Νόστιμα μίνι πιτάκια με κιμά
Μίνι πιτάκια με κιμά
ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ: Το κόκκινο κρέας είναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των μυών και των οργάνων. Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κρέας είναι «πλήρης», που σημαίνει ότι περιέχει όλα τα αμινοξέα που το σώμα δεν μπορεί να δημιουργήσει μόνο του. Είναι σημαντική για την ανανέωση των κυττάρων του σώματος, τη δημιουργία μυών καθώς και για την υγεία μας στο σύνολό της. Όταν καταναλώνουμε αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή μας, έχουμε επίσης περισσότερη ενέργεια για να παραμείνουμε δραστήριοι, ενώ αισθανόμαστε λιγότερη πείνα μέσα στην ημέρα.
ΝΤΟΜΑΤΕΣ: Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε φυσικές βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, Κ, Β1, Β3, Β5, Β6, Β7 και βιταμίνης C. Έχει, επίσης, φυλλικό οξύ, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, χρώμιο, χολίνη, ψευδάργυρο και φώσφορο.
ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ: Βοηθούν στην επούλωση των πληγών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστηµα, καθώς, είναι πλούσιο σε βιταµίνη C. Έχουν αντικαρκινική δράση. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κουερσετίνη και κατ’ επέκταση το κρεμμύδι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά που την περιέχουν συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του μαστού, του στομάχου, του παχέος εντέρου.
ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ: Το μοσχοκάρυδο έχει αποδεδειγμένα ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και εξουδετερώνει παθογόνα βακτήρια του στομάχου, ενώ έχει και αντικαταθλιπτική δράση. Επιπλέον, το μοσχοκάρυδο συμβάλλει στη μείωση της γλυκόζης του αίματος και τη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ.
Μίνι πιτάκια με κιμά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΠΙΤΑΚΙΑ
1 κουταλιά της σούπας βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 βιολογικό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 φέτες βιολογικό μπέικον, ψιλοκομμένες
500 γραμμάρια βιολογικός μοσχαρίσιος κιμάς
1/4 φλιτζάνι βιολογική σάλτσα Worcestershire
2 κουταλιές της σούπας βιολογική σάλτσα ντομάτας ή βιολογική κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας βιολογικό Vegemite (βιολογικό άλειμμα από εκχύλισμα μαγιάς)
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βιολογικό κάρυ
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο βιολογικό μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας απλό βιολογικό αλεύρι
1 φλιτζάνι φρέσκος βιολογικός ζωμός βοδινού
3 φύλλα βιολογικής ζύμης κρούστας, ξεπαγωμένα
2 φύλλα βιολογικής σφολιάτας, ξεπαγωμένα
1 βιολογικό αυγό ελαφρά χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας βιολογικοί παπαρουνόσποροι
Βιολογικές ντομάτες, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας, για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε, σπάζοντας τυχόν κομμάτια με ένα κουτάλι, για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε τις σάλτσες, το Vegemite, τη σκόνη κάρυ, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι και μετά αλατοπιπερώστε. Προσθέστε το ζωμό και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
- Λαδώνετε ένα ταψί για μάφινς. Χρησιμοποιώντας ένα κόφτη ζαχαροπλαστικής, κόψτε 12 γύρους ζύμης με κρούστα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το για να στρώσετε τις τρύπες του ταψιού. Γεμίζετε με το μείγμα κρέατος. Χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ 8 εκ. κόψτε 12 γύρους σφολιάτας. Αλείφετε τις άκρες με νερό και τις τοποθετείτε πάνω από τις πίτες, πιέζοντας τις άκρες για να σφραγιστούν. Σφίξτε τις άκρες με ένα πιρούνι, μετά αλείψτε τη ζύμη με αυγό και πασπαλίστε με παπαρουνόσπορο. Ψήνετε για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με βιολογική σάλτσα ντομάτας.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
by Savvi Diet
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα
Διαβάστε, επίσης,
Νόστιμη και υγιεινή στριφτή πρασόπιτα με ελιές
Τάρτα με μαραθόριζες και γραβιέρα
Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με καυκαλήθρες
Αραβική πίτα με παντζάρι, πιπεριές και χούμους