Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΟι αιτίες που κάποιος συνέχεια κρυώνει

Οι αιτίες που κάποιος συνέχεια κρυώνει

Print Friendly, PDF & Email

Μήπως νιώθετε συνέχεια ότι κρυώνετε;

Είναι σύνηθες για τις γυναίκες να αναφέρουν ότι αισθάνονται κρύο, εν μέρει ως αποτέλεσμα της φυσιολογίας τους, των ορμονών και της μεγαλύτερης ευαισθησίας σε παράγοντες εντός του σώματος που παίζουν ρόλο στη ρύθμιση του εσωτερικού θερμοστάτη. Το σώμα μας βασίζεται σε διάφορες χημικές αντιδράσεις για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του και όταν υπάρχει σημαντική έλλειψη βασικών φυσιολογικών μηχανισμών και θρεπτικών συστατικών, μπορεί να σας κάνει να νιώθετε κρύο όλη την ώρα.

Οι αιτίες που κάποιος συνέχεια κρυώνει

1) Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου

Ο σίδηρος είναι ένα κρίσιμο ανόργανο συστατικό και ένα σημαντικό συστατικό της αιμοσφαιρίνης, που είναι η ουσία στα ερυθρά αιμοσφαίρια που μεταφέρει οξυγόνο από τους πνεύμονές σας σε όλο το σώμα σας. Αυτό εξασφαλίζει ότι κάθε κύτταρο στο σώμα λειτουργεί σωστά. Εάν δεν έχετε αρκετό σίδηρο, το σώμα σας δεν μπορεί να παράγει αρκετά υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια που μεταφέρουν οξυγόνο και κατά συνέπεια θα τρέμετε από το κρύο. Ο σίδηρος είναι, επίσης, ζωτικής σημασίας επειδή μια ανεπάρκεια μπορεί να κάνει το θυρεοειδή σας να υπολειτουργεί. Τα συμπληρώματα σιδήρου μπορούν να βοηθήσουν, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη σιδήρου σας είναι να τρώτε βιολογικά κρέατα που τρέφονται με χόρτα, βιολογικά αυγά και φυλλώδη πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι.

2) Η αυξημένη άπαχη μυική μάζα

Οι μυς βοηθούν στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος με την παραγωγή θερμότητας. Επίσης, η μεγαλύτερη μυική μάζα δίνει ώθηση στο μεταβολισμό σας, που καταπολεμά το αίσθημα παγώματος. Η θυρεοειδική ορμόνη είναι κρίσιμη για τη σηματοδότηση της ομοιοστασίας των σκελετικών μυών και τη διατήρηση των φυσιολογικών διεργασιών. Υπάρχει μια αμοιβαία σχέση, ώστε οι περισσότεροι μυς σηματοδοτούν την καλύτερη λειτουργία του θυρεοειδούς. Η ενσωμάτωση της αντίστασης της άσκησης στη σωματική σας δραστηριότητα θα βοηθήσει στην οικοδόμηση των μυών και στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος.

3) Η έλλειψη ύπνου

Κυρίως, η θερμοκρασία του σώματος πέφτει όταν κάποιος δεν έχει καλό ύπνο, επειδή υπάρχει μείωση της δραστηριότητας στον υποθάλαμο, στον πίνακα ελέγχου του εγκεφάλου, όπου η θερμοκρασία του σώματος ρυθμίζεται. Κατά συνέπεια, η έλλειψη ύπνου επηρεάζει το νευρικό σύστημα και τους ρυθμιστικούς μηχανισμούς που ελέγχουν τη θερμοκρασία του σώματος. Όταν είστε κουρασμένοι μετά από μια ανήσυχη νύχτα, ο μεταβολισμός λειτουργεί με πιο αργό ρυθμό.

4) Η αφυδάτωση

Ίσως, μια από τις πιο υποτιμημένες αιτίες της αίσθησης κρύου είναι τα επίπεδα ενυδάτωσης. Όταν είμαστε επαρκώς ενυδατωμένοι, το νερό παγιδεύει τη θερμότητα στο σώμα και την απελευθερώνει αργά καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Λιγότερο νερό σημαίνει ότι το σώμα και ιδιαίτερα τα άκρα γίνονται πιο ευαίσθητα τόσο στη θερμότητα όσο και στο κρύο. Το νερό θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά της θερμορύθμισης, επειδή είναι ένα σημαντικό συστατικό του όγκου του αίματος.

5) Η ανεπάρκεια βιταμίνης Β12

Τα κύρια σήματα διατήρησης της θερμοκρασίας λαμβάνονται από τους αισθητικούς υποδοχείς του δέρματoς. Το σώμα χρειάζεται τη βιταμίνη Β12 για να κατασκευάσει τα ερυθρά αιμοσφαίρια και η έλλειψη τρόπων αντίδρασης στη ρύθμιση της θερμοκρασίας επηρεάζεται άμεσα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μια χρόνια κατάσταση αίσθησης κρύου, ειδικά σε περιβάλλοντα, όπου η θερμοκρασία είναι πάνω από 15 βαθμούς πιο ψυχρή από τη θερμοκρασία του σώματος. Μερικές φορές τα χαμηλά επίπεδα Β12 οφείλονται στην κακή απορρόφηση. Kάντε εξέταση αίματος για βιταμίνη Β12, ιδίως αν είσαστε χορτοφάγοι. Τα βιολογικά κρέατα και τα αυγά είναι από τις καλύτερες πηγές της βιταμίνης Β12.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για όσους νιώθουν, συνεχώς, κρύο

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα συμπληρώματα διατροφής για να μη νιώθετε, συνεχώς, κρύο

Διαβάστε, επίσης,

Τι είναι ο μεταβολισμός

Το δερματικό σύστημα

www.emedi.gr

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ καλύτερη ώρα για να τρώτε το μήλο σας
Επόμενο άρθροΆκανθος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ