Φτιάξτε κάππαρη τουρσί
Κάπαρη ή κάππαρη τουρσί
Υλικά
Κουμπάκια, αγγουράκια και φύλλα κάππαρης
Ξίδι λευκό
Ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
Καυτερές πιπερίτσες τσίλι
Φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
Πλένετε τα λουλούδια, τα αγγουράκια και τα φύλλα της κάππαρης.
Τα στεγνώνετε και τα βάζετε σε ξεχωριστά μπολ (μπουμπούκια, φύλλα, αγγουράκια) και τα πασπαλίζετε με αλάτι.
Βάζετε ενδιάμεσα αν θέλετε μερικές καυτερές πιπεριές τσίλι και ελάχιστα φύλλα δάφνης.
Ανακατεύετε, καλύπτετε τα μπολ με μια υφασμάτινη πετσέτα και τα αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 7 ημέρες.
Καθημερινά αφαιρείτε το υγρό που δημιουργείται και ρίχνετε πάλι αλάτι.
Ύστερα από 7 ημέρες αφαιρείτε το περιττό αλάτι και βάζετε την κάππαρη σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Βράζετε το ξίδι και το προσθέτετε στην κάππαρη.
Κλείνετε καλά τα βάζα και τα αφήνετε να κρυώσουν τυλιγμένα σε μάλλινο ύφασμα για 24 ώρες.
Τα αποθηκεύετε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Η αναλογία νερού και ξιδιού εξαρτάται από το πόσο ξιδάτα τα θέλετε.
by Savvi Diet
Τα καλύτερα υγιεινά τρόφιμα για την υγεία σας
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα τρόφιμα για την υγεία σας
Διαβάστε, επίσης,