Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεραπεία DMSO για τον καρκίνο
Array

Θεραπεία DMSO για τον καρκίνο

Το διμεθυλοσουλφοξείδιο (DMSO) έχει πολλές θεραπευτικές δράσεις

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Το διμεθυλοσουλφοξείδιο (DMSO) είναι υποπροϊόν της βιομηχανίας ξύλου κι έχει χρησιμοποιηθεί ως διαλύτης από το 1953.

Το MSM είναι ένας φυσιολογικός μεταβολίτης ή ένα παραπροϊόν του διμεθυλοσουλφοξειδίου που είναι γνωστό ως DMSO.

Το DMSO είναι φυσικός διαλύτης, που μεταφέρει το MSM στο σώμα διαδερμικά.

Το διμεθυλοσουλφοξείδιο (DMSO), από το οποίο προέρχεται το MSM, έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Το DMSO έχει χρησιμοποιηθεί για σχεδόν 40 χρόνια στην κτηνιατρική, ειδικά στα άλογα, για την ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής.

Το MSM προσφέρει πολλές από τις θεραπευτικές ιδιότητες του DMSO, αλλά δεν έχει τη δυσάρεστη οσμή του DMSO.

Το DMSO προσφέρει το πλεονέκτημα ότι  μεταφέρει και άλλα θρεπτικά συστατικά μέσω του δέρματος. Αυτό είναι κάτι που το MSM δεν μπορεί να το κάνει.

Τόσο το DMSO όσο και το MSM συμβάλλουν στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής. Η χρόνια φλεγμονή συμβάλει στην εμφάνιση του καρκίνου.

Oι γιατροί συνταγογραφούν το DMSO για διάφορες παθήσεις, όπως για τον πόνο, τη φλεγμονή, το σκληρόδερμα, τη διάμεση κυστίτιδα και την αρθρίτιδα, αλλά και την αυξημένη ενδοκρανιακή πίεση.

Επίσης, χρησιμοποιείται ως συντηρητικό οργάνων για μεταμόσχευση.

Το DMSO διεισδύει στο δέρμα γρήγορα και βαθιά χωρίς να το καταστρέφει.

Η κύρια παρενέργεια του DMSO είναι ότι έχει μια περίεργη οσμή, παρόμοια με αυτή του σκόρδου, που προέρχεται από το στόμα λίγο μετά τη χρήση, ακόμα και αν η χρήση γίνεται μέσω του δέρματος. 

Το DMSO διεισδύει στις μεμβράνες και απαλύνει τον πόνο.

Το DMSO έχει την ικανότητά του να διέρχεται από τις μεμβράνες, απορροφάται από το δέρμα, και διεισδύσει εύκολα και στην ουροδόχο κύστη. Επιπλέον, το DMSO μπορεί να μεταφέρει και άλλα φάρμακα μέσω των μεμβρανών, όπως θειική μορφίνη,  πενικιλίνη, στεροειδή, ινσουλίνη κ.ά. Αυτό που θα μεταφέρει εξαρτάται από το μοριακό βάρος, το σχήμα και την ηλεκτροχημεία των μορίων. Αυτή η ιδιότητα κάνει το DMSO να δρα ως ένα σύστημα μεταφοράς φαρμάκων που μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης που εμφανίζεται κάθε φορά που ένα φάρμακο διεισδύει στο δέρμα.

Το DMSO χρησιμοποιείται ως ένα τοπικό αναλγητικό (70% DMSO, 30% υδατικό διάλυμα). Το DMSO σταματάει τον πόνο μπλοκάροντας τις ίνες του περιφερικού νεύρου C. Τα εγκαύματα, τα τραύματα και τα διαστρέμματα θεραπεύονται με DMSO. Η ανακούφιση είναι σχεδόν άμεση, μέσα σε 6 ώρες. Πολλοί αθλητές χρησιμοποιούν το DMSO.

Ακόμη, χρησιμοποιείται σε οίδημα των ούλων και η εφαρμογή του DMSO ακολουθείται από αντικειμενική ελάττωση της διόγκωσης μέσα σε μία ώρα.

Οι ασθενείς με χρόνιο πόνο συχνά πρέπει να εφαρμόζουν την ουσία για 6 εβδομάδες, αλλά πολλοί αναφέρουν ανακούφιση πολύ πιο άμεση.

DMSO και φλεγμονή

Το DMSO μειώνει τη φλεγμονή με διάφορους μηχανισμούς. Είναι ένα αντιοξειδωτικό κι εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που συγκεντρώνονται στο σημείο τραυματισμού. Είναι αποτελεσματικό και σε ελκώδη κολίτιδα. Το DMSO σταθεροποιεί, επίσης, τις μεμβράνες και επιβραδύνει ή σταματά τη διαρροή από τα τραυματισμένα κύτταρα. Το DMSO σταματάει τις φλεγμονώδεις ουρογεννητικές διαταραχές. Το DMSO μπορεί να δοθεί ενδοφλεβίως, καθώς και τοπικά. Χρησιμοποιείται για κάθε είδους φλεγμονώδεις καταστάσεις, από άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα, με χρόνιες φλεγμονές, σε σύνδρομα ανοσοτοξικότητας με πυρίτιο και σε οποιοδήποτε αυτοάνοσο νόσημα. Στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, χρησιμοποιείται ενδοφλέβια-IV DMSO. Περιστασιακά, ένας ασθενής θα αναπτύξει πονοκέφαλο από αυτό, όταν χρησιμοποιείται ενδοφλεβίως, σε μεγάλη δόση. Άλλο πρόβλημα είναι η δυσάρεστη οσμή.

DMSO και νόσοι κολλαγόνου και σκληρόδερμα

Το σκληρόδερμα είναι μια σπάνια ασθένεια, που προκύπτει από την ανώμαλη συσσώρευση κολλαγόνου στο σώμα. Το σώμα διογκώνεται ειδικά στα χέρια και το πρόσωπο και γίνεται πυκνό και οι εναποθέσεις ασβεστίου στις αρθρώσεις προκαλούν δυσκολία στις κινήσεις. Ακόμη, υπάρχει κόπωση και δυσκολία στην αναπνοή. Μπορεί να απαιτηθεί ακρωτηριασμός των επηρεαζόμενων δακτύλων. Το DMSO προκαλεί επούλωση των ισχαιμικών ελκών στις άκρες των δακτύλων, προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο και τη δυσκαμψία και αύξηση της αντοχής.

DMSO και αρθρίτιδα

Το DMSO στην αρθρίτιδα προκαλεί ανακούφιση του πόνου, είναι μαλακτικό του κολλαγόνου κι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η ικανότητα του DMSO ως παράγοντας δέσμευσης των ελεύθερων ριζών υποδηλώνει το σημαντικό του ρόλο για την αρθρίτιδα. Το DMSO ανακουφίζει τον πόνο των αρθρώσεων και αυξάνει την εμβέλεια της αρθρικής κίνησης και της δύναμης πρόσφυσης.

DMSO και Τραύμα του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος

Το DMSO χρησιμοποιείται με τραυματισμό στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Το DMSO μειώνει την ενδοκρανιακή πίεση ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά από οποιοδήποτε άλλο φάρμακο.

Το DMSO, επίσης, σταθεροποιεί την πίεση του αίματος, βελτιώνει την αναπνοή και αυξάνει την παραγωγή ούρων κατά πέντε φορές και αυξάνει τη ροή του αίματος μέσω του νωτιαίου μυελού στις περιοχές τραυματισμού.

Έκτοτε, το DMSO χρησιμοποιείται σε ανθρώπους με σοβαρό τραύμα της κεφαλής, όταν η ενδοκρανιακή πίεση παραμένει υψηλή παρά τη χορήγηση μαννιτόλης, στεροειδών και βαρβιτουρικών.

Το DMSO ρίχνει την ενδοκρανιακή πίεση, σε ασθενείς με σοβαρό τραύμα της κεφαλής.

Το DMSO είναι ιδανικό και για το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Άλλες χρήσεις του DMSO

Το DMSO χρησιμοποιείται για την προώθηση της επούλωσης. Είναι καλό για μικρά τραύματα και εγκαύματα, για βλάβες των μαλακών μορίων, έλκη δέρματος και εγκαύματα. Αποτρέπει την παράλυση, δεδομένης της ικανότητάς του να καθαρίζει γρήγορα τα κυτταρικά απόβλητα και σταματάει τη φλεγμονή που εμποδίζει το αίμα να φθάνει στο μυ κι έτσι εμποδίζεται ο θάνατος του μυϊκού ιστού.

Το DMSO χρησιμοποιείται για τον καρκίνο και καθυστερεί την εξάπλωση του καρκίνου.

Το DMSO μετριάζει τις επιπτώσεις της γήρανσης.

Είναι κατάλληλο για το τοξικó σοκ, την ασθένεια από ακτινοβολία και την σηψαιμία.

DMSO και καρκίνος

Το PET-CT/SCAN δε χρησιμοποιείται σωστά από την ιατρική.

Όταν γίνεται η εξέταση PET, ένας τεχνικός θα δώσει σε έναν ασθενή με καρκίνο ένα διάλυμα ραδιενεργού γλυκόζης. Δεδομένου ότι τα καρκινικά κύτταρα καταναλώνουν 15 φορές περισσότερη γλυκόζη από τα φυσιολογικά κύτταρα, τα καρκινικά κύτταρα θα απορροφήσουν 15 φορές περισσότερο από αυτή τη ραδιενεργή γλυκόζη από ότι τα φυσιολογικά κύτταρα. Το αποτέλεσμα είναι ότι στη σάρωση PET τα καρκινικά κύτταρα εμφανίζονται στην ακτινογραφία. Έτσι, η συμβατική ιατρική γνωρίζει πώς να στοχεύει τα καρκινικά κύτταρα. Εάν η συμβατική ιατρική ενδιαφέρεται πραγματικά να θεραπεύσει τον καρκίνο, θα αναζητούσε τρόπους να «επισημάνει» τη γλυκόζη με θανατηφόρες ουσίες με τέτοιο τρόπο ώστε τα κύτταρα του καρκίνου να θανατώνονται και όχι απλώς να εμφανίζονται σε μια ακτινογραφία.

Το DMSO “δεσμεύεται”, δηλαδή χημικά προσκολλάται σε ορισμένα είδη ουσιών και στη συνέχεια στοχεύει τα καρκινικά κύτταρα, και τα σκοτώνει. 

Το DMSO μπορεί να συνδυαστεί με πολλές ουσίες για να μεταφερθεί στα καρκινικά κύτταρα και περνάει και μέσω του αιματοεγκεφαλικού φραγμού. Το DMSO συνδυάζεται επιτυχώς με το υπεροξείδιο του υδρογόνου, το χλωριούχο καίσιο και άλλα προϊόντα. 

Το διμεθυλοσουλφοξείδιο (DMSO) και το μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο (MSM) είναι δύο χημικά συγγενείς ουσίες.

DMSO και MSM

Το DMSO και το MSM, όταν χρησιμοποιούνται μαζί μετατρέπουν τα καρκινικά κύτταρα σε φυσιολογικά κύτταρα. 

DMSO και χλωριούχο καίσιο

Το DMSO βοηθά το χλωριούχο καίσιο να εισέλθει μέσα στα καρκινικά κύτταρα.

Το DMSO δεν πρέπει να λαμβάνεται από το στόμα, εκτός εάν αναμειγνύεται με τουλάχιστον 1 φλιτζάνι νερό ή κάποιου τύπου χυμό. 

Το DMSO μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί με διοξείδιο του χλωρίου, κολλοειδή άργυρο, βιταμίνη D3 και άλλες ουσίες που καταστρέφουν τα μικρόβια. Στην πραγματικότητα, το DMSO με διοξειδίο του χλωρίου μπορεί να δοθεί σε δοσολογία 3 ή 5 σταγόνες ή περισσότερο κάθε ώρα, 12 φορές την ημέρα.

Μην χρησιμοποιείτε γάντια από πλαστικό, λάτεξ ή καουτσούκ  όταν χειρίζεστε το DMSO. Το γυαλί, το κεραμικό, το ξύλο και το μέταλλο είναι ασφαλή για τη μεταφορά του DMSO.

Το DMSO μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υγρό, γέλη ή κρέμα. 

DMSO και κολλοειδής άργυρος

Το Διμεθυλοσουλφοξείδιο είναι έν υποπροϊόν της βιομηχανίας ξύλου. Έχει την ικανότητα  να διαλύει σχεδόν τα πάντα και να μεταφέρει μαζί του την διαλυμένη ουσία. Είναι τόσο δυνατό ώστε χρησιμοποιείτε ως βιομηχανικό διαλυτικό. Είναι αξιοπερίεργο ότι είναι απολύτως ασφαλές για ανθρώπινη χρήση. Το DMSO μπορεί να διεισδύσει σε όλες τις περιοχές του σώματος. Κινείται τόσο γρήγορα μέσα από τςι κυτταρικές μεμβράνες. Μέσα στο κύτταρο το DMSO αλλάζει την δομή των μορίων του νερού και αυξάνει την κυτταρική διαπερατότητα. Αυτό σημαίνει ότι η κυτταρική μεμβράνη γίνεται πιο εύκολα διαπερατή. Η κυτταρική διαπερατότητα είναι το κλειδί του πως το DMSO συνεργάζεται αρμονικά με τον κολλοειδή άργυρο.

Διαβάστε περισσότερα για την Σάββη Μάλλιου Κριαρά

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τον καρκίνο

Πατήστε, εδώ, για παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τον καρκίνο

 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Διαλέξτε τη θεραπεία που επιθυμείτε για τον καρκίνο σας

Θεραπεία του καρκίνου με την μηχανή Royal Rife

Θειϊκή υδραζίνη για τον καρκίνο

Συμπλήρωμα μετάλλων που κάνει θαύματα

Διμεθυλικό σουλφοξείδιο (DMSO)

Το μείγμα βοτάνων της EMEDI για τον καρκίνο

Αντιμετωπίστε εναλλακτικά τον καρκίνο του δέρματος

Τι να κάνετε σε εξαγγείωση των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων

Ο κολλοειδής άργυρος στη θεραπεία του καρκίνου

Διάμεση κυστίτιδα

Είναι θαυματουργό το συμπλήρωμα MMS για τον καρκίνο;

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ