Υγιεινό επιδόρπιο
Κρέμα με σιμιγδάλι και γάλα
Υλικά για 10 άτομα
1 Kg βιολογικό γάλα
2 αυγά βιολογικά ολόκληρα
100 γραμμάρια βιολογικό σιμιγδάλι
1 λεμονόφλουδα βιολογική χοντροκομμένη
1 Κουταλιά Σούπας μέλι βιολογικό κατά προτίμηση ελάτης
Για το σιρόπι:
6 Κουταλιές Σούπας μέλι βιολογικό ελάτης
400 γραμμάρια κεράσι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το βιολογικό γάλα, το σιμιγδάλι και τη λεμονόφλουδα και αναμιγνύετε, συνεχώς.
Μόλις, αρχίσει και βράζει το αφαιρείτε από την εστία και το αφήνετε για 1 ώρα.
Πετάτε τη λεμονόφλουδα και προσθέτετε 50 γραμμάρια μέλι ελάτης.
Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέτετε τους κρόκους.
Αναμιγνύετε τη χλιαρή κρέμα με τα χτυπημένα αυγά.
Βάζετε, περίπου, 100 γραμμάρια σε κάθε μπολάκι και τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε το σιρόπι με τα κεράσια. Πλένετε 400 γραμμάρια κεράσια, αποχυμώνετε, προσθέτετε 400 γραμμάρια μέλι ελάτης και αναμιγνύετε με μπλέντερ, ρίχνετε σε κάθε μπολάκι 2 Κουταλιές της Σούπας σιρόπι και σερβίρετε.
Είναι κατάλληλο επιδόρπιο ακόμη και για βρέφη.
Αντί για κεράσι αποχυμώνετε βερίκοκο, ροδάκινο, σταφύλι, δαμάσκηνο, σύκα, αχλάδι, μήλο, ακτινίδιο, φράουλα, λωτό, πορτοκάλι, μανταρίνι, γκρέιπφρουτ ή οποιοδήποτε φρούτο της εποχής.
By Savvi Diet
Τα καλύτερα υγιεινά τρόφιμα για τη υγεία σας
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα υγιεινά τροφιμα για την υγεία σας
Διαβάστε, επίσης,
Δροσερή φρουτοσαλάτα με βιολογικό γιαούρτι και μέντα
Τα καλύτερα γλυκά για επιδόρπιο
Πώς πρέπει να τρώγονται τα φρούτα
Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά