Ρυζόγαλο με μαύρο ρύζι
Χρησιμοποιείτε κοντό κόκκο μαύρου ρυζιού. Δεν βράζει τόσο γρήγορα και εύκολα όσο το λευκό. Το μαύρο ρύζι περιέχει πολλές φυτικές ίνες, πολλές βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά και δεν ανεβάζει γρήγορα τη γλυκόζη στο αίμα.
Είναι ένα εύπεπτο επιδόρπιο, πολύ βιταμινούχο.
Αντί για κεράσι μπορείτε να προσθέσετε βερίκοκο, ροδάκινο, σταφύλι, δαμάσκηνο, σύκο, αχλάδι, μήλο, ακτινίδιο, φράουλα, λωτό, πορτοκάλι, μανταρίνι, γκρέιπφρουτ ή άλλο φρούτο εποχής.
Υγιεινό ρυζόγαλο
Υλικά για 10 μερίδες
100 γρ μαύρο ρύζι με κοντό κόκκο
20 γρ σιμιγδάλι
700 γρ βιολογικό γάλα
300ml νερό
400 γρ βιολογικό μέλι
400 γρ βιολογικό κεράσι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό με το ρύζι να σιγοβράσει για 50 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να αποκτήσει την κρεμώδη υφή που θέλουμε, ανακατεύοντας πολύ συχνά για να μη σας κολλήσει. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα νερό. Προσθέτετε το γάλα και το σιμιγδάλι και βράζετε για μισή ώρα ακόμη. Στο τέλος το ρύζι πρέπει να είναι τελείως μαλακό και το μείγμα να έχει σχεδόν πήξει.
Προσθέτετε 1 κουταλιά σούπας μέλι και το αφήνετε να σταθεί για άλλη μισή ώρα.
Σερβίρετε σε μπολάκια και από πάνω σε κάθε μπολάκι προσθέτετε 60 γραμμάρια από το μείγμα μελιού και κερασιού.
by Savvi Diet
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε υγιεινά ροφήματα και τρόφιμα
Διαβάστε, επίσης,
Που κάνει καλό το εκχύλισμα κανέλας
Να τρώτε μέλι με κανέλα καθημερινά