Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΗ πικροδάφνη στη θεραπεία του καρκίνου

Η πικροδάφνη στη θεραπεία του καρκίνου

Η θεραπεία με πικροδάφνη είναι αποτελεσματική για τον καρκίνο και άλλες ασθένειες

Η πικροδάφνη ή ροδοδάφνη ή Νήριον (Nerium) ή Νήριον το ολέανδρον ή Nerium oleander ή Nerium odorum (Νήριον το εύοσμον, Νήριον η ροδοδάφνη)  είναι χρήσιμη για τη θεραπεία του καρκίνου.

Η πικροδάφνη ή ροδοδάφνη (επιστημονική ονομασία Nerium oleander, Νήριον το ολέανδρον ή Νήριον η ροδοδάφνη) ανήκει στο γένος Νήριον (Nerium).

Υπάρχει και το είδος Ράιτια η αντιδυσεντερική (Wrightia antidysenterica) ή Νήριον το αντιδυσεντερικόν (Nerium antidysentericum).

pikrodafni 2

 

pikrodafni 3

Η ροδοδάφνη είναι ένας αειθαλής θάμνος της οικογένειας των αποκυνίδων που μπορεί να φτάσει σε ύψος 5 μέτρων, με τοξικά μέρη. Μεγαλώνει σε ηλιόλουστα μέρη με υγρό υπόστρωμα, όπως οι όχθες ποταμών σε χαμηλό υψόμετρο. Αντέχει, επίσης, τα ελαφρώς υφάλμυρα εδάφη.

Πολλαπλασιάζεται πολύ εύκολα με μοσχεύματα.

Έχει λογχοειδή, δερματώδη φύλλα και μονά ροζ-κόκκινα άνθη.

Υπάρχουν και ποικιλίες με άσπρα, κίτρινα, μωβ και διπλά άνθη, οι οποίες καλλιεργούνται.

Στην Ελλάδα είναι αυτοφυής, όπως και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου.

Η τοξικότητα της πικροδάφνης οφείλεται στην τοξική ουσία νηριίνη, και έχει ως στόχο να προστατεύσει το φυτό από τις επιθέσεις ζώων.

Ένα τσάι βοτάνων από φύλλα πικροδάφνης είναι ιδανικό στη θεραπεία του καρκίνου.

Επίσης, τα τοπικά επιθέματα από θρυμματισμένα φύλλα πικροδάφνης και αλεύρι επουλώνουν τις πληγές και τους καρκίνους του δέρματος.

picrodafni 3

Τα ισχυρά αντικαρκινικά οφέλη του εκχυλίσματος Oleander Nerium 

Η ισχυρή αντικαρκινική δράση προκαλείται από το σύνθετο μίγμα συστατικών που περιέχονται στο εκχύλισμα πικροδάφνης, που δρουν συνεργικά για να ρυθμίσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Πάνω από 500 διαφορετικές ενώσεις έχουν ταυτοποιηθεί στο έλαιο του φυτού. Και παρόλο που η ολεανδρίνη που είναι καρδιακή γλυκοσίδη έχει ταυτιστεί από πολλούς ως το κύριο δραστικό συστατικό κατά του καρκίνου, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι η συνέργεια μεταξύ ενός αριθμού ενώσεων, που εξηγεί την αποτελεσματικότητα της πικροδάφνης στην καταπολέμηση της νόσου. Οι καρδιακές γλυκοσίδες έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των ROS, που προκαλούν «οξειδωτικό στρες» και οδηγούν σε απόπτωση των καρκινικών κυττάρων. Το εκχύλισμα πικροδάφνης περιέχει περισσότερο από 2% ουρσολικό οξύ που αυξάνει σημαντικά τα σημαντικά ένζυμα δισμουτάση υπεροξειδίου, αναγωγάση γλουταθειόνης, τρανσφεράση γλουταθειόνης και υπεροξειδάση γλουταθειόνης και τα επίπεδα γλουταθειόνης στο σώμα, γενικά. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να αντιστρέψει το διαταραγμένο στάδιο V του συστήματος οξειδωτικής φωσφορυλίωσης στα μιτοχόνδρια. Αυτή η διαταραχή της παραγωγής ΑΤΡ (κυτταρική ενέργεια) προκαλεί την επαναφορά των κυττάρων σε έναν πολύ πιο πρωτόγονο τρόπο παραγωγής ενεργειακής – ενζυματικής παραγωγής ΑΤΡ μέσω της αερόβιας γλυκόλυσης στο κυτταρόπλασμα – μια διαδικασία που μετατρέπει τα φυσιολογικά κύτταρα σε καρκινικά κύτταρα. Και είναι η αύξηση των ενζύμων και της γλουταθειόνης που βοηθά να αντιστραφεί αυτή η αναστατωμένη διαδικασία πίσω στο φυσιολογικό. 

picrodafni 2

Άλλες ενώσεις που βρίσκονται στο εκχύλισμα πικροδάφνης

Εκτός από το ουρσολικό οξύ και την ολεανδρίνη, το έλαιο πικροδάφνης περιέχει, επίσης, βήτα-σιτοστερόλη, κουερσετίνη και λινελαϊκό οξύ. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ενώσεις που καταπολεμούν τον καρκίνο και προκαλούν ανοσοδιέγερση.

Η βήτα-σιτοστερόλη είναι φυτική στερόλη (φυτοστερόλη) που έχει προληπτική και θεραπευτική δράση για τον καρκίνο του μαστού και του προστάτη.

Η κουρσετίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό που ανήκει σε μια ομάδα φυτικών χρωστικών που ονομάζονται φλαβονοειδή που δίνουν το χρώμα σε πολλά φρούτα, λουλούδια και λαχανικά. Όπως και άλλα αντιοξειδωτικά, η quercitin βοηθά στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών στο σώμα, οι οποίες βλάπτουν τις κυτταρικές μεμβράνες και  το DNA. Εκτός από την προστασία από καρδιακές παθήσεις, μελέτες έχουν δείξει ότι η quercitin αναστέλλει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων σε όγκους μαστού, κόλου, προστάτη, ωοθηκών, ενδομητρίου και πνεύμονα.

Το πικρά είναι θεραπευτικά για τον καρκίνο.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τον καρκίνο

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τον καρκίνο

picrodafni 4

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα  για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Τα δηλητηριώδη φυτά για τους σκύλους

Ροδοδάφνη

Τα πιο συχνά βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες

Η καθημερινή διατροφή των καρκινοπαθών

Τροφές φάρμακα για τον καρκίνο

Φυτοθρεπτικά συστατικά που θεραπεύουν τον καρκίνο

Τα καλύτερα τρόφιμα κατά του καρκίνου

Το πικρό πεπόνι κάνει καλό στην υγεία

Τα πικρά θεραπεύουν τον καρκίνο

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία. Καλύτερος και πιο ξεκούραστος ύπνος με βότανα που εξασφαλίζουν και υγεία και ευεξία. Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία Να...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ