Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΧταπόδι με πατατοσαλάτα

Χταπόδι με πατατοσαλάτα

Print Friendly, PDF & Email

Νόστιμο και υγιεινό χταπόδι με πατατοσαλάτα

Χταπόδι με πατατοσαλάτα

ΧΤΑΠΟΔΙ: ‘Οπως και τα υπόλοιπα θαλασσινά, το χταπόδι είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας. Σε αντίθεση με άλλες ζωικές πηγές πρωτεΐνης, όπως το κρέας, δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά. Ξεχωρίζει τόσο για την υψηλή διατροφική αξία του όσο και για την πολύ χαμηλή περιεκτικότητά του σε χοληστερίνη. Το γεγονός αυτό το καθιστά μια πολύ υγιεινή εναλλακτική του κρέατος, ειδικά, για όσους το αποφεύγουν, όπως, φυτοφάγοι και άτομα σε νηστεία.

ΠΑΤΑΤΑ: Η πατάτα περιέχει σημαντικές ποσότητες σύνθετων υδατανθράκων. Οι υδατάνθρακες της πατάτας διασπώνται πάρα πολύ αργά σε απλές ζαχαρούχες ουσίες, που εισέρχονται στο αίμα. Μια πατάτα μετρίου μεγέθους περιέχει περίπου το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης Βιταμίνης C.

Χταπόδι με πατατοσαλάτα

Είναι ένα εύπεπτο, εύγευστο και θρεπτικό γεύμα. Περιέχει όλες τις βιταμίνες, όλα τα ιχνοστοιχεία και όλα τα αμινοξέα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 βιολογικό χταπόδι 600-800 γραμμάρια

1500 γραμμάρια βιολογικές πατάτες

400 γραμμάρια νερό πηγής

Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ SAUCE

300 γραμμάρια βιολογικές πατάτες

200 γραμμάρια ζωμός πατάτας

200 γραμμάρια βιολογικό ελαιόλαδο

100 γραμμάρια βιολογικό λεμόνι

Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

100 γραμμάρια βιολογικό ελαιόλαδο (8 κ.σ.)

1 βιολογικό λεμόνι

250 γραμμάρια στεγνή μπαγκέτα

Μαϊντανός και/ή σχοινόπρασο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χταπόδι με λίγο νερό (100 γραμμάρια). Αφού βράσει με κλειστή κατσαρόλα, σε 1 ώρα, περίπου, απορροφά όλο το νερό και τότε ακριβώς είναι έτοιμο.
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες (1500 γραμμάρια), τις κόβουμε σε κομμάτια και τις σιγοβράζουμε μαζί με το νερό (400 γραμμάρια) και το αλάτι.
  3. Μετά από 1/2 ώρα και αφού γίνουν τελείως μαλακές, χωρίζουμε για τη sauce 200 γραμμάρια ζωμό και 300 γραμμάρια πατάτες, τα οποία και αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Αναμειγνύουμε τα υλικά για τη sauce με το μπλέντερ χειρός.

Σερβίρουμε για κάθε άτομο 300 γραμμάρια πατάτες καυτές και χωριστά 150 γραμμάρια sauce, 100-150 γραμμάρια χταπόδι, 60 γραμμάρια μπαγκέτα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1/4 λεμόνι.

Αν θέλετε πασπαλίζετε με μαϊντανό και/ή σχοινόπρασο.

Πριν ακριβώς φάμε περιχύνουμε τη sauce στην πατάτα. Μασάμε κάθε μπουκιά πατάτες μαζί με sauce  30 φορές μέχρι να υγροποιηθεί πλήρως.

Μετά περιχύνουμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι στο χταπόδι. Τρώμε μπαγκέτα μαζί με το χταπόδι μασώντας κάθε μπουκιά 150 φορές μέχρι να υγροποιηθούν όσο είναι δυνατόν.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Διαβάστε, επίσης,

Γιατί πρέπει να μαγειρεύετε τα χταπόδια, τα καλαμάρια και τις σουπιές με το μελάνι τους

Χταπόδι κρασάτο

Τα πιο νόστιμα ψάρια είναι τα εποχιακά

Χταπόδι με μακαρόνια

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες

Τραγανά συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες Νόστιμα συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τα συκώτια είναι φορτωμένα με πολλά θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, σίδηρο και βιοτίνη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ