Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΣαρδέλες στο φούρνο με γκρεμολάτα

Σαρδέλες στο φούρνο με γκρεμολάτα

Print Friendly, PDF & Email

Νόστιμες και υγιεινές σαρδέλες

Σαρδέλες στο φούρνο νόστιμες και υγιεινές με πολλά ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που έχουν πολλά οφέλη για την υγεία

Γκρεμολάτα είναι μια σάλτσα φτιαγμένη με σκόρδο, φρέσκα μυρωδικά και ξύσμα λεμονιού, με το οποίο οι Ιταλοί συνηθίζουν να πασπαλίζουν διάφορα μαγειρευτά και ριζότα, λίγο πριν από το σερβίρισμα.

Σαρδέλες στο φούρνο με γκρεμολάτα

Υλικά

1 κιλό σαρδέλες

2 σκελίδες σκόρδο

2 λεμόνια

3 παξιμάδια ολικής αλέσεως

1 ματσάκι μαϊντανός

1 κουταλιά της σούπας θυμάρι

Ελαιόλαδο

Ανεπεξέργαστο ιωδιούχο θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι τις σκελίδες σκόρδο.

Παίρνετε το ξύσμα από τα λεμόνια.

Ψιλοκόβετε τα φυλλαράκια από το φρέσκο θυμάρι και το ματσάκι του μαϊντανού.

Βάζετε τα τρία υλικά στο ξύλο κοπής και τα ψιλοκόβετε γρήγορα πολύ όλα μαζί για να ανακατευτούν καλά και να αναμειχθούν τα αρώματά τους.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 o C.

Θρυμματίζετε τα παξιμάδια, τα βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε τη μισή ποσότητα από τη γκρεμολάτα, το αλάτι και το πιπέρι.

Με αυτό το μείγμα γεμίζετε τις σαρδέλες και τις τοποθετείτε τη μία δίπλα στην άλλη.

Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, περιχύνετε το ελαιόλαδο, το χυμό από τα λεμόνια και ψήνετε για 25 λεπτά, περίπου.

Σερβίρετε τις σαρδέλες πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη γκρεμολάτα.

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

beetroot 2

Διαβάστε, επίσης,

Αλμυρίκια

Σαρδέλες με ξινήθρα

Οι καλύτερες βιταμίνες για τα οστά

Να τρώτε τροφές που έχουν πολλά ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

Η καθημερινή διατροφή των καρκινοπαθών

Τα πιο νόστιμα ψάρια είναι τα εποχιακά

Τα οφέλη από τις σαρδέλες

Σαρδέλες παντρεμένες

www.emedi.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ