Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Ασβέστιο κοραλλιών

Print Friendly, PDF & Email

Τα οφέλη στην υγεία από το νερό των κοραλλιών

Σε ένα μικρό νησί την Οκινάουα στην Ιαπωνία υπάρχει ένα είδος κοραλλιού που ονομάζεται Sango. 

Αυτό το είδος κοραλλιού είναι μοναδικό, γιατί περιέχει ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, νάτριο κ.ά

Η σκόνη από αυτό το κοράλλι έχει την ιδιότητα του φίλτρου νερού κι έτσι σας παρέχει, όπου και να είστε καθαρό και υγιεινό νερό.

1 γραμμάριο σκόνης από το κοράλλι Sango που αποστειρώνεται με όζον και εμπλουτίζεται με κολλοειδή άργυρο, τοποθετείται σε καλής ποιότητας νερό, χωρίς ανθρακικό και σας εξασφαλίζει πάντα καθαρό και υγιεινό νερό.

Τα οργανικά μέταλλα των κοραλλιών είναι ιδιαίτερα απορροφήσιμα, από το ανθρώπινο σώμα, γιατί γίνονται ιονικά όταν έρθουν σε επαφή με την υγρασία.

Το νερό κοραλλιών περιέχει 40% ασβέστιο και 74 άλλα ανόργανα στοιχεία που συνεργάζονται για την επίτευξη ομοιοστατικής ισορροπίας της χημείας του σώματος. 

Τα μέταλλα είναι το βασικό θεμέλιο για την υγεία. Είναι πολύτιμα για τα οστά και για πλήθος  ενζυματικών δραστηριοτήτων μέσα και έξω από τα κύτταρα μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανεπάρκεια μετάλλων, επειδή τα εδάφη έχουν εξαντληθεί μέσω των γεωργικών πρακτικών.

Ακόμη, οι ορθοπεδικοί χειρουργοί χρησιμοποιούν κομμάτια κοραλλιών για οστικά μοσχεύματα, επειδή τα οστά και οι τένοντες δέχονται εύκολα το κοράλλι.

Τα οφέλη στην υγεία από το νερό των κοραλλιών

-Δημιουργεί αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα. Το αλκαλικό περιβάλλον έχει ζωτική σημασία για τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων του σώματος. Όλες οι μεταβολικές διεργασίες στο σώμα, σε κυτταρικό επίπεδο, συμβαίνουν με συμμετοχή των ιόντων ασβεστίου. Τα νεφρά έχουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της συγκέντρωσης ιόντων Η ή του pH των σωματικών υγρών. Σε ένα υγιές άτομο, το pH του εξωκυττάριου υγρού ECF (Extra Cellular Fluid) διατηρείται εν γένει σε μάλλον στενό εύρος, με μέση κανονική τιμή 7,40 ± 0,02 στο αρτηριακό πλάσμα και 7,38 ± 0,02 στο μικτό φλεβικό πλάσμα. Η κλινική αξιολόγηση της κατάστασης οξέος-βάσης ενός ασθενούς γενικά βασίζεται σε εργαστηριακές μελέτες αρτηριακών δειγμάτων. Έτσι, ένα άτομο θεωρείται ότι έχει οξέωση όταν το αρτηριακό pH πέσει κάτω από 7,38 και αλκάλωση όταν το αρτηριακό pΗ ανέρχεται πάνω από 7,42. Ένας τέτοιος ακριβής έλεγχος του ρΗ είναι απαραίτητος λόγω των σημαντικών επιδράσεων των μεταβολών του pΗ στη διαμόρφωση των πρωτεΐνών, των ενζυματικών αντιδράσεων και της λειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος.  Οι κυριότερες απειλές για το pH των σωματικών υγρών είναι τα οξέα που σχηματίζονται στις μεταβολικές διεργασίες.

Αυτά τα μεταβολικά οξέα μπορούν εύκολα να χωριστούν σε 3 κατηγορίες.

Πτητικά Οξέα. Διοξείδιο του άνθρακα. Το CO2, κύριο τελικό προϊόν στην οξείδωση των υδατανθράκων, των λιπών και των αμινοξέων, μπορεί να θεωρηθεί ως οξύ λόγω της ικανότητάς του να αντιδρά με νερό για να σχηματίσει ανθρακικό οξύ (H2CO3), το οποίο με τη σειρά του μπορεί να διαχωριστεί για να σχηματίσει Η και HCO3.

Σταθερά οξέα: Θειικό οξύ και φωσφορικό οξύ. Το θειικό οξύ είναι ένα τελικό προϊόν της οξείδωσης των αμινοξέων που περιέχουν θείο μεθειονίνη και κυστεΐνη, ενώ σχηματίζονται φωσφορικά οξέα στον μεταβολισμό των φωσφολιπιδίων, των νουκλεϊνικών οξέων, των φωσφοπρωτεϊνών και των φωσφογλυκεριδίων. Σε αντίθεση με το CO2, το θειικό οξύ και το φωσφορικό οξύ είναι μη πτητικά και επομένως ονομάζονται σταθερά οξέα.

-Οργανικά οξέα. Τα οργανικά οξέα όπως το γαλακτικό οξύ, το ακετοξικό οξύ και τα Β-ΟΗ βουτυρικά οξέα σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού των υδατανθράκων και των λιπών. Κανονικά, αυτά τα οξέα οξειδώνονται περαιτέρω σε CO2 και νερό και κατά συνέπεια δεν επηρεάζουν άμεσα το pΗ των σωματικών υγρών.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ pH

Τα νεφρά και οι πνεύμονες μοιράζονται την ευθύνη για τη ρύθμιση του pH των σωματικών υγρών. Ωστόσο, είναι τα ρυθμιστικά συστήματα των σωματικών υγρών που πραγματικά παρέχουν την πιο άμεση άμυνα έναντι αλλαγών στο pH. Αυτά τα ρυθμιστικά διαλύματα είναι ασθενή οξέα που υπάρχουν ως μίγμα μίας πρωτονιωμένης μορφής και μιας μη πρωτονιωμένης μορφής στην περιοχή φυσιολογικού ρΗ.

Ο οργανισμός αντιμετωπίζει την υπερβολική οξύτητα ή την υπερβολική αλκαλικότητα με τα ρυθμιστικά διαλύματα που υπάρχουν στο σώμα.

Η αλκαλοποίηση του σώματος δρα θεραπευτικά και στον καρκίνο.

-Η σκόνη κοραλλιών αυξάνει σημαντικά το βάρος του μηριαίου οστού, το περιεχόμενο κολλαγόνου και το σχηματισμό οστών κι ενισχύει την ευελιξία των οστών και τη σκληρότητα.

-Το κοράλι χρησιμοποιείται ως υλικό αντικατάστασης μοσχεύματος οστού. Όταν τοποθετηθεί σε επαφή με βιώσιμα οστά, το εμφύτευμα παρέχει ένα φυσικό περιβάλλον νέας ανάπτυξης οστού. Δεν έχει αναφερθεί ποτέ περίπτωση απόρριψης εμφυτεύματος από κοράλλι. 

-Δρα θεραπευτικά στην οστεοπόρωση.

-Η σκόνη κοραλλιών μετατρέπει το νερό σε ιοντική μορφή κι έτσι γίνεται βιοδιαθέσιμο και απορροφάται εύκολα από όλα τα κύτταρα.

-Προστατεύει το νερό από τις επιπβλαβείς προσμίξεις (βαρέα μέταλλα) και λοιμώξεις και καθαρίζει τον οργανισμό.

-Αυξάνει την ενέργεια και την αποδοτικότητα.

-Βοηθά στη ρύθμιση του βάρους.

-Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

-Βελτιώνει τη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

-Βελτιώνει τη λειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος.

-Βοηθάει στη διατήρηση και βελτίωση της υγείας και στην αύξηση της άμυνας του οργανισμού.

Αποκαθιστά τη γονιδιακή δομή του κυττάρου, αυξάνει την ενεργειακή ισορροπία του οργανισμού και αποτρέπει από την πρόωρη γήρανση και τις χρόνιες παθήσεις.

Είναι συμπλήρωμα διατροφής για ασβέστιο και μέταλλα

Χαρίζει θρεπτικά συστατικά σε τρόφιμα.

Χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και προϊόντα υγιεινής, σε καλλυντικές κρέμες και σε οδοντόπαστες.

Βοηθάει στην αποκατάσταση του εδάφους και στη βελτίωση της ποιότητας του εδάφους και βελτιώνει το οξυγόνο του εδάφους και εξουδετερώνει το όξινο χώμα

Προωθεί την παραγωγή αζώτου στο έδαφος.

Εξαιρετικό φαγητό για πουλιά και άλλα ζώα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη σκόνη κοραλλιών

Η ποσότητα της ημερήσιας τοποθέτησης σκόνης κοραλλιών στο εμφιαλωμένο νερό

1 επίπεδο επιτραπέζιο κουτάλι είναι περίπου 1.000 mg σκόνης κοραλλιών

Υγιείς Ελαφρά προβλήματα υγείας Σοβαρά πρβλήματα υγείας
Παιδιά 2g (800mg) 3g (1,200mg) 4g (1,600mg)
Ενήλικες 4g (1,600mg) 5g (2,000mg) 6g (2,400mg)
Ηλικιωμένοι 6g (2,400mg) 7g (2,800mg) 8g ( 3,200mg)

(Στην παρένθεση είναι η ποσότητα στοιχειακού ασβεστίου)

Τα καλύτερα συμπληρώματα για αλκαλοποίηση του οργανισμού

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα για αλκαλοποίηση του οργανισμού

alkaline water 3

Διαβάστε, επίσης,

Τράπεζα σπέρματος για κοράλλια

Κοραλλένιο εμφύτευμα διορθώνει προβλήματα των γονάτων

www.emedi.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομίχλη εγκεφάλου

Η ομίχλη εγκεφάλου ή ο χήμειο-εγκέφαλος περιγράφεται ως μια ομιχλώδη σκέψη, που χαρακτηρίζεται από έλλειψη εστίασης και αδυναμία συγκέντρωσης. Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ