Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΠατατοσαλάτα με αγιολί

Πατατοσαλάτα με αγιολί

Πατατοσαλάτα με αυγά, κάππαρη και αγιολί

To αγιολί είναι σάλτσα δεμένη άρρηκτα με τις κουζίνες των μεσογειακών ακτών της Ισπανίας (Βαλένθια, Καταλονία, ανατολική Ανδαλουσία), της Γαλλίας (Προβηγκία) και της Ιταλίας (Λιγυρία, Σικελία και Καλαβρία).

Όλες τις αρωματικές μαγιονέζες μπορεί να τις συναντήσει κανείς με το όνομα αγιολί.

Πατατοσαλάτα με αυγά, κάππαρη και αγιολί

Υλικά για 8 άτομα

Πατάτες

1 κιλό πατάτες βιολογικές

1/2 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι

1 κουταλάκι γλυκού κουρκουμάς

60 ml βιολογικό ελαιόλαδο

μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

Αγιολί

2 κρόκοι αυγού

4 κουταλιές της σούπας ξίδι λευκό

500 ml βιολογικό ελαιόλαδο

6 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό

Σαλάτα

6 αυγά βιολογικά βρασμένα και κομμένα

4 κουταλιές της σούπας κάππαρη

4 κουταλιές της σούπας τουρσί αγγουράκια

1 κουταλιά της σούπας άνηθο

1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο

Εκτέλεση

Αγιολί

Στο γουδί πολτοποιείτε το σκόρδο με το αλάτι. Στο μπλέντερ βάζετε τους κρόκους, το ξίδι και το χυμό λεμονιού και χτυπάτε στη μεγαλύτερη ταχύτητα. Προσθέτετε το σκόρδο και το λάδι σε συνεχή λεπτή ροή μέχρι να πάρετε μια αφράτη μαγιονέζα.

Πατάτες

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε μπόλικο νερό και το αλάτι μαζί με τις πατάτες. Μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν. Τις κόβετε στη μέση και ρίχνετε τον κουρκουμά, το πιπέρι το κόκκινο και το μαύρο και το ελαιόλαδο.

Σαλάτα

Σε μια σαλατιέρα σερβίρετε τις πατάτες και γαρνίρετε με την κάππαρη, τα αγγουράκια, τα αυγά και το αγιολί.

Στο τέλος πασπαλίζετε με τον άνηθο και το θυμάρι και σερβίρετε.

by Savvi Diet

Τα καλύτερα υγιεινά τρόφιμα για την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα τρόφιμα για την υγεία σας

apple oven 2

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ