Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΣπιτικό παγωτό με μάνγκο

Σπιτικό παγωτό με μάνγκο

Νόστιμο και υγιεινό σπιτικό παγωτό με μάνγκο

Σπιτικό παγωτό με μάνγκο

ΜΑΝΓΚΟ: Το μάνγκο είναι μια καλή πηγή θρεπτικών ουσιών που ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Ένα φλιτζάνι (165 γραμμάρια) μάνγκο παρέχει το 10% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς βοηθά στην καταπολέμηση λοιμώξεων. Εν τω μεταξύ, η μη λήψη αρκετής βιταμίνης Α συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης. Επιπλέον, η ίδια ποσότητα μάνγκο παρέχει σχεδόν τα τρία τέταρτα των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη C. Αυτή η βιταμίνη μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να παράγει περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια που καταπολεμούν τις ασθένειες, να βοηθήσει αυτά τα κύτταρα να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά και να βελτιώσει την άμυνα του δέρματός σας. Το μάνγκο περιέχει επίσης φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Ε και αρκετές βιταμίνες Β, που βοηθούν επίσης την ανοσία. Το μάνγκο περιέχει θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν μια υγιή καρδιά. Για παράδειγμα, προσφέρει μαγνήσιο και κάλιο, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς σφυγμού και τα αιμοφόρα αγγεία σας χαλαρώνουν, προωθώντας χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης. Το μάνγκο περιέχει επίσης ένα μοναδικό αντιοξειδωτικό που ονομάζεται μαγγιρίνη. Μελέτες σε ζώα διαπίστωσαν ότι η μαγγιρίνη μπορεί να προστατεύσει τα καρδιακά κύτταρα από τη φλεγμονή, το οξειδωτικό στρες και την απόπτωση (ελεγχόμενος κυτταρικός θάνατος). Επιπλέον, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, τα τριγλυκερίδια και τα ελεύθερα λιπαρά οξέα. Ενώ αυτά τα ευρήματα είναι πολλά υποσχόμενα, η έρευνα σχετικά με τη μαγγιφερίνη και την υγεία της καρδιάς στον άνθρωπο δεν υπάρχει επί του παρόντος. Επομένως, χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να μπορέσουν να προταθούν ως θεραπεία.

ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: Το λίπος είναι απαραίτητο μέρος της διατροφής μας, βοηθώντας μας να αισθανθούμε γεμάτοι και ικανοποιημένοι. Είναι επίσης αυτό που κάνει αυτό το παγωτό να έχει πλούσια γεύση! Χρησιμοποιείστε μια κρέμα με 25% λίπος για την παραγωγή αυτού του κρεμώδους παγωτού.

Σπιτικό παγωτό με μάνγκο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 500 ml

200 γραμμάρια χτυπημένη βιολογική κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική

4 φλιτζάνια ώριμος βιολογικός πουρές μάνγκο

1/2 φλιτζάνι κοκκοποιημένη ακατέργαστη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για να ετοιμάσετε τον πουρέ μάνγκο, κόψτε το μάνγκο σε κομμάτια. Χτυπήστε το σε ένα μίξερ μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει πουρές, χωρίς να χρησιμοποιήσετε νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κονσερβοποιημένο βιολογικό πουρέ μάνγκο.
  2. Χτυπήστε την κρέμα χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τον πουρέ μάνγκο στη σαντιγί. Χτυπήστε ελαφρά με τη σπάτουλα για 1-2 λεπτά ή μέχρι να συνδυαστούν καλά. Δοκιμάστε και αν χρειαστεί προσθέστε περισσότερη ζάχαρη.
  3. Ρίξτε το παγωτό σε ένα δοχείο για κατάψυξη με καπάκι. Καταψύξτε για 5 – 6 ώρες.
  4. Αφήστε το για 5 λεπτά εκτός κατάψυξης για να μαλακώσει ελαφρώς και μετά σερβίρετε.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Creamy Mango Ice Cream 4

Διαβάστε, επίσης,

Νόστιμο και υγιεινό κέικ καρότου

Είναι υγιεινό γλυκό τα ξεροτήγανα;

Μήπως έχετε λιγούρες;

Φράουλα creme fraiche

Παγωτό για να χάσετε βάρος

Τα καλύτερα παγωτά

Σορμπέ φρούτων

Τα ιδανικά σνακ για όταν έχετε λιγούρα

Διατηρήστε τη σιλουέτα σας το καλοκαίρι

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΡοδόχρους ακμή
Επόμενο άρθροΠυλωρική στένωση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καψικόν

Καψικόν. Τα οφέλη στην Υγεία από τις καυτερές πιπεριές που περιέχουν καψαϊκίνη είναι πολλά. Το καψικόν ή Capsicum annuum ή Καψικόν το ετήσιον ή πιπεριές...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ