Πικάντικα ζυμαρικά με κοτόπουλο
Ζυμαρικά με κοτόπουλο
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: Το κοτόπουλο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία του «άσπρου κρέατος» θεωρείται ως μια από τις καλύτερες πηγές ζωικής πρωτεΐνης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στον οργανισμό μας και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ταυτόχρονα, έχει λιγότερα «κακά» λιπαρά (γνωστά και ως κορεσμένα) και χοληστερόλη σε σχέση με το κόκκινο κρέας. Επιπρόσθετα, λόγω του χαμηλού κόστους αγοράς του αποτελεί μια οικονομική επιλογή που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι και τα διάφορα μέρη του κοτόπουλου διαφέρουν ως προς την περιεκτικότητά τους σε λίπος, με αποτέλεσμα το στήθος να αποτελεί περισσότερο υγιεινή επιλογή σε σχέση με το μπούτι, καθώς έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.
ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ: Βοηθούν στην επούλωση των πληγών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστηµα, καθώς, είναι πλούσιο σε βιταµίνη C. Έχουν αντικαρκινική δράση. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κουερσετίνη και κατ’ επέκταση το κρεμμύδι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά που την περιέχουν συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του μαστού, του στομάχου, του παχέος εντέρου.
ΣΚΟΡΔΟ: Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Περιέχει, επίσης, πτητικό έλαιο, γλίσχρασμα, γλυκοκινίνες και γερμάνιο, καθώς και άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως λευκωματούχες ουσίες, λιπαρές, αμυλώδες και κυτταρίνη.
ΠΙΠΕΡΙΕΣ: Οι πιπεριές έχουν αξιοσημείωτες ευεργετικές ιδιότητες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τις καταναλώνουμε συχνά. Η κατανάλωση της πιπεριάς μπορεί να μας βοηθήσει να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, ενώ συμβάλλει στην πρόληψη λοιμώξεων, καρδιαγγειακών νοσημάτων, παθήσεων των αρθρώσεων, οφθαλμολογικών παθήσεων και γενικότερα, βελτιώνει την υγεία και διατηρεί ισχυρό το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι πιπεριές έχουν σημαντική θρεπτική αξία, γι’ αυτό αξίζει να τις καταναλώνουμε συχνά, καθώς εξασφαλίζουν στον οργανισμό μας υγεία και ευεξία. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι πιπεριές έχουν αντιοξειδωτική δράση. Υπάρχουν πράσινες, κίτρινες, κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές. Η πιπεριά μπορεί να είναι γλυκιά ή καυτερή. Η πράσινη πιπεριά ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή πηγή βιταμίνης C. Η εν λόγω βιταμίνη βοηθά στην πρόληψη του κρυολογήματος και γενικότερα, των λοιμώξεων. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β6, κάλιο, φυλλικό οξύ και φλαβονοειδή. Η κόκκινη και η πορτοκαλί πιπεριά είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, λυκοπένιο, βιταμίνη Κ, Α, C. Η κατανάλωσή τους συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των ματιών και της όρασης.
Νόστιμα και πικάντικα ζυμαρικά με κοτόπουλο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
2 βιολογικές πιπεριές
200 γραμμάρια βιολογικές γλυκές μίνι πιπεριές
1 βιολογικό κόκκινο τσίλι
1 1/2 κουταλιά της σούπας βιολογικό ξύδι κόκκινου κρασιού
1 κουταλάκι του γλυκού βιολογική ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού βιολογική πάπρικα καπνιστή
1 κόκκινο βιολογικό κρεμμύδι
1 βιολογικό λεμόνι
2 σκελίδες βιολογικό σκόρδο
4 στήθη βιολογικού κοτόπουλου
1 ματσάκι βιολογικός κόλιανδρος
500 γραμμάρια βιολογικές ταλιατέλες ή άλλα βιολογικά ζυμαρικά
Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εξαιρετικό βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
- Προσθέστε τις ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές, το κόκκινο κρεμμύδι και το μισό λεμόνι. Περιχύστε με ελαιόλαδο. Ψήστε στο φούρνο για 40 λεπτά.
- Προσθέστε τα ψητά λαχανικά σε ένα μπλέντερ μαζί με τον πολτό του ψητού λεμονιού, το ξύδι κόκκινου κρασιού, τις σκελίδες σκόρδου, το κόκκινο τσίλι, τη ρίγανη, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, και το ελαιόλαδο και πολτοποιήστε.
- Κόψτε σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο και τις γλυκές πιπεριές. Προσθέστε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κοτόπουλο και τις πιπεριές, μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά. Μόλις το κοτόπουλο είναι λευκό, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα. Ανακατέψτε το.
- Βράστε τα ζυμαρικά σας.
- Ρίχνετε τη σάλτσα που πολτοποιήσατε στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Προσθέστε μια μεγάλη χούφτα ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Ανακατέψτε το.
- Στραγγίστε τα ζυμαρικά, διατηρήστε λίγο νερό. Προσθέστε τα στο τηγάνι με την σάλτσα και το κοτόπουλο. Ανακατέψτε τα πάντα μαζί.
- Σερβίρετε σε μπολ ενώ είναι ζεστό. Εάν έχετε λίγο τσένταρ, ή όποιο άλλο τυρί θέλετε τρίψτε το στην κορυφή του πιάτου!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
by Savvi Diet
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα
Διαβάστε, επίσης,
Νόστιμα ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά
Πικάντικο ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με βασιλικό
Το κοτόπουλο του στρατηγού Τσο
Κοτόπουλο με κρέμα γλυκοπατάτας
Υγιεινό κοτόπουλο ψητό με πατάτες
Τροφές για όσους έχουν καρκίνο
Θεραπευτικό ρόφημα για το κρύωμα
Είναι υγιεινές οι έτοιμες σούπες;
Το χρονικό ενός καλοκαιρινού κρυολογήματος
Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με κάρυ