Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΑιθέριο έλαιο λεβάντας

Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Ποιοι πρέπει να χρησιμοποιούν αιθέριο έλαιο λεβάντας

Τα οφέλη στην υγεία από το αιθέριο έλαιο λεβάντας

Είναι γνωστές οι θεραπευτικές ιδιότητες που έχει το αιθέριο έλαιο λεβάντας στην καταπολέμηση της αϋπνίας.

Η έλλειψη ύπνου μπορούν να οδηγήσει σε κακή διάθεση … ακόμα και κατάθλιψη.
 
Η προσθήκη αιθέριων ελαίων για ένα αρωματικό λουτρό, στη μπανιέρα σας είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να θεραπεύσετε πολλές ασθένειες.

Το Αιθέριο Έλαιο της Λεβάντας εναρμονίζει τη σωματική όσο και την ψυχική σας υγεία.
 
Το Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας είναι, επίσης, αντιοξειδωτικό και προστατεύει από τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες.

Μπορείτε να ψεκάσετε και το μαξιλάρι σας….

Ιατρικές χρήσεις του αιθέριου ελαίου λεβάντας

Το φυτό λεβάντας είναι όμορφο και τα μικρά μωβ άνθη του καλύπτουν τους λεπτούς μίσχους προς κάθε κατεύθυνση.

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι ηρεμιστικό, κι έχει γλυκιά μυρωδιά.

Για περισσότερα από 2.500 χρόνια, το αιθέριο έλαιο λεβάντας χρησιμοποιείται στην ιατρική, αλλά και σε θεραπευτικά αρώματα και αλοιφές.

Στην αρχαία Αίγυπτο, το λάδι λεβάντας το χρησιμοποιούσαν για να αλείφουν τους νεκρούς.

Στην αρχαία Ρώμη, χρησιμοποιήθηκε για να φρεσκάρει τον αέρα και το άρωμα του νερού στα λουτρά, καθώς και για να ζωντανέψει τα τρόφιμα. 

Πέρα από το ευχάριστο μπουκέτο της, η λεβάντα επηρεάζει το σώμα σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, όχι μόνο σωματικά, αλλά και συναισθηματικά και πνευματικά.

Οι αρμονικές ιδιότητες εξισορρόπησης του αιθέριου ελαίου λεβάντας

Η ύπαρξή σας δεν είναι απλώς το φυσικό σας σώμα. Είναι, επίσης, το μυαλό σας και η ψυχή σας. Η λεβάντα βοηθά να ηρεμήσετε και προσφέρει πλήρη υποστήριξη για την υγεία.

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας χρησιμοποιείται σε:

Στρες
Ανησυχία
Κατάθλιψη
Μετατραυματικό Σύνδρομο
Αϋπνία
Πονοκεφάλους
Ημικρανίες

Η χρήση του αιθέριου ελαίου λεβάντας για την άμβλυνση των συναισθημάτων στρες και άγχους είναι καλά εδραιωμένη τόσο εμπειρικά όσο και επιστημονικά. Όσοι λαμβάνουν καθημερινά καψάκια γεμάτα με 80 χιλιοστόγραμμα αιθέριου ελαίου λεβάντας βιώνουν έντονη ανακούφιση από αυτά και πολλά άλλα συμπτώματα, και από την κατάθλιψη. Η λεβάντα έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη βελτίωση της διάθεσης και της ποιότητας του ύπνου χωρίς να έχει αρνητικές παρενέργειες.

Οι επιδράσεις εξισορρόπησης του ελαίου λεβάντας επεκτείνονται και στο νευρικό σύστημα. Το έλαιο λεβάντας έχει ισχυρές αγχολυτικές, σταθεροποιητικές της διάθεσης, καταπραϋντικές, αναλγητικές, αντισπασμωδικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

Πολλά άτομα που πάσχουν από συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους βρίσκουν ανακούφιση όταν χρησιμοποιούν λάδι λεβάντας ως αρωματοθεραπεία. Οι γυναίκες μετά τον τοκετό υψηλού κινδύνου για κατάθλιψη, ανταποκρίνονται καλά στη χρήση λεβάντας, η οποία μπορεί να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση ή την εξάλειψη των συμπτωμάτων σε μόλις τέσσερις εβδομάδες. Το λάδι λεβάντας μπορεί να προσφέρει παρόμοια οφέλη για άτομα με μετατραυματικό στρες. Η λήψη μόνο 80 mg λεβάντας ημερησίως οδηγεί σε μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης κατά 32,7%, καθώς και σε μεγάλες βελτιώσεις τόσο στη διάθεση όσο και στην ποιότητα του ύπνου.4

Η λεβάντα έχει δείξει ότι βοηθάει στην ποιότητα του ύπνου. Tα άτομα με αϋπνία κοιμούνται 60 τοις εκατό καλύτερα όταν αρχίζουν να χρησιμοποιούν λάδι λεβάντας.

Το λάδι λεβάντας είναι, επίσης, απίστευτα καταπραϋντικό για τους πονοκεφάλους και ιδιαίτερα για τις ημικρανίες, που αποτελούν συχνή αιτία διακοπής του ύπνου για πολλούς ανθρώπους.

Τα πρωταρχικά δραστικά συστατικά στο λάδι λεβάντας είναι: linalool, οξικό linalyl, 1,8-cineole B-ocimene, terpinen-4-ol και καμφορά. Αυτές οι ενώσεις ποικίλουν σε ποσότητα και αναλογία, φυσικά, ανάλογα με τον τύπο του λεβάντας που χρησιμοποιείται. Υπάρχουν περισσότερα από 30 διαφορετικά είδη λεβάντας που γνωρίζουμε σήμερα, με πολλές δεκάδες ακόμα υποείδη και εκατοντάδες υβρίδια και επιλεγμένες ποικιλίες. Ενώ όλη η λεβάντα μπορεί να έχει οφέλη, ο τύπος της λεβάντας που έχει ερευνηθεί περισσότερο και θεωρείται ως ο πιο θεραπευτικός τύπος λεβάντας είναι η Lavandula angustifolia.

Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας για την υγεία του δέρματος

Αυτή η πολύτιμη ουσία μπορεί, επίσης, να εφαρμοστεί τοπικά για να υποστηρίξει άλλες περιοχές του σώματος, όπως, το δέρμα. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει έντονες αντιμικροβιακές ιδιότητες. Το έλαιο λεβάντας χρησιμοποιείται, συχνά, για να επιταχύνει την επούλωση των εκδορών, των εγκαυμάτων, της μυκητίασης (πόδι του αθλητή) και άλλων δερματικών τραυμάτων.

Το έλαιο λεβάντας μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην πρόληψη λοιμώξεων από βακτήρια, ιούς και μύκητες. Ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με άλλα αντιμικροβιακά αιθέρια έλαια, όπως το έλαιο γαρίφαλου, όπως το έλαιο κανέλας και το έλαιο δέντρου τσαγιού, έχει την ικανότητα να καταπολεμά ακόμη και τις δύσκολες μολύνσεις, όπως το Staphylococcus aureus και την Candida albicans. Όταν αναμιγνύεται με λάδι βάσης, όπως η καρύδα, η ελιά ή το jojoba, το λάδι λεβάντας μπορεί, επίσης, να απαλύνει το ξηρό, σκασμένο ή καμένο δέρμα. Βοηθά, επίσης, στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των ρυτίδων και των ηλικιακών κηλίδων. Το λάδι λεβάντας χρησιμοποιείται, επίσης, για τις αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα, από το δηλητηριώδη κισσό ή την  τσουκνίδα.

Το λάδι λεβάντας είναι, επίσης, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Με ένα αντιοξειδωτικό δυναμικό που είναι ισχυρότερο από την βιταμίνη C, η λεβάντα είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που υπάρχουν. Τα συστατικά του λεβάντας βοηθούν το σώμα να παράγει περισσότερα αντιοξειδωτικά ένζυμα, όπως γλουταθειόνη, καταλάση και δισμουτάση του υπεροξειδίου, τα οποία είναι απαραίτητα για να εμποδίσουν τις ελεύθερες ρίζες να προκαλέσουν οξειδωτική βλάβη.

Η εξάτμιση ελαίου λεβάντας για μία μόνο ώρα κάθε μέρα για επτά ημέρες μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των κυττάρων από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών. Ακόμη, η εισπνοή ατμών λεβάντας κάθε μέρα για 60 λεπτά βοηθάει στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες που σχετίζεται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας. Το αντιοξειδωτικό δυναμικό των συστατικών της λεβάντας είναι εμφανές στο σώμα μετά από μόλις 22 ώρες χρήσης του ελαίου.

Επίσης, είναι επωφελές για την αντιμετώπιση του διαβήτη.

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας καταπολεμά τον πονοκέφαλο, κάνοντας ελαφρύ μασάζ με λίγες σταγόνες στο μέτωπο.

Χαλαρώνει αν προσθέσετε 7 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας στο μπάνιο σας.

Επάλειψη κι ελαφρύ μασάζ με λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας ανακουφίζουν από τραύματα, τσιμπήματα εντόμων και εγκαύματα.

Απολαύστε έναν ήρεμο ύπνο βάζοντας 2 σταγόνεςαιθέριο έλαιο λεβάντας κάτωαπό το μαξιλάρι σας.

Αρωματίστε τη ντουλάπα σας βάζοντας 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας σε ένα μαντήλι.

Η Λεβάντα είναι η «σοφή κυρία».

Απαραίτητο αιθέριο έλαιο ειδικά εάν υπάρχουν παιδιά!

Πρώτες βοήθειες για κάθε είδους χτύπημα, καθώς είναι αιμοστατικό, αντιβακτηριακό και χαλαρωτικό!!!

Προϊόντα λεβάντας για την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε προϊόντα λεβάντας για την υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,

Σε ποιες ασθένειες χρησιμοποιείται η αρωματοθεραπεία

Αντιμετωπίστε τις άφθες του στόματος

Τρόποι για να καθαρίσετε το σώμα σας

Πώς να αποστάξετε αιθέρια έλαια

Χρήσιμες πληροφορίες για τα αιθέρια έλαια

Αρωματοθεραπεία

Έλαιο θυμαριού

Αντιστρές θεραπεία με αιθέρια έλαια

Οι ευωδιές της ευεξίας

Υγεία από το φαρμακείο της φύσης

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

Aνθοϊάματα Μπαχ

Η λεβάντα

www.emedi.gr

 

 
Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ