Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΗ αναγεννητική ικανότητα των βλαστικών κυττάρων ενισχύεται από τη νηστεία

Η αναγεννητική ικανότητα των βλαστικών κυττάρων ενισχύεται από τη νηστεία

Print Friendly, PDF & Email

Διατηρήστε υγιή τα βλαστοκύτταρά σας με τη νηστεία 

Καθώς, οι άνθρωποι γερνούν, τα εντερικά βλαστοκύτταρά τους αρχίζουν να χάνουν την ικανότητά τους να αναγεννώνται.

Αυτά τα βλαστοκύτταρα είναι η πηγή για όλα τα νέα εντερικά κύτταρα και σε γαστρεντερικές λοιμώξεις ή άλλες καταστάσεις που επηρεάζουν το έντερο η αναγεννητική αυτή ικανότητα μειώνεται. Αυτή η απώλεια της λειτουργίας των βλαστοκυττάρων που σχετίζεται με την ηλικία μπορεί να αντιστραφεί με μια γρήγορη 24ωρη νηστεία. Η νηστεία βελτιώνει δραματικά την ικανότητα των βλαστικών κυττάρων να αναγεννώνται. Η διαλείπουσα νηστεία επιτρέπει στο σώμα να χρησιμοποιεί το λίπος ως κύρια πηγή ενέργειας, αντί για τα σάκχαρα και υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Κατά τη νηστεία, τα κύτταρα αρχίζουν να διασπούν λιπαρά οξέα αντί για γλυκόζη, μια αλλαγή που διεγείρει τα βλαστοκύτταρα να γίνουν πιο αναγεννητικά. Η αναγέννηση μπορεί να αυξηθεί με ένα μόριο που ενεργοποιεί τον ίδιο μεταβολικό διακόπτη. Μια τέτοια παρέμβαση μπορεί να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να ανακάμψουν μετά από γαστρεντερικές λοιμώξεις.

Η νηστεία έχει πολλά θετικά αποτελέσματα στο έντερο, όπως την αναζωογόνηση, καθώς και την καταπολέμηση των λοιμώξεων ή του καρκίνου.

Περιοδικό Cell Stem Cell.

Η νηστεία προκαλεί μεταβολικό μετασχηματισμό στα εντερικά βλαστοκύτταρα. Είναι ενδιαφέρον ότι η αλλαγή αυτών των κυττάρων στην οξείδωση των λιπαρών οξέων ενισχύει σημαντικά τη λειτουργία τους. Η φαρμακολογική στόχευση αυτής της οδού προσφέρει μια θεραπευτική ευκαιρία για τη βελτίωση της ομοιόστασης των ιστών σε παθολογίες σχετιζόμενες με την ηλικία.

Ενίσχυση της αναγέννησης των βλαστοκυττάρων

Η χαμηλή θερμιδική πρόσληψη συνδέεται με την μακροζωία.

Τα εντερικά βλαστικά κύτταρα είναι υπεύθυνα για τη διατήρηση της επένδυσης του εντέρου, η οποία τυπικά ανανεώνεται κάθε πέντε ημέρες. Όταν συμβαίνει τραυματισμός ή μόλυνση, τα βλαστοκύτταρα είναι το κλειδί για την αποκατάσταση τυχόν βλαβών. Καθώς, οι άνθρωποι γερνούν, οι αναγεννητικές ικανότητες αυτών των εντερικών βλαστοκυττάρων μειώνονται, οπότε η ανάκτηση της υγείας του εντέρου διαρκεί περισσότερο.

Κατά τη διάρκεια της γήρανσης, η λειτουργία του εντερικού στελέχους μειώνεται, πράγμα που εμποδίζει την ικανότητα του εντέρου να επισκευάζεται μετά από βλάβη. Η 24ωρη γρήγορη νηστεία ενισχύει τη λειτουργία των νεαρών και παλαιών εντερικών βλαστικών κυττάρων.

Μετά από νηστεία για 24 ώρες τα βλαστοκύτταρα διπλασιάζουν την αναγεννητική τους ικανότητα.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την υγεία του εντέρου

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την υγεία του εντέρου

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Η νηστεία μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

Η διαλείπουσα νηστεία κάνει καλό στην υγεία

Πώς θεραπεύει η νηστεία

Νηστειοθεραπεία

Δίαιτα για όσους νηστεύουν

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστός δακρυϊκός πόρος

Στους ενήλικες ένας κλειστός δακρυϊκός πόρος μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό, μόλυνση ή πιο σπάνια σε όγκο. Όταν έχετε κλειστό δακρυϊκό πόρο, τα δάκρυά σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ