Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΗ αλόη που έχει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες

Η αλόη που έχει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες

Aloe Arborescens για τη θεραπεία του καρκίνου

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Η Αλόη Αρμπορένσες ή Aloe Arborescens είναι η Αλόη που προκαλεί άμεση αναστολή του πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων μέσω των μορίων τύπου αλοϊνης.

Η Αλόη Αρμπορένσες περιέχει Εμοδίνη, Ακεμαννάνη και Γλυκομαννάνη. Η Aloctin A, η Aloctin B και η Emodin και οι πολυσακχαρίτες Aloe-mannano, λεκιθίνη και Alexin B έχουν ισχυρή αντικαρκινική δράση.

Οι ουσίες αυτές διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα και επάγουν την απόπτωση.

-Η ανθρακινόνη Aloctin A ή Alo-A και η Aloctin B ή Barbaloin υπάρχουν στα εξωτερικά μέρη των φύλλων και χαρακτηρίζονται για τις καθαρτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους. Επάγουν την πολλαπλασιαστική δραστηριότητα στα κυτταροτοξικά Τ λεμφοκύτταρα και στους Φυσικούς Φονείς κύτταρα (Natural Killers). Η Aloctin A ή Alo-A επάγει την ενεργοποίηση των IL-2, IL-3 και INF-γ κι ενεργοποιεί το συμπλήρωμα, μέσω της εναλλακτικής οδού.

-Οι πολυσακχαρίτες είναι μόρια που απορροφώνται εξαιρετικά εύκολα από τις εντερικές λάχνες. Η Aloe-mannano δρα όπως το αντιγόνο. Είναι μια μακριά υδατοδιαλυτή ακετυλο-αλυσίδα από μανόζη και γλυκόζη, σε αναλογία 6:1 κι έχει την ικανότητα να επάγει την ανοσολογική απόκριση στα Τ λεμφοκύτταρα γ και δ που απαντώνται σε 150 εστίες λεμφαδένων του εντέρου και επάγεται έτσι ο ανοσολογικός καταρράκτης και τα Τ λεμφοκύτταρα ευαισθητοποιούνται κι ασκούν άμεση κυτταροτοξική δράση. Τα κύτταρα που παίρνουν μέρος στον ανοσολογικό καταρράκτη είναι τα κυτταροκτόνα λεμφοκύτταρα που έχουν κυτταροτοξική δράση που εξαρτάται από το αντίσωμα, τα φυσικά κυτταροκτόνα λεμφοκύτταρα που έχουν κυτταροτοξική δράση που δεν εξαρτάται από το αντίσωμα και τα μονοκύτταρα μακροφάγα. Ο ανοσολογικός καταρράκτης ενεργοποιείται πλήρως σε 1 μήνα από την έναρξη της Αλόης Αρμπορένσες με το βιολογικό μέλι. Η λεκιθίνη συνδέεται στην επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων κι επάγει την ενεργοποίηση των κυτταροτοξικών λεμφοκυττάρων, εναντίον τους. Η Alexin B είναι, επίσης, πολύτιμη και στη λευχαιμία. Η Αλόη-εμοδίνη έχει ογκοστατική δράση. Η ακεμαννάνη και η γλυκομαννάνη αναστέλλουν την έκκριση της ιντερλευκίνης IL 10, με συνακόλουθη αύξηση της παραγωγής της IL-2, που προσφέρει αντικαρκινική ανοσία.

Υπάρχουν, περίπου, 250 γνωστές ποικιλίες αλόης.

Σε σύγκριση με τη γνωστή Aloe Vera, η Aloe Arborescens περιέχει υψηλότερη συγκέντρωση ενεργών στοιχείων, τουλάχιστον τρεις φορές.  Αρκεί να πούμε ότι η Aloe Vera έχει μόνο 25% σε δραστικά αντικαρκινικά συστατικά συγκρινόμενη με το 70% της Aloe Arborescens. Αλλά η διαφορά δεν είναι μόνο σε αυτά τα συστατικά. Η Aloe Arborescens είναι 200% πιο πλούσια σε δραστικά συστατικά συγκριτικά με την Aloe Vera.

Η Aloe Arborescens είναι πιο ανθεκτική στο ελληνικό κλίμα.

Η Aloe Arborescens περιέχει, περίπου, εκατό ενεργά στοιχεία. Περιέχει τα 8 απαραίτητα αμινοξέα, πολλές βιταμίνες, ακετυλοσαλικικό οξύ, χολίνη, λιπίδια, μεταλλικά άλατα, όπως ψευδάργυρο, μαγγάνιο, σίδηρο, γερμάνιο, χρώμιο, μαγνήσιο, βόριο και σελήνιο.

Τα οφέλη στην υγεία από την Aloe Arborescens

Βοηθάει στην εξομάλυνση των βιοχημικών και των λειτουργικών παραμέτρων του οργανισμού σε 2-6 μήνες, ανάλογα με την ασθένεια.

-Είναι κατάλληλη για όλες τις εκφυλιστικές παθήσεις.

-Ρυθμίζει τη μερική πίεση του διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα.

-Ρυθμίζει τις τιμές γλυκόζης στο αίμα και είναι κατάλληλη για διαβητικούς.

-Μειώνει τα τριγλυκερίδια στο αίμα.

-Ρυθμίζει την ολική χοληστερόλη  με αύξηση του λόγου HDL/LDL.

-Εξομαλύνει τη χολερυθρίνη.

-Εξομαλύνει το ουρικό οξύ.

-Ρυθμίζει το Na, K, Ca και το Mg.

-Προκαλεί αύξηση της αιμοσφαιρίνης.

-Προστατεύει το γαστρεντερικό.

-Προστατεύει το συκώτι.

-Προστατεύει το πάγκρεας.

-Προστατεύει τους νεφρούς.

-Ενεργοποιεί την ανοσολογική άμυνα εναντίον των οξέων λοιμώξεων.

-Εξισορροπεί τα λεμφοκύτταρα σε χρόνιες μολύνσεις, όπως η ηπατίτιδα C και το HIV/AIDS.

-Προστατεύει το DNA από την επίδραση της ιονίζουσας ακτινοβολίας.

-Έχει ισχυρή αποτοξινωτική δράση.

-Έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση.

Το πρωτόκολλο της Aloe Arborescens για τον καρκίνο

Το πρωτόκολλο είναι αποτελεσματικό και σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο και σε ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο.

Το πρωτόκολλο έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει γρήγορα το ανοσοποιητικό σύστημα. Αλλά ανεξάρτητα από το πώς λειτουργεί με τον καρκίνο, εξολοθρεύει με ασφάλεια τα καρκινικά κύτταρα και πλημμυρίζει το σώμα με τα θρεπτικά συστατικά.

Η Aloe arborescens έχει πολλά θρεπτικά συστατικά και είναι μη τοξικό.

Είναι ένα καθαρό φυτικό προϊόν, με μέλι και με ένα απόσταγμα και μπορεί να προστεθεί σε οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική θεραπεία του καρκίνου.

Η συνταγή της αντικαρκινικής αλόης

1) μισό κιλό καθαρό βιολογικό μέλι. 

2) 350 γραμμάρια φύλλα Aloe arborescens (3 ή 4 φύλλα, ανάλογα με το μέγεθός τους),

3) Ένα απόσταγμα για τη διατήρηση του προϊόντος που βοηθάει την κύρια θεραπεία να ταξιδέψει σε όλο το σώμα (με τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων). Το απόσταγμα είναι 1 τοις εκατό, αλλά πολύ σημαντικό, μέρος αυτού του πρωτοκόλλου. Χρησιμοποιούνται μόνο 40 έως 50 ml (6-8 κουταλάκια του γλυκού). Μπορεί να είναι ουίσκι, κονιάκ ή κάποια άλλη καθαρή αλκοόλη.

Ο συνδυασμός αυτός αναμειγνύεται μαζί σε ένα μπλέντερ.

Οι δόσεις μετρούνται σε κουταλιές, πράγμα που σημαίνει ότι μία κουταλιά της σούπας είναι μία εφάπαξ δόση.

Το άτομο παίρνει μία δόση, τρεις φορές την ημέρα (δηλ. τρεις κουταλιές της σούπας την ημέρα). Οι δόσεις λαμβάνονται 10 έως 20 λεπτά πριν από το γεύμα. Με άλλα λόγια, οι δόσεις λαμβάνονται με άδειο στομάχι και τίποτα άλλο δεν λαμβάνεται για τουλάχιστον 10 λεπτά, αλλά κατά προτίμηση για 20 ή 30 λεπτά, μετά.

Η ημερήσια δόση θα πρέπει να λαμβάνεται 10 ημέρες, 10 ημέρες να σταματά η λήψη, 10 ημέρες να λαμβάνεται, 10 ημέρες σταματά κ.λπ. έως ότου ο ασθενής με καρκίνο ανακτήσει τη δύναμή του και καταλάβει ότι ο καρκίνος είναι σε πλήρη ύφεση. Είναι σημαντικό ο ασθενής να μην σταματήσει το πρωτόκολλο έως ότου ο καρκίνος είναι εντελώς σε ύφεση. Διαφορετικά, ο καρκίνος πιθανότατα να υποτροπιάσει.

Για τον έλεγχο της θεραπείας για τον καρκίνο γίνεται κλινικοεργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος.

Επίσης, μπορεί να γίνει και το τεστ ούρων Navarro.

Δοκιμή ούρων Navarro

HCG ανοσοπροσδιορισμός ούρων

Μια ασφαλής, οικονομικά αποδοτική, μη επεμβατική και ακριβής εξέταση ελέγχου για τον Καρκίνο

Αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 από τον διάσημο ογκολόγο, τον Dr. Manuel D. Navarro, η οποία ανιχνεύει την παρουσία καρκινικών κυττάρων ακόμη και πριν εμφανιστούν σημεία ή συμπτώματα. Ο Δρ Navarro βρήκε ότι η HCG είναι παρούσα σε όλους τους τύπους καρκίνου. Η δοκιμή βασίζεται στη θεωρία που προτείνεται από τον Howard Beard και άλλους ερευνητές που υποστηρίζουν ότι ο καρκίνος σχετίζεται με ένα άσχημα τοποθετημένο τροφοβλαστικό κύτταρο που γίνεται κακόηθες με τρόπο παρόμοιο με την εγκυμοσύνη, διότι και στις δυο περιπτώσεις εκκρίνεται HCG. Κατά συνέπεια, η ποσότητα HCG που βρίσκεται στο αίμα ή στα ούρα είναι τρόπος ελέγχου του βαθμού κακοήθειας. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο μεγαλύτερη είναι η σοβαρότητα του καρκίνου.

Τα ούρα είναι το προτιμώμενο δείγμα για τη δοκιμή, γιατί έχει μεγαλύτερη ευαισθησία και ακρίβεια.  Η HCG υφίσταται γλυκοζυλίωση στο ήπαρ καθώς ταξιδεύει στην ηπατική κυκλοφορία. Έτσι, το μόριο HCG δεν μπορεί να ανιχνευθεί. Το μόριο δεν υφίσταται αυτή τη διαδικασία στα νεφρά και επομένως το μόριο παραμένει άθικτο στα ούρα.

Η εξέταση ανιχνεύει την παρουσία του καρκίνου του εγκεφάλου ήδη 29 μήνες πριν από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, το ινοσάρκωμα κοιλίας 27 μήνες πριν, τον καρκίνο δέρματος 24 μήνες πριν, τον καρκίνο των οστών 12 μήνες πριν κ.ο.κ

Η ιατρική κλινική Navarro πραγματοποιεί εδώ και πολλά χρόνια τη δοκιμή HCG για τον καρκίνο.

Επί του παρόντος, πολλοί ασθενείς με καρκίνο επωφελούνται από τη διαγνωστική ακρίβεια της δοκιμής HCG ως δείκτη της αποτελεσματικότητας του ειδικού τρόπου θεραπείας τους. Χιλιάδες επιζώντες καρκίνου έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το τεστ κατά τη διάρκεια των ετών για να παρακολουθήσουν την επιτυχία της θεραπείας τους και να ελέγξουν την κατάσταση της ύφεσης της νόσου τους. Οι ασθενείς ακολουθούν μια απλή κατεύθυνση για την παρασκευή ενός ξηρού εκχυλίσματος από το δείγμα ούρων. Το εκχύλισμα σε μορφή σκόνης αποστέλλεται στην Ιατρική Κλινική Navarro, όπου πραγματοποιείται η δοκιμή HCG.

Είναι παρόμοια η εξέταση με τον έλεγχο κύησης; Γρήγορος χρωματογραφικός ανοσοπροσδιορισμός για την ποιοτική ανίχνευση της ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης.

Αυτή η θεραπεία με Aloe Arborescens  θα καθαρίσει το σώμα σας και θα κάνει αποτοξίνωση. Όπως, συμβαίνει με οποιοδήποτε πρωτόκολλο που απελευθερώνει τοξίνες, ενδέχεται να υπάρχουν κάποια δυσάρεστα συμπτώματα αποτοξίνωσης.

Εάν μετά τη λήψη του πρωτοκόλλου 10 ημερών με αλόη, και 10 ημερών χωρίς αλόη, για τέσσερις φορές δεν έχετε επιτύχει τον στόχο σας, τότε διπλασιάστε τη δόση μέχρι να εκπληρώσετε το στόχο σας.

Αυτό το πρωτόκολλο λειτουργεί σε οποιοδήποτε τύπο καρκίνου.

Η διατροφή του καρκίνου που θα κάνετε μαζί με το πρωτόκολλο με την Aloe Arborescens

Για όσο καιρό κάνετε τη θεραπεία με την Aloe Arborescens πρέπει να κάνετε ειδική διατροφή

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ:

1) κάθε είδος κρέατος

2) οποιοδήποτε γαλακτοκομικό προϊόν (αν και η διατροφή Budwig μπορεί να ακολουθηθεί με αυτό το πρωτόκολλο)

3) η ζάχαρη και τα ανθρακούχα ποτά

4) οποιαδήποτε άλλα τρόφιμα ή ποτά είναι απαγορευμένα στον καρκίνο

Βασικά, ο ασθενής πρέπει να ζει με  φρούτα, λαχανικά, καρύδια και σπόρους. Επειδή, η αλόη κάνει αποτοξίνωση, πρέπει να καταναλώνει ο ασθενής άφθονο νερό πηγής ή άλλα υγρά.

Εάν παίρνετε αντιπηκτικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε φυτό αλόης είναι πράσινο και έχει κάποια ποσότητα βιταμίνης Κ σε αυτό. Πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας και να τον ενημερώσετε ότι θα παίρνετε μία ή δύο κουταλιές της σούπας κάθε μέρα.

Αυτό το προϊόν μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη του καρκίνου, και το σημαντικότερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρωτόκολλο ύφεσης. Για κάποιον που βρίσκεται σε ύφεση, θα πρέπει να χρησιμοποιείται (δηλ. 10 ημέρες ναι, 10 ημέρες όχι και 10 ημέρες ναι) κάθε τρεις μήνες για τουλάχιστον δύο χρόνια μετά την ύφεση.

Μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιηθεί για μια μεγάλη ποικιλία παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των εγκαυμάτων ακτινοβολίας. 

Την Aloe Arborescens μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε οποτεδήποτε θέλετε να καθαρίσετε και να αποτοξινώσετε το σώμα και το αίμα. 

Όλοι πλέον είμαστε γεμάτοι από τοξίνες και αυτό οφείλεται  στο περιβάλλον, τη διατροφή και το στρες.

Οδηγίες χρήσης για αποτοξίνωση: 1 κουταλάκι του γλυκού (+/- 2,5 g) 3 φορές την ημέρα για 2 ή 3 ημέρες, στη συνέχεια, 1 κουταλιά της σούπας (+/- 5g) 3 φορές την ημέρα κατά προτίμηση πριν το γεύμα ή συμβουλευτείτε το γιατρό σας.  

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! Η βιταμίνη Κ2 είναι το κλειδί για να εισέρχεται το ασβέστιο στα οστά και να μην εισέρχεται στις αρτηρίες. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! 

Το μοριακό προφίλ του όγκου είναι απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο για τη θεραπευτική σας απόφαση.

Διαβάστε περισσότερα για την Σάββη Μάλλιου Κριαρά

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής για την θεραπεία του καρκίνου

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Όλοι οι γιατροί χρησιμοποιούν πια την αλόη για θεραπεία

Τα πολύτιμα συστατικά της αλόης

Να χρησιμοποιείτε κρέμα αλόης

Πώς θεραπεύει η νηστεία

Το κόκκινο τριφύλλι στη θεραπεία του καρκίνου

Αντικαρκινική συνταγή

Η Αλόη στη θεραπεία του παιδικού καρκίνου

Νέο συμπλήρωμα διατροφής για τους διαβητικούς

Αλόη Βέρα για καλλυντική περιποίηση

Τα πολύτιμα συστατικά της αλόης

Να χρησιμοποιείτε κρέμα αλόης

Η χρήση της αλόης από τους μελισσοκόμους

Πώς παρασκευάζεται η αλόη

Θεραπευτικός χυμός με αλόη, τζίντζερ και κουρκουμά

Όλες οι χρήσεις της αλόης

Πώς η αλόη βοηθάει στον διαβήτη

Η αλόη στη θεραπεία του καρκίνου

Πώς μπορείτε να χάσετε βάρος με το χυμό αλόης

Τι να προσέχετε με την αλόη

Αλόη Βέρα

Τα πιο συχνά βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες

Πώς να πάρετε από την αλόη το gel

Που κάνει καλό ο χυμός αλόης

Να χρησιμοποιείτε αλόη για τα καψίματα

Θεραπευτικός χυμός με αλόη, τζίντζερ και κουρκουμά

Η θεραπεία του καρκίνου στα παιδιά πρέπει να είναι εξατομικευμένη

Αφιέρωμα για την Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Όγκος του Wilms

Η πραγματική αιτία της παιδικής λευχαιμίας

Εξατομικευμένη θεραπεία στον παιδικό καρκίνο

Επαγγελματικοί καρκίνοι

Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Οστεοσάρκωμα

Οι τεχνικές εξατομικευμένης θεραπείας του καρκίνου

Η παθολογία του καρκίνου

Γιατί η γονιδιακή θεραπεία είναι η απόλυτη θεραπεία του καρκίνου

Θεραπεία πρωτονίων

Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

Εξατομικευμένη Ιατρική

Μοριακό προφίλ του όγκου

Η μεγάλη αλήθεια για τη θεραπεία του καρκίνου

Που μπορεί να εφαρμοστεί το μοριακό προφίλ

www.emedi.gr

 

 
Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Βιοανάδραση και Διαβήτης

Βιοανάδραση και Διαβήτης. Πώς η κβαντική ιατρική βιοανάδραση συμβάλλει στην πρόληψη και θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη. Η βιοανάδραση προσπαθεί να σας διδάξει να ελέγχετε τις...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ