Νόστιμος μοσχαρίσιος κιμάς με φασόλια
Μοσχαρίσιο κρέας με φασόλια
ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ: Το κόκκινο κρέας είναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των μυών και των οργάνων. Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κρέας είναι «πλήρης», που σημαίνει ότι περιέχει όλα τα αμινοξέα που το σώμα δεν μπορεί να δημιουργήσει μόνο του. Είναι σημαντική για την ανανέωση των κυττάρων του σώματος, τη δημιουργία μυών καθώς και για την υγεία μας στο σύνολό της. Όταν καταναλώνουμε αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή μας, έχουμε επίσης περισσότερη ενέργεια για να παραμείνουμε δραστήριοι, ενώ αισθανόμαστε λιγότερη πείνα μέσα στην ημέρα.
ΟΣΠΡΙΑ: Τα όσπρια αποτελούν μία ομάδα τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας. Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυτικές ίνες. Οι υδατάνθρακες που περιέχουν τα όσπρια είναι βραδείας απορρόφησης και για τον λόγο αυτό τα όσπρια χαρακτηρίζονται ως τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Τα όσπρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτική πρωτεΐνη που φτάνει το 20-25% και σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυλλικό οξύ μπορούν να υποκαταστήσουν εν μέρη τη ζωική πρωτεΐνη. Παρόλα αυτά, εξαιτίας της έλλειψής τους στο απαραίτητο αμινοξύ μεθειονίνη δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως το κρέας. Επίσης, τα όσπρια αποτελούν καλή πηγή μικροθρεπτικών συστατικών, σιδήρου, φωσφόρου, καλίου και ασβεστίου.
ΝΤΟΜΑΤΕΣ: Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε φυσικές βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, Κ, Β1, Β3, Β5, Β6, Β7 και βιταμίνης C. Έχει, επίσης, φυλλικό οξύ, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, χρώμιο, χολίνη, ψευδάργυρο και φώσφορο.
ΣΚΟΡΔΟ: Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Περιέχει, επίσης, πτητικό έλαιο, γλίσχρασμα, γλυκοκινίνες και γερμάνιο, καθώς και άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως λευκωματούχες ουσίες, λιπαρές, αμυλώδες και κυτταρίνη.
ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ: Βοηθούν στην επούλωση των πληγών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστηµα, καθώς, είναι πλούσιο σε βιταµίνη C. Έχουν αντικαρκινική δράση. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κουερσετίνη και κατ’ επέκταση το κρεμμύδι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά που την περιέχουν συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του μαστού, του στομάχου, του παχέος εντέρου.
Νόστιμος μοσχαρίσιος κιμάς με φασόλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μέτριο βιολογικό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες βιολογικό σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 βιολογική κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους και μέτρια σε κύβους
- 1 κιλό βιολογικός μοσχαρίσιος κιμάς
- 2 κουταλιές βιολογική σκόνη τσίλι
- 1 κουταλιά της σούπας βιολογικό κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού βιολογικός κόλιανδρος
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού βιολογικό πιπέρι καγιέν
- 2 φλιτζάνια βιολογικός ζωμός βοδινού
- 500 γραμμάρια βιολογικές ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 500 γραμμάρια βιολογική σάλτσα ντομάτας
- 500 γραμμάρια βιολογικά φασόλια (σε γυάλινο βάζο), στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 500 γραμμάρια βιολογικά φασόλια πίντο (σε γυάλινο βάζο), στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο βιολογικό τυρί τσένταρ
- 2 βιολογικά φρέσκα κρεμμυδάκια, λευκά και πράσινα μέρη, ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος βιολογικός φρέσκος κόλιανδρος
- Βιολογικά τσιπς τορτίγιας, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτετε το μοσχαρίσιο κιμά. Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, σπάστε το βόειο κρέας, σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Ανακατέψτε το τσίλι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το καγιέν. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Ανακατέψτε το ζωμό βοείου κρέατος, τις ντομάτες και τη σάλτσα. Αφήστε να σιγοβράσει, στη συνέχεια προσθέστε όλα τα φασόλια. Καλύψτε και σιγοβράστε για 20 λεπτά.
- Σερβίρετε το φαγητό γαρνιρισμένο με τυρί, κρεμμυδάκια και κόλιανδρο. Συνοδεύστε με τσιπς τορτίγιας.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
by Savvi Diet
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα
Διαβάστε, επίσης,
Καλοκαιρινή μακαρονάδα μπολονέζ
Σούπα τσίλι με κιμά και λαχανικά