Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΣυμπληρώματα διατροφής για τη γρίπη

Συμπληρώματα διατροφής για τη γρίπη

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για το κρυολόγημα και τη γρίπη

Η βιταμίνη C, η βιταμίνη D, ο ψευδάργυρος και άλλα συμπληρώματα θα πρέπει μόνο να συμπληρώνουν το κύριο αμυντικό οπλοστάσιό σας: την καλή υγιεινή, τη σωστή ενυδάτωση, την υγιεινή διατροφή, τον ξεκούραστο ύπνο, τον έλεγχο του στρες και την άσκηση.

Το κρυολόγημα και η γρίπη προκαλούνται από ιούς που μεταδίδονται από άτομο σε άτομο.

Οι λοιμώξεις συμβαίνουν σε όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία κατά τους ψυχρότερους μήνες: το κρύο μπορεί να εξασθενήσει το ανοσοποιητικό σύστημα στους ανθρώπους και τα ζώα. Όποιοι συχνάζουν σε μέρη με πολύ κόσμο έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για προσβολή από ιούς και μικρόβια.

Πώς μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες να αρρωστήσετε;

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C διατίθεται στο εμπόριο ως το συμπλήρωμα για την πρόληψη και τη θεραπεία κρυολογημάτων. Η βιταμίνη C βοηθά στη δημιουργία και τη λειτουργία των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος και υποστηρίζει τους φυσικούς φραγμούς των ιών και μικροβίων (όπως τα επιθηλιακά κύτταρα του δέρματος). Η χορήγηση βιταμίνης C βοηθά στην πρόληψη λοιμώξεων που προκαλούνται από μικροοργανισμούς. Οι υψηλές δόσεις (μερικά γραμμάρια) βιταμίνης C μειώνουν τη διάρκεια του κρυολογήματος. Τα άτομα που λαμβάνουν τακτικά βιταμίνη C μπορούν να αναμένουν βραχύτερα κρυολογήματα (κατά 8% στους ενήλικες και 14% στα παιδιά) με  λιγότερο σοβαρά συμπτώματα. Οι αθλητές που παίρνουν τη βιταμίνη C τακτικά έχουν τις μισές πιθανότητες να πάρουν κρυολόγημα σε σχέση με αυτούς που δεν την παίρνουν. Η βιταμίνη C μπορεί να μειώσει τη διάρκεια του κρυολογήματος. Ένα πολύ καλό πρωτόκολλο είναι η χορήγηση μιας βιταμίνης C 1 γραμμάριο, κάθε 2 ώρες μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Είναι πολύ αποτελεσματικό.

Βιταμίνη D

Οι υποδοχείς της βιταμίνης D βρίσκονται σε ολόκληρο το σώμα και η βιταμίνη D εμπλέκεται σε πολλές κυτταρικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος κατά τη διάρκεια λοιμώξεων, ώστε να μην αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μια ανεπάρκεια μπορεί να βλάψει την ανοσία. Οι επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν τη σχέση μεταξύ των χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D και του υψηλότερου κινδύνου ιικών λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Σύμφωνα με μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση 2017 των δεδομένων μεμονωμένων συμμετεχόντων από τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές, η λήψη βιταμίνης D μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των συμπτωμάτων του άσθματος καθώς και των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού. Η βιταμίνη D εξυπηρετεί πολλές λειτουργίες στο σώμα και μια ανεπάρκεια μπορεί να βλάψει την ανοσία. Τα συμπληρώματα βιταμίνης D μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού.

Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος είναι και αυτός απαραίτητος για το ανοσοποιητικό σύστημα. Εάν παθαίνετε εύκολα κρυολογήματα, βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας παρέχει αρκετό ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την κατασκευή των λευκών αιμοσφαιρίων και την υποστήριξη των ουδετερόφιλων, των Τ κυττάρων και των φυσικών φονέων. Με τον ψευδάργυρο κατασκευάζονται πάνω από διακόσια διαφορετικά ένζυμα και πολλά από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο ψευδάργυρος είναι αποτελεσματικός στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της γρίπης και των κρυολογημάτων. Οι αθλητές και άλλα άτομα που ιδρώνουν πολύ διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανεπάρκειας ψευδαργύρου. Οι παστίλιες ψευδαργύρου μπορούν να περιορίσουν την αντιγραφή του ιού στο ρινικό επιθήλιο και μπορεί να μειώσουν τη φλεγμονή του αναπνευστικού συστήματος. 75-95 χιλιοστόγραμμα ψευδαργύρου ανά ημέρα, ξεκινώντας μέσα σε 24 ώρες από την εμφάνιση συμπτωμάτων, μπορούν να μειώσουν τη διάρκεια του κρυώματος κατά 2-4 ημέρες, αν και τα συμπτώματα μπορεί να παραμείνουν για λίγες ημέρες στη συνέχεια. 

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α ενισχύει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αντιστέκεται στις λοιμώξεις. 

Βιταμίνη Ε

Ενισχύει την ανοσία και αυξάνει τα επίπεδα των Τ λεμφοκυττάρων σε 30 ημέρες, κυρίως, στους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

Echinacea

Όταν λαμβάνεται καθημερινά, η εχινάκεια μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο και τη διάρκεια των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού.

Ζαμπούκος

Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητές και μειώνει τη διάρκεια και τη σοβαρότητα των κρυολογημάτων και τα συμπτώματα της γρίπης.

Pelargonium sidoides

Το Pelargonium sidoides περιέχει ταννίνες που μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή της προσκόλλησης βακτηρίων στην επένδυση του λαιμού και των πνευμόνων. Το Pelargonium sidoides μπορεί να μειώσει τη διάρκεια και τη σοβαρότητα των κρυολογημάτων.

Προβιοτικά

Διάφορα προβιοτικά έχουν αποδειχθεί ότι αλληλεπιδρούν με τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και μειώνουν τη συχνότητα εμφάνισης λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος στα παιδιά, σε αθλητές  και στους ηλικιωμένους.

gripi 4

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τα κρυολογήματα και τη γρίπη

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τα κρυολογήματα και τη γρίπη

gripi 1

Διαβάστε, επίσης,

Ποιοι πρέπει να παίρνουν σπιρουλίνα

Ενδοφλέβια θεραπεία με υπεροξείδιο του υδρογόνου

Να τρώτε καυτερές πιπεριές κάνουν καλό

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με μαντζουράνα

Μπουράντζα

Πότε πρέπει να παίρνετε κράνμπερι

Χρήσιμες συμβουλές για το αντιγριπικό εμβόλιο

Διατηρήστε υγιή τα ανοσοποιητικά σας κύτταρα

Αντιμετωπίστε τις μολύνσεις με φυσικό τρόπο

Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε γρίπη H1N1

Εργαστηριακός έλεγχος της γρίπης Α (H1N1)

Χρήσιμες πληροφορίες για το εμβόλιο της εποχικής γρίπης

Είναι θαυματουργό το συμπλήρωμα MMS για τον καρκίνο;

Χρήσιμες πληροφορίες για την εποχική γρίπη

Πρέπει να εμβολιαζόμαστε το χειμώνα;

Αντιγριπικό εμβόλιο με φερριτίνη

Το δραστικότερο εμβόλιο κατά της γρίπης

Το νέο αντιγριπικό εμβόλιο

Η αντιική θεραπεία για τη γρίπη

Τα απαραίτητα εμβόλια

Λοίμωξη από τον ιό της γρίπης (Η1Ν1)

Χρήσιμες πληροφορίες για την εποχική γρίπη

Γίνονται μαζί το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου και το αντιγριπικό;

Τι κινδύνους έχει η γρίπη στην εγκυμοσύνη

Να πλένετε συχνά τα χέρια σας

Σύνδρομο Guillain Barre

Φύλλα ελιάς για τις λοιμώξεις του χειμώνα

Πάρτε το κρητικό ίαμα αν έχετε κρυολόγημα και γρίπη

Μέλι με κουρκουμίνη

Αντιγριπικό εμβόλιο

Τι κινδύνους έχει η γρίπη στην εγκυμοσύνη

Διατροφή για τη γρίπη

Πρέπει να κάνουν οι έγκυες το εμβόλιο γρίπης;

Μέτρα σε μεταδοτικά νοσήματα

Κρυολογήσατε;

Έχετε κρύωμα και γρίπη;

Αντιμετωπίστε τις ιώσεις τρώγοντας

Κοτόσουπα για το κρύωμα

Ο ψευδάργυρος θεραπεύει το κρυολόγημα

Πρέπει να εμβολιαζόμαστε το χειμώνα;

Ιατρική γνωμάτευση για την αντιική θεραπεία

Ο πνευμονιόκοκκος και η πρόληψη

Λοιμώξεις από πνευμονιόκοκκο

Αιτιολογημένη ιατρική γνωμάτευση χορήγησης εμβολίου κατά του πνευμονιόκοκκου

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ριμεγκεπάντη για τις κρίσεις ημικρανίας

Ριμεγκεπάντη για τις κρίσεις ημικρανίας. Η ριμεγκεπάντη, σύμφωνα με τις μελέτες, βοηθάει στη μείωση του πόνου και των άλλων συμπτωμάτων. Η ριμεγκεπάντη (rimegepant) προσδένεται εκλεκτικά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ