Το νόστιμο κινέζικο κοτόπουλο του στρατηγού Τσο
Η συνταγή είναι κατά πάσα πιθανότητα δημιούργημα ενός Ταϊβανέζου σεφ ονόματι Πενγκ Τσανγκ-Κουέι ο οποίος ήταν σεφ της κυβέρνησης του Τσιανγκ Κάι-Σεκ.
Τη συνταγή την παρουσίασε στο μενού του εστιατορίου που άνοιξε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ’70 προσαρμόζοντας κάποια συνταγή της επαρχίας Χουνάν στις γευστικές προτιμήσεις των Αμερικάνων, δηλαδή με το κοτόπουλο παναρισμένο και τηγανισμένο και έπειτα ενσωματωμένο σε μια σάλτσα με βάση το ρυζόξιδο και με πολύ μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.
Το πιάτο έκανε διάσημη την κουζίνα της Χουνάν στην Αμερική, αλλά όταν ο Πενγκ το έφερε στην Κίνα, οι Κινέζοι το απέρριψαν ως υπερβολικά γλυκό!
Το “Κοτόπουλο του Στρατηγού Τσο” είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κινέζικα πιάτα στην Αμερική.
Η συνταγή θα προσαρμοστεί στην υγιεινή κουζίνα.
Το κοτόπουλο του στρατηγού Τσο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
4 φλιτζάνια βιολογικό ελαιόλαδο ή άοσμο βιολογικό έλαιο καρύδας
1,5 κιλό φιλέτο κοτόπουλου
1 μεγάλο βιολογικό αυγό χτυπημένο
ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
λίγη ανεπεξέργαστη ζάχαρη
Βιολογικό λευκό πιπέρι
1 φλιτζάνι βιολογικό άμυλο καλαμποκιού
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
3 σκελίδες βιολογικό σκόρδο, πολτοποιημένο
6 ολόκληρα κόκκινα βιολογικά τσίλι
Λίγο βιολογικό τζίντζερ, πολτοποιημένο
1 κουταλιά της σούπας βιολογικός χυμός πορτοκάλι
1/4 φλιτζάνι βιολογική σάλτσα σόγιας
1 κύβο φρέσκο ζωμό βιολογικού κοτόπουλου
Λίγη ανεπεξέργαστη ζάχαρη
3 κ.σ. βιολογικό ξύδι ρυζιού
2 κουταλάκια του γλυκού βιολογικό σησαμέλαιο
2 κουταλιές της σούπας βιολογικό ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού βιολογικό άμυλο καλαμποκιού
1/4 φλιτζάνι νερό πηγής για το βιολογικό πολτό αμύλου καλαμποκιού
Βιολογικό σουσάμι
Για το σερβίρισμα
Βιολογικά φρέσκα κρεμμυδάκια
Βιολογικά φρέσκα τσίλι
Βιολογικό αναποφλοίωτο ρύζι (μαγειρεμένο)
Βιολογικό μπρόκολο (μαγειρεμένο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, προσθέστε το χτυπημένο αυγό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λευκό πιπέρι. Ανακατέψτε και καλύψτε καλά το κοτόπουλο.
- Πασπαλίστε με άμυλο καλαμποκιού λίγο κάθε φορά, ενώ ανακατεύετε το κοτόπουλο. Αφήνετε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο γουόκ προσθέτετε λάδι και θερμαίνετε σε υψηλή θερμοκρασία. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Αφήστε το να στραγγίσει σε χαρτί κουζίνας.
- Σε υψηλή θερμοκρασία προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ, το τσίλι και το χυμό πορτοκαλιού, περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά της σάλτσας.
- Αφήστε τη σάλτσα να βράσει, προσθέστε το άμυλο καλαμποκιού και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει ελαφρώς παχύρρευστο. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο γουόκ. Ανακατέψτε καλά, μειώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να θερμανθεί.
- Πασπαλίστε με το σουσάμι.
- Γαρνίρετε με πράσινα κρεμμυδάκια και φρέσκα τσίλι και σερβίρετε ζεστό με ρύζι και μπρόκολο.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
by Savvi Diet
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα
Διαβάστε, επίσης,
Κοτόπουλο με κρέμα γλυκοπατάτας
Υγιεινό κοτόπουλο ψητό με πατάτες
Τροφές για όσους έχουν καρκίνο
Θεραπευτικό ρόφημα για το κρύωμα
Είναι υγιεινές οι έτοιμες σούπες;
Το χρονικό ενός καλοκαιρινού κρυολογήματος