Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΛιγκουίνι με σκόρδο και μανιτάρια

Λιγκουίνι με σκόρδο και μανιτάρια

Print Friendly, PDF & Email

Νόστιμα λιγκουίνι με σκόρδο και μανιτάρια

Νόστιμα λιγκουίνι με σκόρδο και μανιτάρια

ΖΥΜΑΡΙΚΑ: Τα ζυμαρικά είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, βασικό συστατικό για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου. Μάλιστα, ορισμένοι επιστήμονες τους χαρακτηρίζουν και «καύσιμα» του εγκεφάλου. Δεν είναι, μάλιστα, σπάνιο το φαινόμενο, άτομα που κάνουν αυστηρές δίαιτες να παρουσιάζουν προβλήματα συγκέντρωσης.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ: Θεωρούνται εξαιρετική τροφή, καθώς, περιέχουν αμελητέες ποσότητες λίπους και σακχάρων, αλλά, σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών. Οι πρωτεΐνες των μανιταριών, λόγω της παρουσίας όλων των απαραίτητων αμινοξέων, είναι υψηλής βιολογικής αξίας και συναγωνίζονται στην ποιότητα τις ζωικές πρωτεΐνες, χωρίς, όμως, τις τοξίνες, τα λίπη και τη χοληστερόλη που βρίσκονται σε αυτό, επομένως, θεωρούνται ιδανικά για τους χορτοφάγους. Αποτελούν, ακόμη, ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, αφού, περιέχουν ελάχιστες θερμίδες. Το ελάχιστο νάτριο, τέλος, που βρίσκουμε σε αυτά, τα κάνει ιδιαίτερα αγαπητά σε όσους είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν διατροφή φτωχή σε αλάτι. Από τις βιταμίνες, τα μανιτάρια παρουσιάζουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D, καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τέλος, τα μανιτάρια, αποτελούν το μοναδικό τρόφιμο φυτικής προέλευσης το οποίο περιέχει βιταμίνη Β12. Σύμφωνα, με πρόσφατες μελέτες η κατανάλωση μανιταριών ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Αυξάνουν την παραγωγή IL-1 και 2, της ιντερφερόνης, μειώνουν την ανάπτυξη νεοπλασμάτων και παρουσιάζουν αναλγητικά, αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα. Επιπλέον, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και την ολική χοληστερόλη.

ΣΚΟΡΔΟ:  Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Περιέχει, επίσης, πτητικό έλαιο, γλίσχρασμα, γλυκοκινίνες και γερμάνιο, καθώς και άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως λευκωματούχες ουσίες, λιπαρές, αμυλώδες και κυτταρίνη.

Λιγκουίνι με σκόρδο και μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

360 γραμμάρια μικτά άγρια μανιτάρια, όπως κρεμίνι, shiitake ή/και στρείδι

3 σκελίδες βιολογικό σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο

1 πακέτο βιολογικά λιγκουίνι

Φρέσκος βιολογικός ζωμός κοτόπουλου 

3/4 φλιτζάνι βιολογική πλήρης κρέμα

Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τριμμένη παρμεζάνα, για σερβίρισμα

Φρέσκα φύλλα βιολογικού θυμαριού, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόψτε σε φέτες τα μανιτάρια. Ψιλοκόψτε τις 3 σκελίδες σκόρδο.
  2. Ζεσταίνετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 4 λεπτά.
  3. Προσθέστε το σκόρδο, τα λιγκουίνι, το ζωμό κοτόπουλου και την κρέμα γάλακτος.
  4. Βράζετε ακάλυπτα, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και να μαγειρευτούν πλήρως τα ζυμαρικά, περίπου 12 λεπτά.
  5. Δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε.
  6.  Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο θυμάρι, εάν θέλετε.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Creamy Spinach and Mushroom Pasta landscape

Διαβάστε, επίσης,

Γαρίδες με μακαρόνια

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ