Νόστιμα γεμιστά ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά
Ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: Το κοτόπουλο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία του «άσπρου κρέατος» θεωρείται ως μια από τις καλύτερες πηγές ζωικής πρωτεΐνης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στον οργανισμό μας και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ταυτόχρονα, έχει λιγότερα «κακά» λιπαρά (γνωστά και ως κορεσμένα) και χοληστερόλη σε σχέση με το κόκκινο κρέας. Επιπρόσθετα, λόγω του χαμηλού κόστους αγοράς του αποτελεί μια οικονομική επιλογή που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι και τα διάφορα μέρη του κοτόπουλου διαφέρουν ως προς την περιεκτικότητά τους σε λίπος, με αποτέλεσμα το στήθος να αποτελεί περισσότερο υγιεινή επιλογή σε σχέση με το μπούτι, καθώς έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.
ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ: Τα πράσινα κρεμμύδια είναι χαμηλά σε θερμίδες, αφού, 6 μικρά, φρέσκα κρεμμυδάκια αντιστοιχούν σε μόλις 25 θερμίδες. Η πλειοψηφία αυτών των θερμίδων προέρχονται από τους υδατάνθρακες, αφού ένα φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια περιέχει 4 γραμμάρια υδατανθράκων αλλά και 1,3 γραμμάρια φυτικών ινών. Αυτοί οι υδατάνθρακες παρέχουν ενέργεια στους ιστούς σου για μια 24ωρη φυσιολογική λειτουργία, ενώ, οι φυτικές ίνες προάγουν την υγιή πέψη.
ΤΥΡΙ FONTINA: Το γνήσιο ιταλικό fontina είναι αρκετά πικάντικο και έχει αρκετά έντονη γεύση, ενώ άλλα τυριά τύπου fontina που παράγονται σε άλλες χώρες, μπορεί να είναι πολύ πιο ήπια. Μπορεί κανείς να το ξεχωρίσει από το γνήσιο λόγω του κέρινου φλοιού που το περιβάλλει, σε έντονο κόκκινο χρώμα. Σε αντίθεση, το γνήσιο ιταλικό fontina διαθέτει φυσική κρούστα στο εξωτερικό του, λόγω της γήρανσής του, η οποία συνήθως έχει χρώμα πορτοκαλί σκούρο ή καφέ.
ΑΥΓΑ: Χωρίς αμφιβολία, υπάρχουν πολλά οφέλη από την κατανάλωση αυγών κάθε μέρα. Όχι μόνο τα αυγά παρέχουν πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, αλλά περιέχουν, επίσης, 11 βιταμίνες και μέταλλα, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Και αυτό σημαίνει ότι μπορούν να συμβάλουν πολύτιμα στις καθημερινές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά. Το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεΐνης σε ένα αυγό βρίσκεται στο ασπράδι, ενώ ο κρόκος περιέχει υγιή λίπη, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.
Ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
120 γραμμάρια βιολογικό τυρί κρέμα, μαλακό
1 φλιτζάνι τεμαχισμένο βιολογικό τυρί fontina
5 φέτες βιολογικό μπέικον, μαγειρεμένες και θρυμματισμένες
4 πράσινα βιολογικά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένος βιολογικός φρέσκος μαϊντανός
1/4 φλιτζάνι βιολογική λιαστή ντομάτα γεμισμένη με λάδι, αποξηραμένη, ψιλοκομμένη και στεγνή
Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μεγάλο βιολογικό αυγό
1-1/2 φλιτζάνια ψίχουλα βιολογικoύ ψωμιού panko
1 κουταλάκι του γλυκού βιολογική γλυκιά πάπρικα
4 μισά στήθη βιολογικού κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
1 κουταλιά της σούπας βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα πρώτα έξι συστατικά.
- Ανακατέψτε το 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Σε ένα ρηχό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αυγό και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα άλλο ρηχό μπολ, ρίξτε τα ψίχουλα ψωμιού με πάπρικα. Χτυπήστε προσεκτικά το στήθος κοτόπουλου με μια σφύρα κρέατος να λεπτύνει.
- Απλώστε το μείγμα τυριού πάνω από κοτόπουλο. Τυλίξτε το κοτόπουλο από μια μικρή πλευρά και ασφαλίστε με οδοντογλυφίδες.
- Βυθίστε το κοτόπουλο στο αυγό και μετά καλύψτε με ψίχουλα. Τοποθετήστε στο ταψί σε ένα φύλλο με επικάλυψη. Ψεκάστε τις κορυφές με λάδι.
- Ψήστε, ακάλυπτα, 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ. Αφήστε το να σταθεί 5 λεπτά.
- Απορρίψτε τις οδοντογλυφίδες πριν το σερβίρετε.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
by Savvi Diet
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα
Διαβάστε, επίσης,
Πικάντικο ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με βασιλικό
Το κοτόπουλο του στρατηγού Τσο
Κοτόπουλο με κρέμα γλυκοπατάτας
Υγιεινό κοτόπουλο ψητό με πατάτες
Τροφές για όσους έχουν καρκίνο
Θεραπευτικό ρόφημα για το κρύωμα
Είναι υγιεινές οι έτοιμες σούπες;
Το χρονικό ενός καλοκαιρινού κρυολογήματος
Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με κάρυ