Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΝα προτιμάτε το βιολογικό και αφιλτράριστο μηλόξυδο
Array

Να προτιμάτε το βιολογικό και αφιλτράριστο μηλόξυδο

Το μηλόξυδο έχει πολλά οφέλη για την υγεία

 

Το βιολογικό μηλόξυδο πρέπει να παράγεται με την παραδοσιακή μέθοδο της Ορλεάνης.

Το βιολογικό μηλόξυδο είναι αφιλτράριστο ξύδι, προϊόν φυσικής ζύμωσης του μηλίτη. Ο τρόπος παρασκευής πρέπει να συντελεί στη διατήρηση των φυσικών ενζύμων, ιχνοστοιχείων, της πηκτίνης, των βιταμινών και των μετάλλων που περιέχει, έτσι ώστε να προσφέρει όλα τα οφέλη για την υγεία.

Το μηλόξυδο πρέπει να είναι προϊόν βιολογικής καλλιέργειας, μη παστεριωμένο και αφιλτράριστο, με τη ζύμη μέσα και να μην περιέχει θειώδη.

Το παλαιωμένο μηλόξυδο παράγεται σε δρύινα βαρέλια, με τη μέθοδο της Νέας Ορλεάνης: Γεμίζονται τα 2/3 του βαρελιού με κρασί, στο κενό που δημιουργείται ανοίγουν τρύπες για να περνά το οξυγόνο από μέσα και πάνω στην επιφάνεια του κρασιού εμφανίζεται μια κρούστα που στην ουσία είναι βακτήρια τα οποία μετατρέπουν την αλκοόλη του οίνου σε οξικό οξύ, σε ξύδι. Είναι μια αργή μέθοδος σε σχέση με το πώς παράγονται τα ξύδια του εμπορίου. Ένα ξύδι μπορεί να παραχθεί μέσα σε έξι με 24 ώρες, ενώ με τη μέθοδο Νέας Ορλεάνης χρειάζεται έξι μήνες. Χρονοβόρα διαδικασία, με υψηλό κόστος για να γίνει, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικό.

Το παλαιωμένο ξύδι είναι πιο αρωματικό και μαλακό.

Το μηλόξυδο είναι γνωστό ότι διατηρεί το σάκχαρο στο αίμα υπό έλεγχο, ενισχύει την απώλεια βάρους και θεραπεύει την ακμή και τις ουλές. Επιπλέον, η κατανάλωση ξιδιού μηλίτη συνδυάζεται άριστα με την κετογενική δίαιτα για απώλεια βάρους και για τον καρκίνο. Το ξίδι μηλίτη δίνει ώθηση στην υγεία του εντέρου σας και θεραπεύει τις εποχιακές αλλεργίες, καθώς και την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, αλλά και τα ηλιακά εγκαύματα.

Το μηλόξυδο παρασκευάζεται από μηλίτη που έχει υποστεί ζύμωση για να δημιουργήσει προβιοτικά και ένζυμα που προωθούν την υγεία, δίνοντάς του σημαντικά λιγότερη ζάχαρη και λιγότερες θερμίδες από τον χυμό μήλου. Στην πραγματικότητα, χρειάζονται μόνο μία έως δύο κουταλιές μηλόξυδο για να λάβει κάποιος τα οφέλη για την υγεία του και κάθε κουταλιά της σούπας μηλόξυδο έχει μόλις 3-5 θερμίδες και περιέχει ελάχιστη ζάχαρη.

Τα οφέλη του μηλόξυδου στην υγεία:

1. Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Η κατανάλωση ξιδιού μειώνει τα επίπεδα σακχάρου κατά μέσο όρο κατά 31%. Η χορήγηση μηλόξυδου σε σακχαρώδη διαβήτη για τέσσερις εβδομάδες μειώνει σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Η ινσουλίνη είναι η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά σακχάρου από το αίμα στους ιστούς όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο. Η διατήρηση υψηλών επιπέδων ινσουλίνης μπορεί να προκαλέσει αντίσταση στην ινσουλίνη, γεγονός που μειώνει την αποτελεσματικότητά της και οδηγεί σε υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και διαβήτη. Το μηλόξυδο είναι κατάλληλο και για τη μεταγευματική υπεργλυκαιμία. Για να διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, δοκιμάστε να αραιώσετε δύο κουταλιές μηλόξυδο σε 1 ποτήρι νερό και να το πίνετε πριν από τα γεύματα. Επιπλέον, μετριάσετε την πρόσληψη υδατανθράκων, αυξήσετε την κατανάλωση φυτικών ινών και πρωτεϊνών και να ασκείστε για να μειώσετε ακόμη περισσότερο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

2. Βελτιώνει την απώλεια βάρους

Η  κατανάλωση μόλις δύο κουταλιών της σούπας ημερησίως μηλόξυδου σε διάστημα 12 εβδομάδων έχει ως αποτέλεσμα σχεδόν 4 κιλά απώλεια βάρους, χωρίς άλλες τροποποιήσεις στη διατροφή ή τον τρόπο ζωής. Το μηλόξυδο μπορεί, επίσης, να αυξήσει την κορεσμό, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πρόσληψης τροφής και στην αύξηση της απώλειας βάρους. Η κατανάλωση μηλόξυδου μειώνει την συνολική θερμιδική πρόσληψη έως και 275 θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για να δείτε γρήγορα αποτελέσματα, φροντίστε να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή και την άσκηση.

3. Χαμηλώνει τη χοληστερόλη

Το μηλόξυδο μειώνει την κακή LDL χοληστερόλη αυξάνοντας ταυτόχρονα την ευεργετική HDL χοληστερόλη.  Δύο κουταλιές μηλόξυδο καθημερινά στη διατροφή, με ελαχιστοποίηση της πρόσληψης ζάχαρης και των υδατανθράκων, και αύξηση των υγιεινών λιπών στη διατροφή με κατανάλωση ψαριού εβδομάδα, θα κρατήσουν το καρδιοαγγειακό σας σύστημα υγιές.

4. Βελτιώνει την υγεία του δέρματος

Το μηλόξυδο θεραπεύει την ακμή και μειώνει τις ουλές. Το ξίδι είναι γνωστό για τις αντιβακτηριακές του ιδιότητες και έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό έναντι πολλών στελεχών επιβλαβών βακτηρίων. Το οξικό οξύ, το γαλακτικό οξύ, το ηλεκτρικό οξύ και το κιτρικό οξύ αναστέλλουν την ανάπτυξη του Propionibacterium acnes, του συγκεκριμένου στελέχους των βακτηρίων που ευθύνεται για την πρόκληση ακμής. Αυτά τα ευεργετικά συστατικά μπορεί, επίσης, να μειώσουν τις ουλές. Η θεραπεία των ουλών ακμής με γαλακτικό οξύ για τρεις μήνες οδηγεί σε βελτιώσεις στην υφή, τη χρώση και την εμφάνιση του δέρματος, καθώς και σε λιγότερες ουλές. Προσθέτοντας μερικά προβιοτικά τρόφιμα στη διατροφή σας, χρησιμοποιώντας θεραπευτικές μάσκες και τόνερ και διατηρώντας το δέρμα σας καλά ενυδατωμένο είναι μερικές άλλες αποτελεσματικές θεραπείες για την ακμή, επίσης.

5. Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Αναγκάζει την καρδιά να εργαστεί σκληρότερα, προκαλώντας τον εξασθένηση και την επιδείνωση του καρδιακού μυ με την πάροδο του χρόνου. Το μηλόξυδο ωφελεί τα επίπεδα αρτηριακής σας πίεσης, συμβάλλοντας στη διατήρηση μιας υγιούς και ισχυρής καρδιάς. Το οξικό οξύ, το κύριο συστατικό του ξιδιού, οδηγεί σε μειωμένα επίπεδα αρτηριακής πίεσης. Άλλοι φυσικοί τρόποι για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης είναι η αύξηση της πρόσληψης μαγνησίου και καλίου, η αύξηση της πρόσληψης ινών και η χρήση ανεπεξέργαστου θαλασσινού αλατιού στη διατροφή σας.

6. Ανακουφίζει από τα συμπτώματα της παλινδρόμησης οξέος

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση χαρακτηρίζεται από παλινδρόμηση οξέος από το στομάχι προς τα επάνω στον οισοφάγο, προκαλώντας συμπτώματα, όπως καούρα, ρίγος και ναυτία. Η παλινδρόμηση οξέος είναι συχνά αποτέλεσμα χαμηλού επιπέδου οξέος στομάχου. Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στην παροχή ανακούφισης από τα συμπτώματα παλινδρόμησης οξέος με την εισαγωγή περισσότερων οξέων στην πεπτική οδό για την αποτροπή της οπισθοδρόμησης του οξέος. Έτσι, προστατεύει και από τον καρκίνο του οισοφάγου. Για καλύτερα αποτελέσματα, αραιώστε μία έως δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό και πίνετε λίγο πριν το φαγητό. Επιπλέον, να κάνετε μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, υγιή λίπη και ζυμωμένα τρόφιμα για να μειώσετε τα συμπτώματα ακόμη περισσότερο.

mhloxido 2

Χρήσεις μηλόξυδου

1. Ενισχύει την υγεία του εντέρου

Το βιολογικό ακατέργαστο μηλόξυδο σας προσφέρει ευεργετικά βακτήρια. Αυτά τα βακτήρια μπορούν να ενισχύσουν την υγεία του πεπτικού σας συστήματος, να αυξήσουν την ανοσία και να βελτιώσουν την ικανότητα πέψης και απορρόφησης των θρεπτικών ουσιών. Να πίνετε 2 κουταλιές μηλόξυδο την ημέρα μαζί με άλλα ζυμωμένα τρόφιμα όπως το kombucha ή το kefir για καλύτερα αποτελέσματα.

2. Καταπραΰνει τα ηλιακά εγκαύματα

Εάν έχετε περάσει πολύ χρόνο στον ήλιο, το μηλόξυδο είναι ένα εξαιρετικό φυσικό φάρμακο για να καταπραϋνει την ξηρή ηλιοκαμένη επιδερμίδα. Προσθέστε ένα φλιτζάνι μηλόξυδο σε 1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας σε ένα χλιαρό λουτρό και ανακουφιστείτε από το ηλιακό έγκαυμα.

3. Ρυθμίζει το σάκχαρο αίματος

Το μηλόξυδο ωφελεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μπορεί ακόμη και να αυξήσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Αραιώσετε δύο κουταλιές σούπας σε ένα φλΙτζάνι νερό και πίνετε πριν από τα γεύματα για να διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου σας στο αίμα.

4. Καταπολεμά τις μυκητιάσεις

Μυκητιασικές λοιμώξεις, όπως το πόδι του αθλητή, η ονυχομυκητίαση, οι κνησμώδεις κηλίδες, η οισοφαγίτιδα ή οι μολύνσεις ζύμης (κολπίτιδες), μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα με τη βοήθεια του μηλόξυδου. Η δημιουργία ενός αντιμυκητιακού σπρέι είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές χρήσεις του μηλόξυδου. Σε συνδυασμό με άλλα συστατικά καταπολέμησης των μυκήτων, μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα και να προσφέρει ανακούφιση γρήγορα.

mhloxido 4

5. Βελτιώνει την υγεία του δέρματος

Το μηλόξυδο θεραπεύει την ακμή και μειώνει τις ουλές. Το μηλόξυδο είναι γνωστό για τις αντιβακτηριακές και θεραπευτικές του ιδιότητες, εξοντώντας τα στελέχη των βακτηρίων που προκαλούν ακμή. Δοκιμάστε ένα τόνερ από μηλόξυδο για να ενισχύσετε την υγεία του δέρματος.

6. Ενισχύει την κυκλοφορία

Η εφαρμογή μηλόξυδου σε κιρσούς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων. Δοκιμάστε να το συνδυάσετε με φουντουκιά και τρίψτε με κυκλικές κινήσεις, από τους αστραγάλους προς την καρδιά, για να βελτιώσετε την κυκλοφορία και να μειώσετε τα συμπτώματα.

7. Θεραπεύει τα κονδυλώματα

Θέλετε να απαλλαγείτε από τα κονδυλώματα; Βάλτε μηλόξυδο με βαμβάκι απευθείας στα κονδυλώματα και καλύψτε τα με έναν επίδεσμο όλη τη νύχτα. Η επανάληψη αυτής της διαδικασίας για μερικές φορές θα σας απαλλάξει από τα κονδυλώματα.

8. Θεραπεύει τον κνησμό της δερματίτιδας από δηλητηριώδη κισσό

Το μηλόξυδο είναι ένα φυσικό φάρμακο που μπορεί να απαλύνει τον κνησμό από το δηλητήριο κισσού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περιέχει κάλιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της διόγκωσης που σχετίζεται με το δηλητήριο κισσού. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε ένα κουταλάκι του γλυκού απευθείας στο δέρμα μερικές φορές την ημέρα, μέχρι να θεραπευτεί.

9. Εξολοθρεύει τους ψύλλους

Εάν ο σκύλος ή η γάτα σας ξύνονται, συνεχώς, προσθέστε ίσα μέρη νερού και ξύδι μήλου μήλου σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε μία φορά την ημέρα έως ότου φύγουν οι ψύλλοι. 

10. Θεραπεύει τις εποχιακές αλλεργίες

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το μηλόξυδο ως φυσικό φάρμακο για τις εποχιακές αλλεργίες. Τα υγιή βακτηρίδια που βρίσκονται στο μξλόξυδο μπορούν να προωθήσουν την ανοσία και να υποστηρίξουν την υγιή λεμφική αποστράγγιση. Να πίνετε δύο κουταλιές της σούπας, αραιωμένες στο νερό μηλόξυδο, αν έχετε έξαρση των αλλεργιών.

11. Είναι φυσικό αποσμητικό

Το μηλόξυδο διαθέτει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες και είναι εξαιρετικό φυσικό αποσμητικό. Βουτήξτε λίγο τα δάχτυλά σας στο μηλόξυδο και βάλτε στις μασχάλες σας για να εξουδετερώσετε τις οσμές και να νιώθετε φρεσκάδα.

12. Κρατά τα μαλλιά σας λαμπερά

Για μαλακά ή ξηρά μαλλιά, δοκιμάστε το μηλόξυδο. Το ξέπλυμα των μαλλιών σας με μηλόξυδο εμποδίζει την ξηρότητα και βοηθά τα μαλλιά να παραμείνουν λαμπερά.

13. Ενισχύει την απώλεια βάρους

Το μηλόξυδο μπορεί να αυξήσει την κορεσμό και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. 

14. Μειώνει την όξινη αναγωγή και την καούρα

Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων του στομαχικού οξέος για να αποτρέψει την επαναφορά στον οισοφάγο και να μειώσει τα συμπτώματα της καούρας. Λειτουργεί καλύτερα να πίνετε μηλόξυδο πριν από τα γεύματα. Αραιώστε δύο κουταλιά της σούπας σε ένα φλιτζάνι νερό και πίνετε για να αποφύγετε την παλινδρόμηση οξέος. Προφυλάσεστε, έτσι και από τον καρκίνο οισοφάγου.

15. Εξισορροπεί το pH

Αν και το οξικό οξύ, το κύριο συστατικό του μηλόξυδου είναι όξινο, έχει αλκαλικό αποτέλεσμα στο σώμα. Μερικές κουταλιές ξύδι μήλου ανά ημέρα μπορούν να διατηρήσουν τα επίπεδα pH σας ισορροπημένα για να βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση της υγείας σας και στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου.

mhloxido 3

16. Αποτελεί καθαριστικό οικιακής χρήσης

Η ανάμιξη ίσων μερών μηλόξυδου με νερό είναι ένα από τα ευκολότερα και πιο αποτελεσματικά χρησιμοποιούμενα καθαρριστικά. Χάρη στις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες, είναι ιδανικό για τη θανάτωση των μικροβίων και τη διατήρηση του σπιτιού καθαρού.

17. Λευκαίνει τα δόντια

Το μηλόξυδο μπορεί ακόμη και να φωτίζει το χαμόγελό σας και φυσικά να λευκαίνει τα δόντια σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, δοκιμάστε το βούρτσισμα με λίγο μηλόξυδο, ξεπλένοντας το στόμα σας μετά. Λάβετε υπόψη ότι το ξύδι μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο, γι ‘αυτό μην το παρακάνετε.

18. Ανακουφίζει από τις κρυάδες

Εάν αισθάνεστε συναχωμένοι μερικές κουταλιές μηλόξυδου ανακουφίζουν από τα συμπτώματα γρήγορα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μηλόξυδο περιέχει ευεργετικά βακτήρια που μπορούν να σας βοηθήσουν να δώσετε στο ανοσοποιητικό σας σύστημα μια γρήγορη ώθηση, ειδικά όταν αισθάνεστε κρυωμένος.

19. Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Το οξικό οξύ, το κύριο συστατικό του μηλόξυδου, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Για καλύτερα αποτελέσματα, αραιώστε μια κουταλιά της σούπας ξύδι μήλου μήλου σε ένα φλιτζάνι νερό και καταναλώνετε τρεις φορές την ημέρα για να βοηθήσετε στην πτώση της αρτηριακής πίεσης.

20. Βοηθά στην αποτοξίνωση

Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στην ισορροπία του pH σας, να ενθαρρύνει την λεμφική αποστράγγιση και να ενισχύσει την κυκλοφορία, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό εργαλείο όταν πρόκειται για αποτοξίνωση. Η τυπική δοσολογία μηλόξυδου είναι δύο κουταλιές της σούπας αναμεμειγμένες με νερό μερικές φορές την ημέρα.

mhloxido 8

Να χρησιμοποιείτε μόνο βιολογικό, ακατέργαστο και μη φιλτραρισμένο μηλόξυδο.

Το πιστοποιημένο βιολογικό, σημαίνει ότι είναι απαλλαγμένο από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και συνθετικά πρόσθετα που μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στην υγεία σας. Το ακατέργαστο ξίδι μηλίτη μήλου είναι μη θερμαινόμενο και μη επεξεργασμένο. Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθεί να έχει μια συστάδα πρωτεϊνών, ενζύμων και ευεργετικών βακτηρίων που αφαιρούνται συχνά κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Επίσης, δεν πρέπει να είναι φιλτραρισμένο. Όταν το μηλόξυδο φιλτράρεται, αφαιρείται η ζύμη, καθώς και κάθε ιζήματα και παραμένει ένα καθαρό ξίδι. Το μηλόξυδο πρέπει να έχει υποστεί ζύμωση από μαγιά και βακτήρια, τα οποία μετατρέπουν τα σάκχαρα σε αλκοόλ. Στη συνέχεια υφίσταται μια δεύτερη διαδικασία ζύμωσης στην οποία η αλκοόλη μετατρέπεται σε οξικό οξύ. Αυτή η διαδικασία ζύμωσης αντιπροσωπεύει τα πολλά οφέλη για την υγεία από το μηλόξυδο και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το μηλόξυδο είναι σε θέση να μειώσει τη χοληστερόλη, να διατηρήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά και να ανακουφίσει από την παλινδρόμηση οξέος. 

Το μηλόξυδο, επίσης, χρησιμοποιείται για την αποτοξίνωση του ήπατος, τον καθαρισμό του αίματος, τον καθαρισμό των λεμφογαγγλίων και την ενίσχυση της ανοσίας.

Με λίγο μέλι θεραπεύει το βήχα και το κρυολόγημα. Με γαργάρες σκοτώνει τα μικρόβια.

Το μηλόξυδο είναι φυσικό φάρμακο για τη θεραπεία πολλών παθήσεων, αλλά είναι και ένα αποτελεσματικό καθαριστικό και απολυμαντικό οικιακής χρήσης.

Προσοχη!!! Το μηλόξυδο μπορεί να προκαλέσει διάβρωση του σμάλτου των δοντιών, κάψιμο του λαιμού ή του δέρματος και μειωμένα επίπεδα καλίου. Βεβαιωθείτε ότι αραιώνετε πάντοτε το μηλόξυδο μέσα σε νερό αντί να το πίνετε αδιάλυτο, για να αποτρέψετε τις αρνητικές παρενέργειες. Θα πρέπει, επίσης, να ξεκινήσετε με μια χαμηλή δόση και στη συνέχεια αυξάνοντας να εκτιμήσετε την ανοχή σας.

Εάν παίρνετε φάρμακα για το σάκχαρο του αίματος, μιλήστε με το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε μηλόξυδο, γιατί θα χρειαστεί να τροποποιήσετε τη δόση των φαρμάκων για το διαβήτη για την πρόληψη των συμπτωμάτων της υπογλυκαιμίας.

 

Επιλέξτε το ακατέργαστο, μη φιλτραρισμένο και βιολογικό μηλόξυδο με τη μαγιά ακόμα άθικτη, καθώς αυτός ο τύπος μηλόξυδου παρέχει τα περισσότερα οφέλη. Θυμηθείτε να αραιώνετε το μηλόξυδο με νερό, να το χρησιμοποιήσετε με μέτρο και να το συνδυάσετε με μια θρεπτική διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής για να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματά σας. Μπορεί, ακόμη, να το συνδυάσετε με μια κετογενική δίαιτα για απώλεια βάρους και για αντικαρκινική διατροφή.

mhloxido 6

Το καλύτερο βιολογικό ξύδι

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε βιολογικό ξύδι

mhloxido 5

Διαβάστε, επίσης,

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα βακτήρια

Το μηλόξυδο θεραπεύει τα πάντα

Πώς το ξύδι βοηθά να αδυνατίσετε

Χρήσιμες συμβουλές για τα ηλιακά εγκαύματα

Συμπληρώματα διατροφής για τις παθήσεις του πεπτικού

Το πιο ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό

Χρήσιμες συνταγές με μηλόξυδο

Συνταγή για να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Να χρησιμοποιείτε φυσικό σαμπουάν για τις ψείρες

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με μηλιά

Τα καλύτερα μυστικά για υγεία και ευεξία

Πλήρης οδηγός για την αλκαλική δίαιτα

Ρίξτε το ουρικό οξύ

Πρωτόκολλο αλκαλοποίησης του οργανισμού

Τρόποι για να καθαρίσετε το σώμα σας

Μήπως έχετε πέτρες στη χοληδόχο κύστη;

Κολπικές πλύσεις για την υγεία του κόλπου

Χάστε βάρος με μηλόξυδο

Κόλπα για να μην φριζάρουν τα μαλλιά σας

Μάσκες μαλλιών

www.emedi.gr

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δυστονία

Η δυστονία είναι μια διαταραχή της κίνησης που χαρακτηρίζεται από μη φυσιολογικές παρατεταμένες ή διακοπτόμενες μυϊκές συσπάσεις. Η δυστονία είναι μια κινητική διαταραχή που προκαλεί...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ