Εύκολα, νόστιμα και υγιεινά μπισκότα σοκολάτας
Μπισκότα σοκολάτας
Αποτελεί το σνακ με το οποίο μεγάλωσαν μικροί και μεγάλοι. Μας το έδιναν οι γονείς μας όταν ακόμα ήμασταν σε βρεφική ηλικία ενώ αργότερα μας τα πρόσφεραν οι παππούδες μας για να μας γλυκάνουν και να μας εκπλήξουν.
Τι πιο ιδανικό λοιπόν από τα σπιτικά μπισκότα.
ΜΠΙΣΚΟΤΑ: Το κύριο συστατικό των μπισκότων είναι τα δημητριακά, όπως το σιτάρι, η σίκαλη, η βρώμη και το κριθάρι. Η συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων κατέχει μοναδική θέση σε μια καθημερινή ισορροπημένη διατροφή, καθώς το βασικό τους συστατικό είναι οι υδατάνθρακες, που αποτελούν τη βασική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό και τη μοναδική καύσιμη ύλη του εγκεφάλου. Αποτελεί πρότυπο διατροφής. Συστήνεται η κατανάλωσή τους σε καθημερινή βάση και σε μεγαλύτερες ποσότητες, χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα, εκτός από υδατάνθρακες, σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχεία. Επιπλέον, τα μπισκότα περιέχουν ποσότητες πρωτεΐνης από τα δημητριακά και από άλλα συστατικά που μπορεί να περιέχουν όπως είναι το αυγό ή το γάλα.
Μπισκότα σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΑΤΟΜΑ
Σπρέι μαγειρικής, για το ταψί
3/4 φλιτζάνι βιολογικό βούτυρο, μαλακωμένο
3/4 φλιτζάνι βιολογική μαύρη ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη
2 μεγάλα βιολογικά αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βιολογικής βανίλιας
2 1/4 φλιτζάνια βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κουταλάκι του γλυκού βιολογική σόδα
3/4 κουταλάκι του γλυκού ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
1 3/4 φλιτζάνι μίνι κομματάκια βιολογικής σοκολάτας, χωρισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° και στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας μια προεξοχή 2,5 εκατοστά σε κάθε πλευρά του ταψιού. Ψεκάστε τη λαδόκολλα με μαγειρικό σπρέι ή βιολογικό ελαιόλαδο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε και τα ¾ φλιτζανιού κομματάκια σοκολάτας.
- Πιέστε τη ζύμη στο ταψί σε ομοιόμορφη στρώση και πασπαλίστε με το υπόλοιπο ½ φλιτζανιού κομματάκια σοκολάτας, πιέζοντας απαλά.
- Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν οι άκρες, περίπου 20 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά και μετά μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
- Χρησιμοποιώντας έναν κόφτη πίτσας ή ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το μπισκότο σε μακριές λωρίδες και, στη συνέχεια, κόψτε το κατά το ήμισυ σε μικρότερα μπαστούνια.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
by Savvi Diet
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα
Διαβάστε, επίσης,
Τα επικίνδυνα τεχνητά γλυκαντικά
Τα καλύτερα γλυκά για επιδόρπιο