Η θρεπτική αξία των μαλακών φρούτων
Μαλακά φρούτα είναι τα μούρα, τα μαύρα βατόμουρα, τα κόκκινα βατόμουρα, τα φραγκοστάφυλα, οι φράουλες, τα διάφορα είδη σταφυλιών, οι αγριοφράουλες κι άλλα είδη της οικογένειας των μούρων και της φράουλας.
Τα μαλακά φρούτα είναι ωφέλιμες πηγές καροτίνης και βιταμίνης Ε, με μικρά μόνο ποσά βιταμινών του συμπλέγματος Β. Είναι, επίσης, σημαντικοί προμηθευτές βιταμίνης C, με τα μαύρα μούρα να είναι εξαιρετικά πλούσια πηγή.
Τα μαλακά φρούτα είναι ελεύθερα νατρίου και παρέχουν όλα τους καλές, διαιτητικές προσλήψεις καλίου, φωσφόρου και σιδήρου. Όταν κομποστάρονται όλες οι παραπάνω ποικιλίες χάνουν μικρά ποσά βιταμινών και οι μεταλλικές ουσίες περιορίζονται από τη διάλυση και τη ζάχαρη, αλλά αν κάποιος πιεί ή χρησιμοποιήσει το νερό του βρασίματος υπάρχουν μικρές μόνο απώλειες μικροθρεπτικών ουσιών.
Οι βιταμίνες στα μαλακά φρούτα
% Ελάχιστες ημερήσιες ανάγκες ανά 100 γραμμάρια
Καροτίνη 20
Βιταμίνη Ε 4
Βιταμίνη Β1 2
Βιταμίνη Β2 2
Βιταμίνη Β3 5
Βιταμίνη Β5 5
Βιταμίνη Β6 4
Φυλλικό οξύ 6
Βιοτίνη 4
Βιταμίνη C 99
Τα μέταλλα στα μαλακά φρούτα
% Ελάχιστες ημερήσιες ανάγκες ανά 100 γραμμάρια
Ασβέστιο 5
Μαγνήσιο 6
Φώσφορος 5
Σίδηρος 7
Χαλκός 12
Ψευδάργυρος 1
Μαγγάνιο 8
Μόλυβδος 7
Χρώμιο 5
Σελήνιο 5
Θείο 1
Κάλιο 10
Χλώριο 1
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα
Διαβάστε, επίσης,
Αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί
Η θρεπτική αξία των εσπεριδοειδών φρούτων
Χρήσιμες πληροφορίες για τη ρεσβερατρόλη
Αν έχετε καρδιοαγγειακό κίνδυνο τα τρώτε καθημερινά μούρα
Χρήσιμες πληροφορίες για τα αντιοξειδωτικά
Μούρα που θεραπεύουν γρήγορα τον καρκίνο
Τα καλύτερα τρόφιμα κατά του καρκίνου
Τα αποξηραμένα φρούτα είναι υγιεινά;
Χρήσιμες πληροφορίες για τις υπερτροφές
Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με μουρνιά
Οι καλύτερες αντιοξειδωτικές τροφές
Οι καλύτερες τροφές αποτοξίνωσης
Είναι κατάλληλες οι κετόνες βατόμουρων για το αδυνάτισμα;
Οι πιο δυνατοί συνδυασμοί τροφίμων
Πώς πρέπει να τρώγονται τα φρούτα
Οι καλύτερες τροφές για να ρίξετε την κακή χοληστερίνη