Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΚάνναβη και καρκίνος στομάχου

Κάνναβη και καρκίνος στομάχου

Ιατρική Μαριχουάνα και Γαστρικός Καρκίνος

Γράφει η

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Η ιατρική κάνναβη σε ασθενείς με καρκίνο μειώνει τον πόνο και αυξάνει την όρεξη, θεραπεύει την κατάθλιψη και καταπολεμάει τη ναυτία και τον έμετο.

Ο καρκίνος του στομάχου είναι η ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων μέσα στην επένδυση του στομάχου.

Υπολογίζεται ότι το 1,7% των νέων περιπτώσεων καρκίνου είναι καρκίνος του στομάχου. Ο γαστρικός καρκίνος επηρεάζει, κυρίως, τους ηλικιωμένους και περισσότερο τους άνδρες, από τις γυναίκες. Η επίπτωση του γαστρικού καρκίνου έχει μειωθεί ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίες. Η μείωση αυτή οφείλεται στην αναγνώριση συγκεκριμένων παραγόντων κινδύνου, όπως οι περιβαλλοντικοί και διατροφικοί κίνδυνοι και η βακτηριακή λοίμωξη από H. pylori, καθώς και οι άνθρωποι κάνουν αλλαγή στον τον τρόπο ζωής και άλλες αλλαγές που μειώνουν τη δυνατότητα εμφάνισης της νόσου.

Ο γαστρικός καρκίνος είναι μια σχετικά σπάνια μορφή καρκίνου σε σύγκριση με άλλους τύπους. Αλλά, επειδή, συνήθως, δεν υπάρχουν συμπτώματα της νόσου στα πρώιμα στάδια, είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους τύπους. Ο καρκίνος στομάχου μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλες περιοχές του σώματος, καθιστώντας έτσι δύσκολη τη θεραπεία.

Αιτίες του καρκίνου του στομάχου

Μια σημαντική αιτία του γαστρικού καρκίνου είναι η μόλυνση που προκαλείται από τo βακτήρι H. pylori (ελικοβακτηρίδιο).

Άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην αύξηση του κινδύνου για καρκίνο του στομάχου είναι:

Η παχυσαρκία

Το κάπνισμα

Η ομάδα αίματος Α

Η προηγούμενη επέβαση στο στομάχι για έλκος

Η επαγγελματική εργασία σε βιομηχανίες μετάλλου, ξυλείας, άνθρακα ή καουτσούκ

Η έκθεση στον αμίαντο

Η διατροφή με ψητά, καπνιστά ή αλμυρά τρόφιμα

Η κληρονομικότητα μέσω γονιδίων

Η  μόλυνση από τον ιό Epstein-Barr

Το οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του στομάχου

Συμπτώματα γαστρικού καρκίνου

Τα συμπτώματα του καρκίνου του στομάχου είναι:

Αίσθημα φουσκώματος μετά το φαγητό

Κούραση

Αίσθημα κορεσμού με μικρές ποσότητες φαγητού

Σοβαρή κι επίμονη δυσπεψία

Σοβαρή κι επίμονη καούρα

Απροσδόκητη απώλεια βάρους

Πόνος στο στομάχι

Συνεχείς έμετοι

Διαρκής και ανεξήγητη ναυτία

Οι τύποι καρκίνου του στομάχου είναι:

-Αδενοκαρκίνωμα: Μέχρι 95 τοις εκατό των καρκίνων του στομάχου είναι αδενοκαρκινώματα. Αυτά αναπτύσσονται από τα κύτταρα στην εσωτερική επένδυση του στομάχου.

-Γαστρεντερικός Στρωματικός Όγκος (GIST): Αυτοί οι όγκοι είναι σπάνιοι και αρχίζουν σε πρώιμες μορφές κυττάρων στο τοίχωμα του στομάχου. Αναφερόμενοι ως ενδιάμεσα κύτταρα του Cajal, αυτοί οι όγκοι μπορεί να είναι μη καρκινικοί. Ενώ τα GISTs μπορεί να παρουσιαστούν οπουδήποτε στον πεπτικό σωλήνα, παρατηρούνται, συνήθως, στο στομάχι.

-Καρκινοειδής όγκος: Ο καρκινοειδής όγκος ξεκινά στα κύτταρα παραγωγής ορμονών του στομάχου. Συνήθως, δεν εξαπλώνεται στα άλλα όργανα και αποτελούν οι όγκοι αυτοί, περίπου, το 3% των καρκίνων του στομάχου.

-Λέμφωμα στομάχου: Αυτός ο καρκίνος του ανοσοποιητικού συστήματος αναπτύσσεται στο τοίχωμα στομάχου. Τα λεμφώματα αποτελούν, περίπου, το 4% των καρκίνων του στομάχου. Η θεραπεία  και η πρόγνωση εξαρτάται από το είδος του λεμφώματος.

-Άλλοι τύποι καρκίνου του στομάχου: Υπάρχουν και άλλοι τύποι καρκίνου, όπως καρκίνωμα από μικρά κύτταρα, καρκίνωμα πλακωδών κυττάρων και λειομυοσάρκωμα, που αναπτύσσονται στο στομάχι, αλλά είναι σπάνιοι.

Επιδράσεις του γαστρικού καρκίνου

Αρκετοί παράγοντες καθορίζουν τη σωματική υγεία όταν κάποιος έχει καρκίνο του στομάχου, όπως το στάδιο, η γενική του υγεία και η δόση και η διάρκειας της θεραπεία. Οι παρενέργειες από τις συμβατικές θεραπείες θα είναι μόνιμες. Οι συμβατικές θεραπείες έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις και η αξιολόγηση και η θεραπεία αυτών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αντιμετώπισης του καρκίνου και της επιβίωσης του ασθενούς.

Οι συμβατικές θεραπείες για τον καρκίνο του στομάχου είναι η χειρουργική επέμβαση, η ακτινοθεραπεία και η χημειοθεραπεία

Οι παρενέργειες από τις συμβατικές θεραπείες του καρκίνου στομάχου:

Καρδιακά προβλήματα

Υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση

Ορμονικά προβλήματα

Προβλήματα πνευμόνων

Προβλήματα Νωτιαίου μυελού, εγκεφάλου και νεύρων

Προβλήματα αρθρώσεων, οστών και μαλακών μορίων

Προβλήματα πέψης

Όραση και προβλήματα στοματικής και οδοντικής υγείας

Διαταραχές στη Μνήμη, τη Μάθηση και δυσκολίες προσοχής

Ψυχικές επιπτώσεις

Συναισθηματικές επιπτώσεις, όπως: Θυμός, Φόβος, Ανησυχία, Κατάθλιψη, Ενοχή, Αίσθημα μοναξιάς, Μετατραυματική διαταραχή στρες και άγχος, από τη διάγνωση καρκίνου και τη θεραπεία

Καρκίνος

kannabis stomach 4

Πρόληψη καρκίνου του στομάχου

-Τρώτε πιο υγιεινά τρόφιμα: Προσπαθήστε να προσθέτετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα στη διατροφή σας. Έχετε στη διάθεσή σας μια ολόκληρη σειρά από πολύχρωμες επιλογές.

-Άσκηση: Η σωματική άσκηση, αρκετές ημέρες κάθε εβδομάδα μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του στομάχου.

-Σταματήσετε το κάπνισμα: Αυξάνετε τον κίνδυνο καρκίνου από το κάπνισμα.

-Μειώστε την πρόσληψη καπνιστών και αλμυρών τροφίμων: Ο περιορισμός αυτών των ειδών διατροφής μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του στομάχου από καρκίνο.

-Απώλεια βάρους: Δεδομένου ότι το υπερβολικό βάρος είναι ένας παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη καρκίνου του στομάχου, αν έχετε επιπλέον κιλά, μπείτε σε πρόγραμμα, για αδυνάτισμα.

Οι συμβατικές θεραπείες, για τον καρκίνο στομάχου

-Χειρουργική επέμβαση

Εάν ο χειρουργός σας εντοπίσει καρκινικά κύτταρα, μπορεί να αφαιρέσει ένα τμήμα του στομάχου σας ή και τους κοντινούς ιστούς. Η χειρουργική επέμβαση εξαλείφει τον όγκο και προσπαθεί να εμποδίσει τον καρκίνο να εξαπλωθεί σε άλλες περιοχές του σώματός σας. Αν έχετε πιο προχωρημένο στάδιο καρκίνου του στομάχου, ο χειρουργός σας μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσει ολόκληρο το στομάχι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας όγκος μπορεί να εμποδίζει τη μετακίνηση του φαγητού μέσα και έξω από το στομάχι. Σε αυτή είναι η περίπτωσή σας, ο χειρουργός μπορεί να χρειαστεί να βάλει ένα stent για να διατηρήσει ανοικτά τα μονοπάτια διόδου και μετακίνησης των τροφών.

Μόλις αναρρώσετε από τη χειρουργική επέμβαση, μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως καούρα, ναυτία, διάρροια και κοιλιακό άλγος, ειδικά μετά το φαγητό. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες οφείλονται στο γεγονός ότι αφού ο χειρουργός αφαίρεσε το στομάχι, το φαγητό εισέρχεται πολύ γρήγορα στο έντερό σας όταν τρώτε.

Να διαλέξετε καλό χειρουργό που χρησιμοποιεί νέες χειρουργικές μεθόδους και όσο το δυνατόν λιγότερο επεμβατικές.

Αλλοιώς καλύτερα να μην χειρουργηθείτε.

-Χημειοθεραπεία

Υπάρχουν φάρμακα είτε από το στόμα είτε ενδοφλέβια. Η θεραπεία αυτή, συνήθως, διαρκεί μερικές εβδομάδες.

Δεν είναι αποτελεσματική η χημειοθεραπεία στον καρκίνο του στομάχου. Να χρησιμοποιείτε μόνο φυσικές θεραπείες (διατροφή, συμπληρώματα διατροφής και βότανα).

Τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα προκαλούν συχνά ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως:

Απώλεια μαλλιών

Κούραση

Μόλυνση

Αιμορραγία και  μώλωπες

Δυσκοιλιότητα

Ναυτία και έμετοι

Μείωση της όρεξης

Αναιμία

Καρκίνο κ.ά

-Ακτινοθεραπεία

Με την ακτινοβολία, χρησιμοποιούνται σωματίδια ή κύματα υψηλής ενέργειας για τη συρρίκνωση των όγκων και την εξουδετέρωση των καρκινικών κυττάρων. Θα αντιμετωπίσετε τις παρενέργειες της ακτινοβολίας εντός μερικών εβδομάδων από την έναρξη της θεραπείας. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν μερικούς μήνες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Οι παρενέργειες είναι αλλαγές στο δέρμα και κόπωση, προβλήματα στόματος ή απώλεια τριχών και καρκίνος. Δεν είναι αποτελεσματική η ακτινοθεραπεία στον καρκίνο στομάχου. Να χρησιμοποιείτε μόνο φυσικές θεραπείες, όπως υπερθερμία, βιοσυντονισμό κ.ά.

-Συνδυασμός χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, ο χειρουργός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν συνδυασμό ακτινοβολίας και χημειοθεραπείας για να συρρικνωθεί ο όγκος σας. Υπάρχουν πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες με αυτόν τον συνδυασμό, όπως ναυτία, έμετος, επίμονη διάρροια, αφυδάτωση, απώλεια όρεξηςμ ξηροστομία, πληγές στο στόμα ή εξάνθημα στο δέρμα και φυσικά καρκίνο. Μην κάνετε προεγχειρητική χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία. Η προεγχειρητική χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και δεν γίνεται επούλωση μετά από τη χειρουργική επέμβαση. Τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά.

-Στοχευμένα φάρμακα

Τα στοχευμένα φάρμακα είναι νεότερες επιλογές για την καταπολέμηση μόνο των καρκινικών κυττάρων, σε αντίθεση με την ακτινοβολία και τη χημειοθεραπεία, οι οποίες σκοτώνουν και τα υγιή  κύτταρα και τα καρκινικά κύτταρα. Οι παρενέργειες είναι προβλήματα με την επούλωση τραυμάτων, την πήξη αίματος, δερματικά προβλήματα, όπως ξηροδερμία, ακανθώδες εξάνθημα, αποχρωματισμός μαλλιών, αλλαγές των νυχιών, γαστρεντερική διάτρηση και υψηλή πίεση του αίματος. Τα φάρμακα αυτά έχουν πολλές παρενέργειες και μπορεί να προκαλέσουν και καρκίνο. Δυστυχώς, τα στοχευμένα φάρμακα δεν έχουν την αναμενόμενη αποτελεσματικότητα, τα περισσότερα είναι ακριβά κι έχουν πολλές παρενέργειες.

kannabis stomach 5

Πώς και γιατί η μαριχουάνα μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματική θεραπεία για τον καρκίνο του γαστρικού συστήματος

Η μαριχουάνα έχει ενώσεις χρήσιμες για την καταπολέμηση του καρκίνου του στομάχου.

Τα νεοπλασματικά κύτταρα αναπτύσσονται συνεχώς και διαιρούνται, γεγονός που αποτελεί έναν από τους λόγους για τον οποίο γίνονται κακοήθεις. Τελικά, αναπαράγονται μέχρι το σημείο που διαταράσσουν τις βασικές σωματικές λειτουργίες.

Τα κανναβινοειδή, όπως η CBD και η THC, σταματούν αυτήν την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων του στομάχου. Οι υψηλές δόσεις κανναβινοειδών επιβραδύνουν την αναπαραγωγή καρκινικών κυττάρων.

Η κάνναβη σε υψηλές δόσεις αυξάνει την ενεργοποίηση των υποδοχέων των κανναβινοειδών.

Το ενδοκανναβινοειδές ανανταμίδη αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων στομάχου.

Τα κανναβινοειδή αναστέλλουν τον πολλαπλασιασμό και τη διήθηση και προκαλούν απόπτωση στα γαστρικά καρκινικά κύτταρα.

Το κανναβινοειδές THC είναι αντινεοπλαστικό κι εμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών γαστρικών κυττάρων.

Η THC σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα προκαλώντας αυτοπεψία και θάνατο (απόπτωση).

Τα φαρμακευτικά προϊόντα μαριχουάνας είναι αποτελεσματικά και για τη ναυτία και τον έμετο

Η ιατρική κάνναβη είναι χρήσιμη για τον καρκίνο του στομάχου στη θεραπεία του πόνου. 

Η μαριχουάνα στον καρκίνο του γαστρικού μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της κούρασης, στην απώλεια βάρους, στη δυσπεψία, στην κατάθλιψη και την ανησυχία.

Τα φυτικά κανναβινοειδή είναι πολύ αποτελεσματικά στη θεραπεία του καρκίνου του στομάχου, ενώ οι συμβατικές θεραπείες είναι αναποτελεσματικές.

Το έλαιο κάνναβης είναι ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο εκχύλισμα. Οι ασθενείς που χρησιμοποιούν το έλαιο χρειάζονται περίπου 60 γραμμάρια / ml του ελαίου σε κύκλους 90 ημερών. Οι ασθενείς παίρνουν αρχικά μικρότερες δόσεις και σιγά σιγά έως και ένα γραμμάριο ελαίου ημερησίως σε μια περίοδο 90 έως 120 ημέρες, ανάλογα με το αν έχουν ακολουθήσει συμβατικές ή εναλλακτικές θεραπείες.

Το ιατρικό τσάι κάνναβης για τον καρκίνο του στομάχου έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοχημικά, αντιοξειδωτικά και theanine και είναι το τέλειο ενισχυτικό του σώματος. Η προσθήκη THC στο τσάι παράγει ένα ηρεμιστικό και καταπραϋντικό αποτέλεσμα.

Τα βάμματα είναι μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιούν οι ασθενείς όταν επιθυμούν να αποφύγουν τα ψυχοδραστικά αποτελέσματα της ιατρικής κάνναβης. Τα βάμματα είναι συμπυκνωμένες μορφές κάνναβης αναμεμειγμένες με ένα τύπο διαλύματος αλκοόλης.

Τα patches ή διαδερμικά έμπλαστρα με ιατρική κάνναβη στο δέρμα είναι παρόμοια με τα έμπλαστρα νικοτίνης, αλλά χρησιμοποιούν ιατρική μαριχουάνα.

Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε την κάνναβη τοπικά. Ο πιο εύκολος και καλύτερος τρόπος να λάβετε τη θεραπεία μαριχουάνας για το γαστρικό καρκίνου, χωρίς να χρειάζεται να το καταναλώσετε από το στόμα. Οι γιατροί προτείνουν συχνά αυτή τη μέθοδο για παιδιά και ηλικιωμένους που δεν αισθάνονται άνετα με την κατανάλωση μαριχουάνας από το στόμα.

Με τα υπόθετα, το αίμα σας απορροφά τη μέγιστη ποσότητα CBD, THC και άλλων κανναβινοειδών. Μόλις τοποθετήσετε τα υπόθετα στο ορθό, χρειάζεται περίπου μια ώρα για να αρχίσετε να παρατηρείτε τα αποτελέσματά του, ωστόσο, από τη στιγμή που αρχίζουν, οι επιδράσεις διαρκούν πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

kannabis stomach 3

Το μοριακό προφίλ του όγκου είναι απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο για τη θεραπευτική σας απόφαση.

Ζητείστε την εξέταση πριν κάνετε οποιαδήποτε θεραπεία. Η ζωή σας είναι πολύτιμη.

Ζητήστε από την EMEDI πληροφορίες για το μοριακό προφίλ του όγκου.

Μάθετε όλες τις πληροφορίες από τους συνεργάτες μας για την εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου του στομάχου, πατώντας εδώ.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τον καρκίνο του στομάχου 

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τον καρκίνο του στομάχου

Η καλύτερη πιστοποιημένη κάνναβη για να έχετε την υγεία σας

Πατήστε, πατώντας εδώ, για να παραγγείλετε τη βιολογική φυτική ιατρική κάνναβη για να έχετε την υγεία σας

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Ο καρκίνος του στομάχου θεραπεύεται

Καρκίνος εγκεφάλου και κάνναβη

Χρήσιμες πληροφορίες για τον καρκίνο στομάχου

Σταδιοποίηση καρκίνου στομάχου

Καρκινοειδείς όγκοι

Η θεραπεία στον καρκίνο στομάχου

Herceptin στον καρκίνο

Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού

Για όσους έχουν κίνδυνο για καρκίνο στομάχου

Ηλεκτρονική μύτη

Οι βιταμίνες για τον πεπτικό σωλήνα

Γνωστοί παράγοντες που προκαλούν καρκίνο

Τα συμπληρώματα διατροφής για την αχλωρυδρία στομάχου

Σταδιοποίηση καρκίνου στομάχου

Η θεραπεία στον καρκίνο στομάχου

Herceptin στον καρκίνο

Καρκίνος Στομάχου

Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού

Marsdenia cundurango

Μοριακό προφίλ του όγκου

Θεραπεία του καρκίνου εξατομικευμένα 

Η κάνναβη σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα

Κάνναβη και παθήσεις του ήπατος

Κάνναβη και καρδιοαγγειακά νοσήματα

Τα πιο εθιστικά ναρκωτικά

Κάνναβη και καρκίνος του μαστού

Βρογχικό άσθμα και κάνναβη

Το άτμισμα κάνναβης είναι θεραπεία για το άγχος και την κατάθλιψη

Η κάνναβη στη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα

Οι χημειοθεραπείες και οι ακτινοθεραπείες προκαλούν καρκίνο

Η απόλυτη θεραπεία για όλα τα προβλήματα υγείας

Πρωινό για καρκινοπαθείς

Οδηγός Συσχέτισης Κανναβινοειδών και Ασθενειών

Διαγνωστικές εξετάσεις και Θεραπείες που βλάπτουν την Υγεία

Διαγνωστικές εξετάσεις και Θεραπείες που βλάπτουν την Υγεία

Σαλάτα Marijuana με σάλτσα ροδιού

Κάνναβη και ακράτεια ούρων

Χρήσιμες πληροφορίες για τον ορθοκολικό καρκίνο

Κάνναβη και Διαβήτης

Σύνδρομο αντανακλαστικής συμπαθητικής δυστροφίας

Κάνναβη και αθλητισμός

Το έλαιο κάνναβης στις δερματικές παθήσεις

Είναι κατάλληλη η ψυχεδελική θεραπεία για εσάς;

Σύνδρομο αντανακλαστικής συμπαθητικής δυστροφίας

Κάνναβη και αθλητισμός

Το έλαιο κάνναβης στις δερματικές παθήσεις

Είναι κατάλληλη η ψυχεδελική θεραπεία για εσάς;

Το έλαιο κάνναβης στις δερματικές παθήσεις

Να χρησιμοποιείτε κρέμες κάνναβης

Θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας με ιατρική κάνναβη

Οι κρέμες με κάνναβη έχουν πολλά οφέλη για το δέρμα σας

Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα

Θυρεοειδίτιδα Hashimoto και κάνναβη

Πνευμονική ίνωση και ιατρική κάνναβη

Πότε πρέπει να χορηγείται ιατρική κάνναβη στα κατοικίδια

Η νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης θα προάγει την υγεία

Ψυχεδελικά φάρμακα χαρισμένα από τη φύση

Η κάνναβη είναι το καλύτερο παυσίπονο

Αν διαγνωσθείτε με καρκίνο ανακτήσετε την υγεία σας με τη φαρμακευτική κάνναβη

Ποιοι πρέπει να παίρνουν φαρμακευτική κάνναβη

Η κάνναβη μειώνει τη χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων

Λιποσωμιακή κάνναβη

Γιατί οι καρκινοπαθείς πρέπει να παίρνουν κάνναβη

Συντονιστείτε με την συχνότητα της κάνναβης

Η κάνναβη είναι καλύτερη από τα αντικαταθλιπτικά

Οι κρέμες με κάνναβη έχουν πολλά οφέλη για το δέρμα σας

Η κάνναβη φάρμακο για το εγκεφαλικό και την καρδιακή προσβολή

Ένα πρωτόκολλο με κάνναβη για τη θεραπεία του καρκίνου

Συμβουλευτείτε την EMEDI για να μην πονάτε

Πώς η κάνναβη θεραπεύει τον καρκίνο

Τα κρητικά βότανα είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως

Λάδι κάνναβης και καρκίνος

Ο κόσμος στον οποίο θέλουμε να ζούμε

Η κάνναβη θεραπεύει τον καρκίνο

Εξαιρετικές φυτικές πηγές πρωτεϊνών

Ποιοι πρέπει να πίνουν φρέσκο χυμό μαριχουάνας

Αντιφλεγμονώδης διατροφή

Η κανναβιδιόλη βοηθάει στην ανακούφιση του πόνου

Μυστικά για την καλύτερη θεραπεία στη σκλήρυνση κατά πλάκας

Θεραπεία του καρκίνου της ουροδόχου κύστεως με φυσικά μέσα

Θεραπεύστε τον καρκίνο σας με φυσικά μέσα

Η κάνναβη σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με κάνναβη

Κάνναβη και Κανναβινοειδή

Το χασίς φάρμακο για τον καρκίνο μαστού

Θεραπεία με ψυχοτρόπα φάρμακα

Η κάνναβη είναι πολύτιμο φυτό

Λιποσωμιακή κάνναβη

Η κάνναβη προστατεύει τον εγκέφαλο από τη γήρανση

Γιατί οι καρκινοπαθείς πρέπει να παίρνουν κάνναβη

Διατροφικές συμβουλές για όσους παίρνουν κάνναβη για τη θεραπεία του καρκίνου τους

Η κάνναβη θεραπεύει τον πονοκέφαλο

Ποιοι πρέπει να πίνουν φρέσκο χυμό μαριχουάνας

Η κανναβιδιόλη βοηθάει στην ανακούφιση του πόνου

www.emedi.gr

www.emedi.gr
Γράφει η
Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά
Ειδικός Παθολόγος- Ογκολόγος, MD, PhD

Διαβάστε περισσότερα για την Σάββη ΜάλλιουΚριαρά

 

 

 
Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Όλοι πρέπει να λαμβάνουν βιταμίνη D3 και K2

Όλοι πρέπει να λαμβάνουν βιταμίνη D3 και K2. Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D σχετίζονται με πολλές ασθένειες Είναι σημαντική η συνεργιστική σχέση μεταξύ της βιταμίνης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ