Οι ουσίες που λαμβάνουμε από μια ισορροπημένη διατροφή
Οι βιταμίνες και τα μέταλλα που λαμβάνουμε από μια ισορροπημένη διατροφή
Μια ισορροπημένη διατροφή περιλαμβάνει γάλα, τυριά, κρέας, εντόσθια, δημητριακά, ψωμί, λαχανικά, φρούτα, βούτυρο και λίπη κ.ά
-Η θειαμίνη ή βιταμίνη Β1 κατά 42% λαμβάνεται από τα δημητριακά και το ψωμί, κατά 24% από άλλες τροφές, κατά 19% από τα λαχανικά και κατά 15% από το κρέας και τα εντόσθια
-Η ριβοφλαβίνη ή βιταμίνη Β2 λαμβάνεται από το γάλα και τα τυριά κατά 41%, από άλλα τρόφιμα κατά 25%, από τα κρέατα και τα εντόσθια κατά 195 και από τα δημητριακά και το ψωμί κατά 15%
-Το νικοτινικό οξύ ή βιταμίνη Β3 λαμβάνεται από το κρέας και τα εντόσθια κατά 36%, από τα δημητριακά και το ψωμί κατά 20%, από άλλα τρόφιμα κατά 16%, πό τα λαχανικά κατά 14% και πό το γάλα και τα τυριά κατά 14%
-Το ασκορβικό οξύ ή βιταμίνη C λαμβάνεται από τα λαχανικά κατά 50%, από τα φρούτα κατά 39% και από άλλα τρόφιμα κατά 11%
-Η βιταμίνη Α λαμβάνεται από το κρέας και τα εντόσθια κατά 37%, από τα λαχανικά κατά 24%, από το βούτυρο και τα λίπη κατά 20%, από το γάλα και τα τυριάκατά 14% και από άλλα τρόφιμα κατά 5%
-Το ασβέστιο λαμβάνεται από το γάλα και τα τυριά κατά 60%, από τα δημητριακά και τα ψωμιά κατά 23% και από άλλα τρόφιμα κατά 17%
-Ο σίδηρος λαμβάνεται κατά 39% από τα δημητριακά και το ψωμί, κατά 24% από το κρέας και τα εντόσθια, κατά 19% από άλλα τρόφιμα και κατά 18% από τα λαχανικά
-Ο ψευδάργυρος λαμβάνεται κατά 43% από το κρέας και τα εντόσθια, κατά 29% από το γάλα και τα τυριά, κατά 15% από τα δημητριακά και το ψωμί, κατά 8% από τα λαχανικά και κατά 5% από άλλα τρόφιμα. Συγκεκριμένα σε μια ισορροπημένη διατροφή σε χλγρ λαμβάνεται 3.5 από τα κρέατα και τα αυγά, 1.8 από τα δημητριακά, 1.5 από το γάλα, 0.9 από τα λίπη και τα κτηνοτροφικά, 0.6 από τα ριζώδη λαχανικά, 0.4 από τα φρούτα, 0.3 από τα άλλα λαχανικά και τα ροφήματα και 0.1 από τα ψάρια. Σύνολο: 9.4
-Ο χαλκός λαμβάνεται σε μια ισορροπημένη διατροφή σε χλγρ 0.38 από τα δημητριακά, 0.37 από τα κρέατα και αυγά, 0.20 από τα φρούτα, 0.17 από τα ροφήματα, 0.16 από τα ριζώδη λαχανικά και 0.10 από τα άλλα λαχανικά, 0.04 από το γάλα, 0.03 από τα ψάρια, και 0.02 από τα λίπη και τα κτηνοτροφικά. Σύνολο: 1.47
-Το ιώδιο λαμβάνεται σε μια ισορροπημένη διατροφή σε χλγρ 92 από το γάλα, 36 από τα κρέατα και τα αυγά, 31 από τα δημητριακά, 25 από τα φρούτα, 17 από τα λίπη και τα κτηνοτροφικά, 16 από τα ροφήματα, 15 από τα ψάρια και τα ριζώδη λαχανικά και 8 από τα άλλα λαχανικά. Σύνολο: 255
-Το σελήνιο λαμβάνεται σε μια ισορροπημένη διατροφή σε χλγρ 30 από τα δημητριακά, 12 από τα κρέατα και αυγά, 10 από τα ψάρια, 4 από το γάλα και 1 από τα λίπη και κτηνοτροφικά, τα ριζώδη και άλλα λαχανικά και τα φρούτα. Σύνολο: 60
-Το μαγνήσιο λαμβάνεται σε μια ισορροπημένη διατροφή σε χλγρ, 2.92 από τα ροφήματα, 0.22 από τα ριζώδη λαχανικά,, 0.20 από τα φρούτα,, 0.17 από τα άλλα λαχανικά,, 0.16 από τα λίπη και τα κτηνοτροφικά,, 0.08 από τα κρέατα και τα αυγά, , 0.04 από το γάλα και 0.01 από τα ψάρια. Σύνολο: 5.22
-Το φθόριο λαμβάνεται μια ισορροπημένη διατροφή σε χλγρ, 1.41 από τα ροφήματα, 0.16 από τα δημητριακά, 0.07 από τα ψάρια, , 0.05 από τα κρέατα και τα αυγά, , 0.04 από τα φρούτα, , 0.03 από το γάλα, τα λίπη και τα κτηνοτροφικά, 0.02 από τα ριζώδη λαχανικά και 0.01 από άλλα λαχανικά. Σύνολο: 1.82
Οι καλύτερες πολυβιταμίνες για να έχετε την υγεία σας
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τις καλύτερες πολυβιταμίνες
Διαβάστε, επίσης,
Εστιατόρια που σερβίρουν βιολογικά πιάτα
Είναι όλα τα πρόσθετα τροφίμων ανθυγιεινά;
Οι μερίδες στα εστιατόρια πρέπει να είναι μεγάλες
Τρόφιμα που κάνουν καλό στην υγεία
Γιατί η μεσογειακή διατροφή έχει αντικαρκινική δράση – Emedi
Τα κρητικά βότανα είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως
Παραδοσιακή ελληνική διατροφή – Emedi
Συνταγές για αλκαλοποίηση του οργανισμού
Υγιεινό μαγείρεμα στην κατσαρόλα
Τα πικρά θεραπεύουν τον καρκίνο
Είναι υγιεινά τα γλυκά του κουταλιού;
Τα καλύτερα κόλπα για να παραμείνετε νέοι
Συμβουλές για πιο υγιεινά πιάτα
Γιατί σε όλο τον κόσμο προτιμούν την ελληνική κουζίνα
Το ελαιόλαδο προστατεύει τα κόκκαλα
Παντζάρια ψημένα στο αλουμινόχαρτο
Παστέλι με αμύγδαλα μέλι και σουσάμι
Φαγκρί ψημένο με μυρωδικά στη λαδόκολλα
Οι πιο δυνατοί συνδυασμοί τροφίμων
Γαύρος μαριναρισμένος με δυόσμο και φρέσκια ρίγανη
Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά
Η πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής – Emedi
Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο ελαιόλαδο
Το καλύτερο ελαιόλαδο είναι το ελληνικό
Γιατί σε όλο τον κόσμο προτιμούν την ελληνική κουζίνα
Γιατί η μεσογειακή διατροφή έχει αντικαρκινική δράση