Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔιατροφήΜελιτζάνες παπουτσάκια

Μελιτζάνες παπουτσάκια

Μελιτζάνες παπουτσάκια. Νόστιμες και υγιεινές μελιτζάνες παπουτσάκια που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους

Μελιτζάνες παπουτσάκια

Υλικά (8 άτομα)

8 μελιτζάνες βιολογικές μέτριες

λίγο βιολογικό ελαιόλαδο

λίγο βιολογικό θυμάρι

1 κιλό βιολογικός κιμάς μοσχαρίσιος

8 κουταλιές σούπας βιολογικό ελαιόλαδο

2 βιολογικά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

8 σκελίδες βιολογικό σκόρδο ψιλοκομμένο

2 βιολογικά καρότα ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας βιολογικός πελτές ντομάτας

1/2 φλιτζάνι βιολογικό κονιάκ

4 τριμμένες βιολογικές φρέσκες ντομάτες

2 βιολογικά δαφνόφυλλα

1 ξύλο βιολογική κανέλας

4 κουταλιές σούπας βιολογικό αλεύρι ολικής αλέσεως

4 κουταλιές σούπας βιολογικό φρέσκο βούτυρο

1 λίτρο φρέσκο βιολογικό γάλα

2 βιολογικά αυγά

4 πρέζες βιολογικό μοσχοκάρυδο

2 φλιτζάνια βιολογικό κεφαλοτύρι τριμμένο

ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι

λίγο βιολογικό πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Για τις μελιτζάνες παπουτσάκια, πλένετε και κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος.

Με μαχαίρι χαράζετε σταυρωτά τη σάρκα και τις τοποθετείτε σε ταψί με λαδόχαρτο.

Τις ραντίζετε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και λίγο θυμάρι.

Τις ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για περίπου 30 λεπτά να μαλακώσουν. Μόλις ψηθούν λιώνετε πιέζοντας με πιρούνι την ψημένη σάρκα τους.

Zεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τον κιμά σε δυνατή φωτιά να ψηθεί καλά.

Προσθέτετε το κρεμμύδι να μαραθεί.

Προσθέτετε το σκόρδο και το καρότο.

Ρίχνετε τον πελτέ.

Σβήνετε με το κονιάκ και αφήνετε να εξατμιστεί τελείως.

Ρίχνετε και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και το πιπέρι καγιέν, τη δάφνη και την κανέλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του.

Προς το τέλος του μαγειρέματος, αφαιρείτε τη δάφνη και την κανέλα.

Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε με σύρμα για 2′ και προσθέτετε λίγο-λίγο το γάλα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια πηχτή λεία κρέμα.

Αποσύρετε από τη φωτιά.

Προσθέτετε τα αυγά και το μισό τυρί, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.

Γεμίζετε τις ψητές μελιτζάνες με την πυκνή σάλτσα του κιμά.

Καλύπτετε με κάθε μελιτζάνα με μια γεμάτη κουταλιά μπεσαμέλ και την απλώνετε.

Πασπαλίζετε τα παπουτσάκια με το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

By Savvi Diet

Τα καλύτερα υγιεινά τρόφιμα για την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα τρόφιμα για την υγεία σας

apple oven 2

Διαβάστε, επίσης,

Μυστικά για τα λαδερά φαγητά

Μεσημεριανό φαγητό χωρίς κρέας

Μελιτζάνες

Το Φαρμακείο του Θεού

Μελιτζανοσαλάτα

Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά

Χρωματιστά γεύματα

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΙατρική κάνναβη και σχιζοφρένεια
Επόμενο άρθροΙνσουλίνωμα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Διατροφή για τη γυναικεία υπογονιμότητα

Διατροφή για τη γυναικεία υπογονιμότητα. Η διατροφή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη γονιμότητα, μέσω διαφόρων μηχανισμών Διατροφή για τη γυναικεία υπογονιμότητα Βασική προϋπόθεση για τη γονιμότητα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ