Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΓιουβαρλάκια

Γιουβαρλάκια

Πολύ υγιεινά και νόστιμα γιουβαρλάκια

Τα γιουβαρλάκια είναι ένα πλήρες, βιταμινούχο, εύπεπτο και αλκαλικό γεύμα.

Τα γιουβαρλάκια δεν είναι απλώς σούπα. Είναι φαγητό αρωματικό και γευστικό.

Τα γιουβουρλάκια είναι ένα πιάτο με ποικιλία θρεπτικών συστατικών, όπως, πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, σίδηρο και αντιοξειδωτικά.

Μοσχάρι:

Το μοσχάρι αποτελεί σημαντική πηγή ουσιωδών θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, που περιέχει δηλαδή όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός, σιδήρου, ψευδαργύρου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Οι πρωτεΐνες αποτελούν τα δομικά συστατικά όλων των ιστών, των μορίων μεταφοράς (π.χ. τρανσφερίνη, αλβουμίνη), των ενζύμων, των περισσότερων ορμονών κ.ά. Παρέχει υψηλής ποιότητας εύπεπτη πρωτεΐνη και ενέργεια, αλλά είναι συγχρόνως και μια συμπαγής και αποδοτική πηγή άμεσα διαθέσιμων μικροθρεπτικών συστατικών, με ξεχωριστό ρόλο στην ανάπτυξη σωματική και πνευματική κατά τη βρεφική και παιδική ηλικία, αλλά και τη διατήρηση της υγείας κατά την ενήλικη ζωή και τη βελτίωση αυτής στην τρίτη ηλικία.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ

1200 γραμμάρια βιολογικός μοσχαρίσιος κιμάς

300 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι ή άγριο

100 γραμμάρια βιολογικά κρεμμύδια κομμάτια

1 ματσάκι άνηθο φρέσκο κομμάτια

1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο κομμάτια

ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2,6 λίτρα νερό

2 κόκκινες καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

6 βιολογικά αυγά

2 βιολογικά λεμόνια (8 κ.σ. λεμονοχυμό)

ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

140 γραμμάρια (12 κ.σ.) βιολογικό λάδι

60 γραμμάρια (4 κ.σ.) λεμονοχυμό

ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

1200 γραμμάρια κολοκυθάκια (ή καρότο ή ρέβη ή μπρόκολο ή κουνουπίδι)

400 γραμμάρια νερό

ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  1. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε μικρά γιουβαρλάκια. Τα σιγοβράζουμε με το νερό μέχρι να γίνουν τελείως μαλακά και μείνει 200 γρ, ζωμός για το αυγολέμονο.
  2. Sauce αυγολέμονο: Χωρίζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε ώστε να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους, το αλάτι, το λεμονοχυμό και τα 200 γρ. ζωμό (τον οποίο έχουμε αφήσει να κρυώσει), συνεχίζοντας πάντα το χτύπημα.
  3. Κολοκυθάκια: Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά με 200 γρ. νερό μέχρι να γίνουν τελείως μαλακά.
  4. Σερβίρουμε 350 γρ.χλιαρά γιουβαρλάκια με 70 γρ. (6 κ.σ.) αυγολέμονο. Επιπλέον, 150 γρ. χλιαρά κολοκυθάκια με 25 γρ. (2 κ.σ.) λαδολέμονο και χωριστά 50 γρ. μπαγκέτα.

Τρώγεται εναλλάξ κολοκυθάκια-γιουβαρλάκια-μπαγκέτα μασώντας 20-60 φορές κάθε μπουκιά.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

By Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Διαβάστε, επίσης,

Τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια

Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΓεμιστά
Επόμενο άρθροΕρπητικές οφθαλμολογικές λοιμώξεις
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ