Βιολογικά λαζάνια με μελιτζάνες
Λαζάνια με μελιτζάνες
Υλικά
1 πακέτο βιολογικά λαζάνια (12 φύλλα)
3 βιολογικές μελιτζάνες
3 μικρά βιολογικά καρότα
1 μέτριο βιολογικό κρεμμύδι
2 σκελίδες βιολογικό σκόρδο
5 βιολογικές ντομάτες
200 γραμμάρια βιολογικό τυρί που λιώνει
βιολογικό ελαιόλαδο
ανεπεξέργαστο ιωδιούχο θαλασσινό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
-Πλένετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τις μελιτζάνες και τα καρότα.
-Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μελιτζάνες, τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.
-Κόβετε σε κυβάκια τις ντομάτες και προσθέτετε στο τηγάνι τις ντομάτες, τον πελτέ και 200 ml νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν.
-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 o C.
-Σε ένα ορθογώνιο ταψί, αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο, βάζετε μια στρώση λαζάνια και καλύπτετε με το μείγμα από το τηγάνι.
-Πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί.
-Συνεχίζετε να στρώνετε εναλλάξ λαζάνια και το μείγμα από το τηγάνι.
-Στο τέλος, σκεπάζετε με τα λαζάνια, ρίχνετε λίγο από το μείγμα μελιτζάνας, καρότου, ντομάτας και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.
-Σκεπάζετε το ταψί με λαδοαλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο για 40 λεπτά. Στα τελευταία δέκα λεπτά, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο για ροδίσει η επιφάνεια.
By Savvi Diet
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Διαβάστε, επίσης,
Οι χρυσοί κανόνες για μια καλή μακαρονάδα
Μεσημεριανό φαγητό χωρίς κρέας