Νόστιμα wontons με κιμά
Wontons με κιμά
ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ: Το κόκκινο κρέας είναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των μυών και των οργάνων. Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κρέας είναι «πλήρης», που σημαίνει ότι περιέχει όλα τα αμινοξέα που το σώμα δεν μπορεί να δημιουργήσει μόνο του. Είναι σημαντική για την ανανέωση των κυττάρων του σώματος, τη δημιουργία μυών καθώς και για την υγεία μας στο σύνολό της. Όταν καταναλώνουμε αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή μας, έχουμε επίσης περισσότερη ενέργεια για να παραμείνουμε δραστήριοι, ενώ αισθανόμαστε λιγότερη πείνα μέσα στην ημέρα.
ΛΑΧΑΝΟ: Σταυρανθές λαχανικό. Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του ορθού. Το λάχανο έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των καρκινικών πληγών στον μαστό των γυναικών, με επάλειψη με τριμμένα φύλλα λάχανου. Πλέον, οι αντικαρκινικές ιδιότητες του λάχανου έχουν επιβεβαιωθεί από αρκετές κλινικές έρευνες. Το λάχανο περιέχει τη φυσική ουσία ινδόλη-3-καρβινόλη. Η συγκεκριμένη ένωση αναστρέφει τις προκαρκινωματώδεις μεταβολές της τραχήλου της μήτρας. Δύο κουταλιές της σούπας μεγειρεμένο λάχανο ημερησίως, προλαμβάνει αποδεδειγμένα τον καρκίνο του στομάχου. Προστατευτική δράση εναντίον του καρκίνου του προστάτη φαίνεται να παρέχουν και οι ισοθειοκυανιδίνες και συγκεκριμένα η σουλφοραφάνη του λάχανου. Η σουλφοραφάνη μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη. Μπορείτε να καταναλώσετε το λάχανο σε λαχανοσαλάτα, λαχανόρυζο και λαχανοντολμάδες κ.ά. Φτιάξτε μια λαχανοσαλάτα, συνδυάζοντας άσπρο και κόκκινο λάχανο, προσθέτοντας καρότα, σέλινο, μαρούλι, ξηρούς καρπούς και γευστικά και υγιεινά dressing, δημιουργώντας διαφορετική σαλάτα κάθε φορά. Τέλος, το λάχανο γίνεται και συνοδευτικό για κρέας, χρησιμοποιείται σα γέμιση σε πίτες και σε τουρσιά.
ΚΑΡΟΤΑ: Τα καρότα αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, παρέχοντάς μας το υπερδιπλάσιο της ημερήσιας δόσης μας (210%). Επιπλέον, μας προσφέρουν το 6% της ημερήσιας δόσης μας σε βιταμίνη C, το 2% της δόσης μας σε ασβέστιο, αλλά και σίδηρο. Το αντιοξειδωτικό β-καροτένιο είναι αυτό που δίνει στα καρότα το πορτοκαλί τους χρώμα. Το β-καροτένιο απορροφάται από το έντερο και μετατρέπεται σε βιταμίνη Α κατά τη διαδικασία της πέψης. Επιπλέον, τα καρότα περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνη Κ, κάλιο, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο. Μπορείτε σε ορισμένες αγορές να βρείτε καρότα με διαφορετικά χρώματα—τα οποία προέρχονται από διαφορετικά αντιοξειδωτικά. Για παράδειγμα, ανθοκυανίνες στα μωβ καρότα και λυκοπένιο στα κόκκινα.
ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ: Βοηθούν στην επούλωση των πληγών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστηµα, καθώς, είναι πλούσιο σε βιταµίνη C. Έχουν αντικαρκινική δράση. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κουερσετίνη και κατ’ επέκταση το κρεμμύδι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά που την περιέχουν συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του μαστού, του στομάχου, του παχέος εντέρου.
ΤΖΙΝΤΖΕΡ: Έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και ανοσορρυθμιστικές ιδιότητες, μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, ρυθμίζει το σάκχαρο και έχει επουλωτική δράση. Επίσης, βοηθά στην καλή χώνεψη, καταπολεμά τη ναυτία, τονώνει τον οργανισμό και απαλύνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, του στομαχόπονου και του πονοκεφάλου. Επιπλέον, έχει αντιπυρετική και αντιμικροβιακή δράση. Επίσης, το τζίντζερ βοηθάει στη μείωση των αρθριτικών ενοχλήσεων και είναι κατάλληλο για τη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας.
ΣΚΟΡΔΟ: Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Περιέχει, επίσης, πτητικό έλαιο, γλίσχρασμα, γλυκοκινίνες και γερμάνιο, καθώς και άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως λευκωματούχες ουσίες, λιπαρές, αμυλώδες και κυτταρίνη.
Wontons με κιμά
ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια τεμαχισμένο βιολογικό λάχανο
1 φλιτζάνι βιολογικά φασόλια έτοιμα
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα βιολογικά καρότα
1-1/2 κουταλάκια του γλυκού, συν 2 κουταλιές βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
500 γραμμάρια βιολογικός μοσχαρίσιος κιμάς
1/3 φλιτζάνι βιολογικά κρεμμύδια σε φέτες
1-1/2 κουταλάκι του γλυκού βιολογικό σουσάμι, φρυγανισμένο
1-1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βιολογικό τζίντζερ, πολτοποιημένο
3 σκελίδες βιολογικό σκόρδο, πολτοποιημένο
1-1/2 κουταλάκι του γλυκού βιολογικό σησαμέλαιο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι
36 περιτυλίγματα wontons
1 μεγάλο βιολογικό αυγό, ελαφρά χτυπημένο
3 κουταλιές της σούπας νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα τηγάνι, ανακατεύετε το λάχανο, τα φασόλια και τα καρότα σε 1-1/2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και αφήνετε στην άκρη.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, μαγειρέψτε το μοσχαρίσιο κιμά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, θρυμματίζοντας το κρέας. Προσθέστε το μείγμα λαχανικών. Ανακατέψτε τα κρεμμύδια, το σουσάμι, το τζίντζερ, το σκόρδο, το σησαμέλαιο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τοποθετήστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο κάθε περιτυλίγματος wonton. Συνδυάστε το αυγό με το νερό και χτυπήστε το. Βρέξτε τις άκρες wonton με το μείγμα αυγών. Διπλώστε τις αντίθετες γωνίες και πιέστε για στεγανοποίηση.
- Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μαγειρέψτε τα wontons σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν, 1-2 λεπτά σε κάθε πλευρά, προσθέτοντας περισσότερο λάδι εάν χρειάζεται.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
by Savvi Diet
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα