Πατάτες ψητές με τυρί και creme fraiche
Είναι αλκαλικό γεύμα, θερμιδικό, βιταμινούχο και καταπραϋντικό του πεπτικού συστήματος.
Πατάτες ψητές με τυρί ογκρατέν ή ο γκρατέν
Υλικά για 8 άτομα
2.400 γραμμάρια βιολογικές πατάτες
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ή creme fraiche
500 γραμμάρια γραβιέρα κατσικίσια (ή κασέρι βιολογικό ή φέτα βιολογική)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
500 γραμμάρια μπαγκέτα στεγνή
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα σε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Μετά τις καθαρίζετε, τις κόβετε σε στρογγυλές φέτες και τις στρώνετε σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο σε μια στρώση.
Από πάνω βάζετε σε λεπτές φέτες το τυρί που επιθυμείτε.
Μετά στρώνετε δεύτερη στρώση πατάτες και πάλι από πάνω φέτες τυρί.
Μετά ρίχνετε από πάνω την κρέμα γάλακτος.
Ψήνετε για 20 λεπτά στους 160 ο C.
Σερβίρετε ένα κομμάτι σε κάθε άτομο περίπου 500 γραμμάρια το καθένα και 50 γραμμάρια μπαγκέτα.
Μασάτε κάθε μπουκιά 60 φορές εναλλάξ πατάτες και μπαγκέτα.
by Savvi Diet
Τα καλύτερα υγιεινά τρόφιμα για την υγεία σας
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα τρόφιμα για την υγεία σας
Διαβάστε, επίσης,
Τελικά πρέπει ή δεν πρέπει να καταναλώνουμε υδατάνθρακες;
Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με πατάτες
Μοσχαρίσιο κότσι με πουρέ πατάτας
Οι καλύτερες πατάτες είναι Νάξου
Μην αποθηκεύετε τις πατάτες σε χαμηλές θερμοκρασίες
Σταματήστε να τρώτε προτηγανισμένες πατάτες
Τροφές που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε
Να προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα
Τροφές που οι ειδικοί δεν θα έτρωγαν ποτέ
Ουσίες που εξουδετερώνουν τις βιταμίνες
Απώλεια των βιταμινών στις πατάτες κατά την αποθήκευση
Οι βιταμίνες που χάνονται από τις πατάτες κατά το μαγείρεμα