Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΠαιδιατρικήΟι θεραπείες οδοντοφυΐας είναι επικίνδυνες

Οι θεραπείες οδοντοφυΐας είναι επικίνδυνες

Να προσέχετε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στα ούλα των μωρών σας

Οι κίνδυνοι των δημοφιλών θεραπειών οδοντοφυΐας

Πολλοί γονείς προσπαθούν να απαλύνουν τα ούλα των μωρών τους. 

Πρέπει να προσέχουν, όμως, να μην περιέχουν βενζοκαΐνη, που είναι ένα δημοφιλές αναλγητικό για τα παιδιά κάτω των δύο ετών.

Η βενζοκαΐνη μπορεί να προκαλέσει μια σπάνια, αλλά σοβαρή και μερικές φορές θανατηφόρα κατάσταση σε βρέφη και μικρά παιδιά.

Η βενζοκαΐνη είναι ένα τοπικό αναισθητικό, που απορροφάται πολύ γρήγορα από τους βλεννογόνους στα ούλα και στο στόμα, αλλά τα παιδιά καταπίνουν και τα πηκτώματα και τις κρέμες μετά την εφαρμογή τους. Η απορρόφηση ή η λήψη πάρα πολύ βενζοκαϊνης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μιας κατάστασης που ονομάζεται μεθαιμοσφαιριναιμία, η οποία μπορεί να μειώσει επικίνδυνα την ποσότητα οξυγόνου που υπάρχει στο σώμα. 

Για την εξουδετέρωση της δυσφορίας από την οδοντοφυΐα κάντε απαλά μασάζ στα ούλα του μωρού με το δάχτυλό σας ή χρησιμοποιήστε ένα σταθερό ελαστικό δακτύλιο. Αποφύγετε τις κατεψυχόμενες συσκευές οδοντοφυΐας, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν και άλλους τραυματισμούς.

Η βενζοκαΐνη χρησιμοποιείται και σε άλλα προϊόντα: σε προϊόντα για τον πονόλαιμο, για τον πόνο των δοντιών και για τον πόνο στο στόμα. Οι οδοντίατροι τη χρησιμοποιούν πολύ και τρίβουν, συνήθως, μια μικρή ποσότητα στα ούλα πριν από μια ένεση.

Τα ούλα έχουν μεγάλη αγγείωση και απορροφούν, αμέσως, τη βενζοκαΐνη. 

Η μεθοαιμοσφαιραιμία μπορεί να αναπτυχθεί κατά τη χρήση βενζοκαΐνης για πρώτη φορά ή μετά τη χρήση της. Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν μέσα σε λίγα λεπτά ή  μέσα σε μία έως δύο ώρες. Τα συμπτώματα είναι ωχρότητα, κυάνωση ή μπλε χρώμα του δέρματος, των χειλιών και των νυχιών, δυσκολία στην αναπνοή, κούραση, πονοκέφαλος, ζάλη, και ταχυκαρδία.

Μην παίρνετε προϊόντα που περιέχουν βενζοκαΐνη 

Τα καλύτερα προϊόντα για τα ούλα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα προϊόντα για τα ούλα

Διαβάστε, επίσης,

Σε ποιες ασθένειες χρησιμοποιείται η αρωματοθεραπεία

Βότανα για την οδοντοφυϊα

Η περιοδοντίτιδα

Υποφωσφατασία

Θεραπεία ασθενειών με τα άλατα ιστών

Ίριδες για την υγεία σας

Φροντίδα δοντιών αναλόγως της ηλικίας των παιδιών

Όλα τα κόλπα για τον πονόδοντο

www.emedi.gr

              

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ