Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΚολοκυθάκια στο φούρνο

Κολοκυθάκια στο φούρνο

Print Friendly, PDF & Email

Υγιεινά κολοκυθάκια στο φούρνο

Kολοκυθάκια στο φούρνο

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ: Περιέχουν βιταµίνη C, µαγγάνιο, µαγνήσιο, βιταµίνες Α και Β, κάλιο, φώσφορο, φυτικές ίνες, ενώ, είναι και πλούσια σε νερό. Έτσι, βοηθάνε στη µείωση της χοληστερόλης, µειώνουν την οµοκυστεΐνη (ουσία υπεύθυνη για την εµφάνιση εµφράγµατος) και δρουν κατά της αρτηριακής πίεσης.

ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ: Το κόκκινο κρέας είναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των μυών και των οργάνων. Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κρέας είναι «πλήρης», που σημαίνει ότι περιέχει όλα τα αμινοξέα που το σώμα δεν μπορεί να δημιουργήσει μόνο του. Είναι σημαντική για την ανανέωση των κυττάρων του σώματος, τη δημιουργία μυών καθώς και για την υγεία μας στο σύνολό της. Όταν καταναλώνουμε αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή μας, έχουμε επίσης περισσότερη ενέργεια για να παραμείνουμε δραστήριοι, ενώ αισθανόμαστε λιγότερη πείνα μέσα στην ημέρα.

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ: Βοηθούν στην επούλωση των πληγών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστηµα, καθώς, είναι πλούσιο σε βιταµίνη C. Έχουν αντικαρκινική δράση. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κουερσετίνη και κατ’ επέκταση το κρεμμύδι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά που την περιέχουν συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του μαστού, του στομάχου, του παχέος εντέρου.

ΟΣΠΡΙΑ: Τα όσπρια αποτελούν μία ομάδα τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας. Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυτικές ίνες. Οι υδατάνθρακες που περιέχουν τα όσπρια είναι βραδείας απορρόφησης και για τον λόγο αυτό τα όσπρια χαρακτηρίζονται ως τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Τα όσπρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτική πρωτεΐνη που φτάνει το 20-25% και σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυλλικό οξύ μπορούν να υποκαταστήσουν εν μέρη τη ζωική πρωτεΐνη. Παρόλα αυτά, εξαιτίας της έλλειψής τους στο απαραίτητο αμινοξύ μεθειονίνη δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως το κρέας. Επίσης, τα όσπρια αποτελούν καλή πηγή μικροθρεπτικών συστατικών, σιδήρου, φωσφόρου, καλίου και ασβεστίου.

ΣΚΟΡΔΟ:  Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Περιέχει, επίσης, πτητικό έλαιο, γλίσχρασμα, γλυκοκινίνες και γερμάνιο, καθώς και άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως λευκωματούχες ουσίες, λιπαρές, αμυλώδες και κυτταρίνη.

Kολοκυθάκια στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

3 βιολογικά κολοκύθια, κομμένα κατά το ήμισυ κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 βιολογικό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο

1 κιλό βιολογικός μοσχαρίσιος κιμάς

1/2 κουταλιά της σούπας βιολογικό τσίλι σε σκόνη

1/2  κουταλιά της σούπας αλεσμένο βιολογικό κύμινο

1/4  κουταλιά της σούπας βιολογική πάπρικα

1/2 κούπα βιολογικά μαύρα φασόλια

1/2 κούπα ψιλοκομμένα βιολογικά ντοματίνια

1/2 κούπα βιολογικό καλαμπόκι

1 κούπα τεμαχισμένο βιολογικό τσένταρ

1 κούπα τεμαχισμένο βιολογικό Monterey Jack

Φρέσκο ​​ψιλοκομμένο κόλιαντρο, για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1.  Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C . Κόψτε τα κολοκύθια κατά το ήμισυ, κατά μήκος και βγάλτε τη ψίχα, διατηρώντας τα για αργότερα.
  2. Τοποθετήστε τα μισά κομμένα κολοκυθάκια στο κάτω μέρος του ταψιού 9″x13″ και ψιλοβρέξτε με 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώστε. Ψήστε τα κολοκύθια μέχρι να μαλακώσουν, 10 λεπτά περίπου.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, θερμαίνετε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και τη ψίχα από τα κολοκυθάκια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε, περίπου 1 λεπτό περισσότερο. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κιμά, σπάζοντας το κρέας με ένα ξύλινο κουτάλι. Μαγειρέψτε, περίπου 6 λεπτά. Στραγγίξτε το λίπος. Ανακατέψτε τη σκόνη τσίλι, το κύμινο και την πάπρικα, στη συνέχεια αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε τα μαύρα φασόλια, τα ντοματίνια και το καλαμπόκι.
  4. Γεμίστε από πάνω τα κολοκυθάκια και στη συνέχεια συμπληρώστε με τυριά. Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και να λιώσουν τα τυριά, περίπου 15 λεπτά.
  5. Γαρνίρετε με κόλιαντρο πριν το σερβίρετε.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

cheesy healthy mexican zucchini boats a0c09e3915d3fc9279660a07

Διαβάστε, επίσης,

Ρεβίθια στιφάδο

Υγιεινά κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι

Ψάρι ψητό με λαχανικά

Υγιεινά γιουβαρλάκια

Κολοκύθια γεμιστά

Αντικαρκινική και αντιπαρασιτική θεραπεία Clark

Η δυσκοιλιότητα είναι αιτία πολλών ασθενειών

Η καθημερινή διατροφή των καρκινοπαθών

Πώς να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα

Μεσημεριανό φαγητό χωρίς κρέας

Οι καλύτερες σαλάτες στην υγιεινή διατροφή

Τα πικρά θεραπεύουν τον καρκίνο

Γλυκοκολοκυθιά

Δίαιτα με σούπες

Δίαιτα για την εκκολπωματίτιδα

www.emedi.gr

Προηγούμενο άρθροΆγχος
Επόμενο άρθροΣύνδρομο Adams Stokes
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες

Τραγανά συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες Νόστιμα συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τα συκώτια είναι φορτωμένα με πολλά θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, σίδηρο και βιοτίνη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ