Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΆσκηση και σπορΓιόγκα και Ρέικι για την υγεία σας

Γιόγκα και Ρέικι για την υγεία σας

Ο συνδυασμός Yoga και Reiki έχει πολλά οφέλη για την υγεία

 

Γράφει η

Ξυστούρη Έλενα

Anusara yoga (RYT200) Teacher 

SRIDAIVA Teacher

Reiki Master Teacher

SRIDAIVA YOGA

Η SRIDAIVA είναι ένα νέο, δυναμικό είδος γιόγκα που εστιάζει τόσο στο σώμα όσο και στο νου, καλλιεργώντας τη θετική στάση του ασκούμενου μέσα από τη βέλτιστη ευθυγράμμιση του σώματος (bow-spring).

Τα οφέλη από τη SRIDAIVA στην υγεία:

-αυξάνει τη ζωτικότητα και την δύναμη

-προσφέρει ευλυγισία, σβελτάδα, δυναμική ισορροπία, απώλεια βάρους

-βελτιώνει αισθητά την αναλογία ανάμεσα στους ώμους, τη μέση και την λεκάνη

– ανυψώνει τους γλουτούς

-έχει αντιγηραντική δράση

Επιπλέον μέσα από τη βέλτιστη ευθυγράμμιση του σώματος (bowspring) δημιουργεί ομοιόμορφο τόνο στην περιτονία (fascia), με άμεση θετική επίδραση στο νευρικό και ενδοκρινικό σύστημα μεταμορφώνοντας έτσι τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την ζωή μας.

Είναι μια πρακτική ζωής όπου ο ασκούμενος αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη για την υγεία και την ευτυχία του, καθώς μαθαίνει και επιλέγει ο ίδιος τη σωματική και νοητική του στάση!

Η Sridaiva είμαι μια καινοτόμος μέθοδος άσκησης που εστιάζει τόσο στο σώμα όσο και στο νου, καλλιεργώντας τη θετική στάση του ασκούμενου μέσα από τη βέλτιστη ευθυγράμμιση του σώματος (bow-spring). 

Αναλυτικότερα, η ευθυγράμμιση bow-spring επικεντρώνεται στην σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, με βάση τις φυσικές καμπύλες της στον αυχένα, τον θώρακα και στη μέση.

Επίσης, εστιάζει σε πρακτικές αναπνοής που οδηγούν σε απαλή και ήρεμη αναπνοή η οποία διαπνέει όλο το σώμα, παρέχοντας υγεία και ευεξία.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της μεθόδου είναι ότι ευνοεί την ανάπτυξη και διατήρηση της περιτονίας (fascia), μιας συνεχούς δομής (σαν ιστός), που καλύπτει και διαπερνά τους μύες, τα οστά, τα νεύρα, τα αγγεία και τα όργανα, παίζοντας σημαντικό ρόλο στη στήριξη και λειτουργία του σώματος.

Η υγιής fascia συμβάλλει στην καλή φυσική κατάσταση, στην αύξηση της φυσικής αντοχής και στην πρόληψη τραυματισμών, ενώ ταυτόχρονα έχει αντιγηραντική δράση.

Επίσης, μέσω της ομοιόμορφης τόνωσης της fascia, το νευρικό σύστημα τονώνεται, επίσης, ομοιόμορφα.

Το νευρικό σύστημα επηρεάζει τους αδένες και αυτοί με την σειρά τους τις ορμόνες, οπότε το bowspring ενθαρρύνει την υγιή λειτουργία των ορμονών.

Άμεσα αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν και με το fascia massage όπου μέσα από μαλάξεις και πάλι επιτυγχάνουμε την ανάπτυξη και διατήρηση μιας υγιής fascia, καθώς, επίσης, μπορούμε να απελευθερώσουμε μπλοκαρισμένα συναισθήματα που ασυνείδητα κρατιούνται στην fascia.

Η εμπειρία του bowspring, καθώς και του fascia massage μπορεί να προκαλέσει συναισθηματική φόρτιση λόγω της έντασης των συναισθημάτων που κρατούμε και απελευθερώνονται.

DSC 0531

REIKI

Ένας τροπος για να ομαλοποιηθεί αυτή η συναισθηματική φόρτιση είναι μέσω του reiki.

Το reiki είναι μια ολιστική μέθοδος αυτοθεραπείας και αυτογνωσίας μέσω της συμπαντικής ενέργειας. Επιδρά ολιστικά ξεμπλοκάροντας και θεραπεύοντας τόσο το υλικό όσο και το ψυχονοητικό και πνευματικό σώμα του ατόμου.

Δεν έχει καμιά παρενέργεια. Είναι καθαρή συμπαντική νοήμων ενέργεια η οποία επιδρά ακριβώς εκεί που υπάρχει πρόβλημα και για όσο χρειάζεται.

Εκτός από τη θεραπεία σε πληθώρα θεμάτων: άγχος, ψυχονοητικές και ψυχοσωματικές ασθένειες, μαθησιακές δυσκολίες, αλλεργίες, ενίσχυση αυτοπεποίθησης-αυτοεκτίμησης, διαχείριση δύναμης και δεξιοτήτων, πνευματική ανάπτυξη…

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι μας βοηθάει να διαχειριστούμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας μας με τον ευκολότερο τρόπο.

Ως καθαρή συμπαντική ενέργεια είναι ανεξάρτητο από τις οποιεσδήποτε θρησκευτικές και φιλοσοφικές αντιλήψεις και πεποιθήσεις.

Συντονισμός Reiki (Ρέϊκι) όλων των βαθμών

Είναι εύκολο και απλό τόσο στην εκμάθηση του όσο και στην εφαρμογή του- ακόμα και από παιδιά – για αυτοθεραπεία ή και θεραπεία σε άλλους.

Στο σεμινάριο περιλαμβάνονται:

-Προσωπικοί συντονισμοί-μυήσεις με την ενέργεια Ρέικι

-Θεωρητικές γνώσεις για την ιστορία του Ρέικι, τα ενεργειακά κέντρα, τις επεξηγήσεις και τις χρήσεις των συμβόλων

-Θέσεις χεριών για αυτοθεραπεία και θεραπεία σε άλλους

-Ιαπωνικές τεχνικές εφαρμογής Ρέικι

-Πιστοποιητικό Usui Reiki για τον κάθε βαθμό

Τα Σεμινάρια είναι προσωπικά και γίνονται κατόπιν ραντεβού

Γράφει

η Έλενα Ξυστούρη

Διαβάστε περισσότερα για την Έλενα Ξυστούρη

Διαβάστε, επίσης,

Ashtanga Yoga

Γιόγκα και υγεία

Γιόγκα και απώλεια βάρους

Η τεχνική της χαλαρωτικής αναπνοής

Τα οφέλη της γιόγκα στις ψυχιατρικές παθήσεις

Γιόγκα γέλιου

Η διατροφή στη γιόγκα

Η γιόγκα θεραπεύει τις αρρυθμίες

Γιόγκα νίντρα

Γιόγκα για εγκύους και μαμάδες

Πώς θεραπεύει η γιόγκα;

Yoga πριν τον ύπνο

Τι σχέση έχουν η γιόγκα, ο στοχασμός και ο Πυθαγόρας

Σαχάτζα γιόγκα

Οργασμός με γιόγκα

Κάντε γιόγκα για να διατηρήσετε την υγεία της καρδιάς σας

Η γιόγκα στη θεραπεία του καρκίνου

Οργασμός με γιόγκα

Θεραπευτική γιόγκα για την κατάθλιψη

Hot yoga

Yoga πριν τον ύπνο

Η διατροφή στη γιόγκα

Αγγελικό ρέικι

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ασύρματος έξυπνος επίδεσμος για την επούλωση χρόνιων πληγών

Ασύρματος έξυπνος επίδεσμος για την επούλωση χρόνιων πληγών. Ταχύτερη επούλωση των πληγών με έναν έξυπνο ηλεκτρονικό επίδεσμο Ο ασύρματος έξυπνος επίδεσμος παρακολουθεί την επούλωση πληγών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ