Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Άλατα Νεκράς Θάλασσας

Τα οφέλη στην υγεία από τα άλατα Νεκράς Θάλασσας.

Το πλύσιμο με άλατα της Νεκράς Θάλασσας βελτιώνει την ενυδάτωση του δέρματος, μειώνει την ερυθρότητα και την τραχύτητα και βελτιώνει τον φραγμό του δέρματος.

Ο ήλιος, το κρύο, ο άνεμος και τα χημικά προϊόντα περιποίησης δέρματος προκαλούν αντίδραση.

Το άγχος, το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η γήρανση και ο μολυσμένος αέρας είναι επιβαρυντικά για το δέρμα, επίσης.

Άλατα της Νεκράς Θάλασσας

Η Νεκρά Θάλασσα είναι μια γνωστή πηγή, παγκοσμίως, αναζωογονητικών αλάτων, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

Αυτοί οι φυσικοί πόροι, απομονωμένοι από τις περιβάλλουσες ερήμους, παραμένουν ανέγγιχτοι από την περιβαλλοντική μόλυνση.

Συσσωρεύονται εδώ και χιλιάδες χρόνια, συνεπώς, δημιουργούνται φυσιολογικά, υψηλές συγκεντρώσεις στοιχείων.

Βασικά μέταλλα, όπως, το μαγνήσιο και το νάτριο είναι ζωτικά για πολλές σωματικές λειτουργίες.

Η μοναδική σύσταση των αλάτων και της λάσπης της Νεκράς Θάλασσας είναι τεράστιας σημασίας στην καθημερινή φροντίδα του δέρματος και έχουν, επίσης, θετική επίδραση στο ξηρό, ευαίσθητο και ταλαιπωρημένο δέρμα που ξεφλουδίζει.

dead sea 2

Δερματικές παθήσεις στις οποίες τα άλατα Νεκράς Θάλασσας δρουν θεραπευτικά

 • Κηλίδες δέρματος
 • Στίγματα δέρματος
 • Προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής
 • Πιτυρίδα
 • Ξηρό δέρμα
 • Ευαίσθητο δέρμα
 • Ουλές
 • Δέρμα που ξεφλουδίζει
 • Εξανθήματα δέρματος
 • Κόκκινες κηλίδες δέρματος
 • Απολέπιση
 • Ακμή
 • Σπυράκια
 • Μυκητιάσεις
 • Κάλοι
 • Κουρασμένα πόδια
 • Τα άλατα Νεκράς Θάλλασας χρησιμοποιούνται από άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
 • Τα άλατα Νεκράς Θάλασσας και η λάσπη μπορούν και συνδυάζονται με αιθέρια έλαια, φυτικά έλαια κι εκχυλίσματα φυτών και βοτάνων.
 • Τα χειροποίητα και βιολογικά άλατα προτιμούνται.
 • Λόγω της εξαιρετικά πλούσιας ανόργανης σύνθεσης των αλάτων της Νεκράς Θάλασσας, έχει ευρείες ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία μας.

dead sea 3

Αυτός ο τύπος αλάτων περιέχει περισσότερα από 40 μέταλλα, τα οποία μπορούν να απορροφηθούν μέσω του δέρματος.

Τα κυριότερα είναι:

-Το άλας μαγνησίου της Νεκράς Θάλασσας που αποτελείται από 31% έως 35% χλωριούχο μαγνήσιο.

Αυτό το σημαντικό μέταλο εμπλέκεται σε περισσότερες από 300 βασικές αντιδράσεις στο σώμα, όπως: η χαλάρωση των μυών, των νεύρων και διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, η απελευθέρωση ενέργειας από τα τρόφιμα, ο σχηματισμός υγιών δοντιών και οστών, η αντίσταση στο στρες, η ενίσχυση της μνήμης και της συγκέντρωσης, η βελτίωση της κατάστασης της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, η σκελετική δύναμη, η μετάδοση των νευρικών ώσεων και η σωστή λειτουργία των μυών.

-Κάλιο

Το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας αποτελείται από  20-28% κάλιο. Πρόκειται για έναν ηλεκτρολύτη με θετικό φορτίο που μεταφέρει ηλεκτρική ενέργεια στα κύτταρα του σώματος. Είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση, τον καρδιακό ρυθμό, τις μυϊκές συσπάσεις και την ισορροπία του pH.

-Νάτριο

Το αλάτι της νεκρής θάλασσας περιέχει 3 – 8% νάτριο. Αν και συχνά θεωρείται αρνητικό ορυκτό, επειδή η διατροφή μας περιέχει πάρα πολύ από αυτό, το νάτριο είναι ένας απαραίτητος ηλεκτρολύτης απαραίτητος για την απορρόφηση και μεταφορά θρεπτικών συστατικών, την ισορροπία υγρών, την αρτηριακή πίεση και τη μετάδοση νευρικών σημάτων.

-Ασβέστιο

Αποτελείται από 0,1 – 0,5% χλωριούχο ασβέστιο. Αυτό το μέταλλο παίζει σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό και τη διατήρηση υγιών οστών και δοντιών. Είναι επίσης απαραίτητο για την κυκλοφορία του αίματος, την απελευθέρωση ορμονών, τη ρύθμιση του σωματικού βάρους και τη σταθεροποίηση των ενζύμων.

-Θείο

Το αλάτι της νεκρής θάλασσας περιέχει 0,05-0,2% θείο. Βοηθά στη σύνθεση πρωτεϊνών, υποστηρίζει τους χόνδρους και τους συνδετικούς ιστούς, βοηθά το σώμα να αντισταθεί στα βακτήρια και το καθαρίζει από τις τοξίνες.

dead sea 5

Τα οφέλη στην υγεία από τα άλατα Νεκράς Θάλασσας

-Ενυδατώνει 

Το πλύσιμο με αλάτι της Νεκράς Θάλασσας ή το μπάνιο σε διάλυμα με άλατα της Νεκράς Θάλασσας βελτιώνει την ενυδάτωση του δέρματος, μειώνει την ερυθρότητα και την τραχύτητα και βελτιώνει το φράγμα του δέρματος. Τα αντιφλεγμονώδη και ενυδατικά αποτελέσματα του αλατιού της Νεκράς Θάλασσας οφείλονται στην υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο. Τα άλατα μαγνησίου συνδέονται με το νερό, αυξάνοντας την απορρόφηση και τη διαπερατότητα του δέρματος.

-Καθαρίζει και απολυμαίνει

Χάρη στις φυσικές αντιβακτηριακές ιδιότητες του θείου, το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας είναι εξαιρετικό για να καθαρίσει την επιφάνεια του δέρματος. Επειδή το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας περιέχει μόνο μικρές ποσότητες θείου, μπορεί να καθαρίσει απαλά το λιπαρό δέρμα και να μειώσει την ακμή.

-Είναι ένα εξαιρετικό απολεπιστικό

Με το τρίψιμο βοηθάτε το δέρμα σας με το να αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που συμβάλλουν στην τραχύτητα του δέρματος, φραγμένους πόρους και κηλίδες (μελάγχρωση).

-Προάγει τη νεανική εμφάνιση δέρματος και μειώνει τις ρυτίδες

Το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας μειώνει την τραχύτητα του δέρματος που συμβάλλει στο σχηματισμό λεπτών γραμμών και βαθιών ρυτίδων.

-Θεραπεύει τις χρόνιες παθήσεις του δέρματος

Ο συνδυασμός μετάλλων στο αλάτι της Νεκράς Θάλασσας κάνει θαύματα για τους ανθρώπους που υποφέρουν από ξηρό, ευαίσθητο και κνησμώδες δέρμα. Οι ασθενείς με ψωρίαση που κάνουν μπάνιο σε νερό της Νεκράς Θάλασσας για 20 λεπτά κάθε μέρα για 3 εβδομάδες μειώνουν τη βαρύτητα νόσου κατά μέσο όρο 34,8%. Επίσης στην περίπτωση του ατοπικού εκζέματος τα συμπτώματα της ξηρότητας, της ερυθρότητας, του πρηξίματος και του ξεφλουδίσματος των ασθενών βελτιώνονται σημαντικά μέσα σε μια εβδομάδα.

-Καταπραϋνει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα χαρακτηρίζεται από επώδυνο οίδημα των αρθρώσεων και μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση και παραμόρφωση των οστών με την πάροδο του χρόνου. Το μπάνιο με άλατα της Νεκράς Θάλασσας έχει αποδειχθεί ότι είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για πολλά από τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.Το μπάνιο με άλατα της Νεκράς Θάλασσας για 20 λεπτά σε καθημερινή βάση προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην πρωινή δυσκαμψία, τον χρόνο βάδισης, τη δύναμη λαβής, την περιφέρεια των αρθρώσεων, τον αριθμό των ενεργών αρθρώσεων και τις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής. Η μείωση των συμπτωμάτων είναι μεγαλύτερη μετά την περίοδο των δύο εβδομάδων.

-Καταπραϋνει τους πονεμένους μυς

Το μούλιασμα με άλατα της Νεκράς Θάλασσας βοηθάει στην ανακούφιση των μυϊκών κραμπών και του πόνου και παρέχει έναν χαλαρό τρόπο για να ανακουφίσει τον πόνο και τη δυσφορία των κουρασμένων και τεταμένων ιστών. Στην ινομυαλγία – μια χρόνια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από μυϊκό πόνο, κόπωση, διαταραχές του ύπνου, διαταραχές μνήμης και μεταβολές της διάθεσης – οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μετά από 10 ημέρες θεραπείας με άλατα της Νεκράς Θάλασσας, η σοβαρότητα και η συχνότητα των συμπτωμάτων μειώνεται έντονα. Υπάρχει άμεση μείωση του πόνου, της κόπωσης, της δυσκαμψίας, του άγχους, του πονοκεφάλου, των προβλημάτων του ύπνου και του οιδήματος των αρθρώσεων που παρέμειναν έως και τρεις μήνες μετά τη θεραπεία.

Τι να προσέχετε όταν προμηθεύεστε με άλατα Νεκράς Θάλασσας

 • Να είναι πιστοποιημένα
 • Να είναι βιολογικά
 • Να είναι φυσικά
 • Να είναι Vegan
 • Να κατασκευάζονται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
 • Να είναι ελεύθερα μικροπλαστικών
 • Να μη χρησιμοποιούνται δέντρα από δάση

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια

dead sea 7

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, θα επιλεγούν για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Αλάτι Ιμαλαΐων

Χρήσιμες πληροφορίες για την υδροθεραπεία παχέος εντέρου

Απαλλαγείτε από τον πόνο

Κρύο ή ζεστό μπάνιο για καλή υγεία;

Είναι το ντους ή το μπάνιο καλύτερο για την υγεία σας;

Η Ελλάδα είναι κατάλληλη για Τουρισμό Υγείας

Μήπως έχετε μυαλγίες;

Ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσετε

Συμβουλευτείτε την EMEDI για να μην πονάτε

Ποια είναι καλύτερη η φυσιοθεραπεία ή η φυσικοθεραπεία;

Αγωγή με υδροθεραπεία

Το ραδόνιο

Κόλπα για το χρόνιο πόνο

Φυσική αποκατάσταση στον καρκίνο

Οι μαγικές παραλίες της Μήλου κάνουν καλό στην υγεία

Ιαματικά λουτρά Αιδηψού

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Εκπαίδευση ασθενών με αυτισμό

Εκπαίδευση ασθενών με αυτισμό. Διευκολύνετε και βοηθήστε τα άτομα με τα άτομα με Αυτισμό Η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος είναι οι δυσκολίες σε άτομα τα οποία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ