Τα οφέλη στην υγεία από το αλεύρι σόγιας
Το αλεύρι από σόγια είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Β. Στερείται νατρίου, αλλά είναι πλούσιο σε κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και σίδηρο.
Το αλεύρι σόγιας ενισχύει την πρωτεΐνη, παρέχει υγρασία στα ψημένα τρόφιμα, βελτιώνει τη γεύση και την υφή πολλών τροφών και συχνά, μειώνει το λίπος που απορροφάται στα τηγανητά τρόφιμα.
Η γεύση του ποικίλλει ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται.
Να καταναλώνετε μόνο βιολογικό αλεύρι σόγιας, μη γενετικά τροποποιημένο.
Υπάρχουν τρεις τύποι:
Αυτό που περιέχει όλα τα φυσικά έλαια που υπάρχουν στη σόγια
Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά που περιέχει περίπου το 1/3 της ποσότητας λίπους
Αποβουτυρωμένο που περιέχει ελάχιστο λίπος, καθώς, το μεγαλύτερο μέρος του ελαίου απομακρύνεται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας
Ιδέες για να χρησιμοποιήσετε το αλεύρι σόγιας
Κάντε σπιτική πίτσα και αντικαταστήστε το ένα τέταρτο του αλευριού ολικής αλέσεως με αλεύρι σόγιας.
Κάνετε μπισκότα φυστικοβούτυρου και αντικαταστήστε το 1/3 του αλεύρου ολικής αλέσεως με αλεύρι σόγιας.
Συμβουλές για το αλεύρι σόγιας:
Διατηρούμενο σε αεροστεγές δοχείο, το αποβουτυρωμένο και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά αλεύρι σόγιας θα παραμείνει φρέσκο για ένα χρόνο.
Το πλήρες με λίπος αλεύρι σόγιας θα διατηρηθεί για ένα χρόνο σε ένα αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη.
Ανακατέψτε το αλεύρι σόγιας πριν μετρήσετε για να αποφύγετε τη συσκευασία του αλεύρου.
Το αλεύρι σόγιας είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, διαιτητικών ινών και σημαντικών βιοδραστικών συστατικών, όπως οι ισοφλαβόνες. Επίσης, είναι μια καλή πηγή σιδήρου, βιταμινών Β και καλίου.
Το αλεύρι σόγιας είναι χρήσιμο για την ανακούφιση των εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων, όπως οι εξάψεις, η διατήρηση υγιών οστών και η πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, του μαστού και του ορθού.
Το αλεύρι σόγιας περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που απαιτούνται για την ανάπτυξη. Η σόγια είναι μια καλή πηγή απαραίτητων λιπαρών οξέων και δεν περιέχει χοληστερόλη και κορεσμένα λιπαρά οξέα.
Πλήρης σόγια: 40% πρωτεΐνη
Αλεύρι σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά: πρωτεΐνη 52%
Αποβουτυρωμένο αλεύρι σόγιας: 55% πρωτεΐνη
Αλεύρι ολικής αλέσεως: 16% πρωτεΐνη
Εμπλουτισμένο λευκό αλεύρι: πρωτεΐνη 12%
Η κατανάλωση πρωτεΐνης σόγιας μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων με τη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα και την αύξηση της διαστολής των αιμοφόρων αγγείων.
Οι ίνες σόγιας βελτιώνουν την απώλεια βάρους και το λιπιδαιμικό προφίλ στους υπέρβαρους και παχύσαρκους ενήλικες. Όσοι καταναλώνουν αλεύρι σόγιας παρουσιάζουν βελτιώσεις στο ΔΜΣ, το σωματικό βάρος και τη χοληστερόλη LDL.
Η καθημερινή πρόσληψη των ινών σε αλεύρι σόγιας αυξάνει την κορεσμό.
25 γραμμάρια πρωτεΐνη σόγιας σε καθημερινή δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ολικής και της LDL χοληστερόλης.
Διατροφική αξία
1/4-φλιτζάνι αλεύρι σόγιας παρέχει
Αποβουτυρωμένο | % Ημερήσια Τιμή | Πλήρες Λίπος | % Ημερήσια Τιμή | Χαμηλό Λίπος | % Ημερήσια Τιμή | |
---|---|---|---|---|---|---|
Θερμίδες | 82 | 92 | 82 | |||
Συνολική περιεκτικότητα σε λιπαρά | 0g | 0% | 4g | 6% | 1.5g | 2% |
Κορεσμένο Λίπος | 0g | 0% | 0.5g | 3% | 0g | 0% |
Σύνολο υδατανθράκων | 10g | 3% | 7g | 2% | 8g | 3% |
Πρωτεΐνη | 12g | 24% | 7g | 14% | 10g | 20% |
Χοληστερόλη | 0mg | 0% | 0mg | 0% | 0mg | 0% |
Νάτριο | 5mg | 0% | 3mg | 0% | 4mg | 0% |
Διαιτητικές ίνες | 5g | 18% | 2g | 8% | 2g | 8% |
Ασβέστιο | 60mg | 6% | 43mg | 4% | 41mg | 4% |
Κάλιο | 596mg | 17% | 528mg | 15% | 565mg | 16% |
Φωσφόρος | 168mg | 17% | 104mg | 10% | 130mg | 13% |
Φυλλικό οξύ | 76mcg | 19% | 72mcg | 18% | 90mcg | 23% |
Τα καλύτερα υγιεινά τρόφιμα για την υγεία σας
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα τρόφιμα για την υγεία σας
Διαβάστε, επίσης,
Όλα τα κόλπα για να δυναμώσετε τα κόκαλά σας
Σύνδρομο ανεπάρκειας μαγνησίου