Μπάμιες κατεψυγμένες κοκκινιστές. Διαλέξτε βιολογικές κατεψυγμένες μπάμιες και φτιάξτε ένα νόστιμο και εύκολο φαγητό
Μπάμιες κοκκινιστές
Υλικά συνταγής
450 γραμμάρια βιολογικές μπάμιες κατεψυγμένες
1/4 φλιτζάνι βιολογικό ξίδι από κόκκινο κρασί
1 βιολογικό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα βιολογικό σκόρδο
5 βιολογικές ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι βιολογικός μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι γλυκού κοφτό ακατέργαστη ζάχαρη
1/2 κουταλιά σούπας βιολογικός πελτές ντομάτας
Λίγη βιολογική καυτερή πιπεριά, όσο αντέχετε
Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
Βιολογικό μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ξεπλένετε τις κατεψυγμένες μπάμιες και τους ρίχνετε το ξύδι και αλάτι και αφήνετε 30 λεπτά. Μετά τις ξεπλένετε πάλι.
Σε κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.
Προσθέτετε τις μπάμιες και τις σοτάρετε κι αυτές για 4 λεπτά.
Προσθέτετε τον πελτέ, τις ντομάτες, μισό φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και ανακινείτε την κατσαρόλα.
Δεν ανακατεύετε ξανά τις μπάμιες για να μην λιώσουν.
Σιγοβράζετε για περίπου 20 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστό το φαγητό και πασπαλίζετε με μαϊντανό.
Οι μπάμιες Ροδόπης είναι νόστιμες μπάμιες
Τα κατεψυγμένα λαχανικά τα μαγειρεύετε, χωρίς να τα ξεπαγώσετε και σε λιγότερο χρόνο
by Savvi Diet
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα βιολογικά τρόφιμα

Διαβάστε, επίσης,
Οι εναλλακτικές θεραπείες στο άσθμα
Τα οφέλη που έχουν οι φυτικές ίνες για την υγεία
Είναι υγιεινά τα κατεψυγμένα λαχανικά;
Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά