Νόστιμα Onion rings με σάλτσα μουστάρδας
Onion rings με σάλτσα μουστάρδας
ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ: Βοηθούν στην επούλωση των πληγών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Έχουν αντικαρκινική δράση. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κουερσετίνη και κατ’ επέκταση το κρεμμύδι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά που την περιέχουν συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του μαστού, του στομάχου, του παχέος εντέρου.
ΜΕΛΙ: Το μέλι έχει φυσικά σάκχαρα, δηλαδή υδατάνθρακες, όπως, γλυκόζη και φρουκτόζη. Μέταλλα, όπως κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρος, σίδηρος, χαλκός. Βιταμίνες, όπως βιταμίνη Α, βήτα καροτίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη D, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Κ και όλο το σύμπλεγμα των βιταμινών Β. Αμινοξέα, δηλαδή πρωτεϊνες. Οργανικά οξέα. Αντιοξειδωτικές ουσίες. Αντιμικροβιακές ουσίες.
ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ: Η μουστάρδα περιέχει αντιοξειδωτικά και άλλες ευεργετικές φυτικές ενώσεις που πιστεύεται ότι βοηθούν στην προστασία του σώματός σας από βλάβες και ασθένειες. Για παράδειγμα, είναι μια εξαιρετική πηγή γλυκοσινολικών, μια ομάδα ενώσεων που περιέχουν θείο και βρίσκονται σε όλα τα σταυρανθή λαχανικά, όπως μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών και μουστάρδα. Οι γλυκοσινολικές ενώσεις ενεργοποιούνται όταν τα φύλλα ή οι σπόροι του φυτού υποστούν βλάβη – είτε μέσω μάσησης είτε κοπής – και πιστεύεται ότι διεγείρουν τις αντιοξειδωτικές άμυνες του σώματός σας για προστασία από ασθένειες. Η μουστάρδα είναι επίσης πλούσια σε καροτενοειδή, ισοραμνετίνη και καεμπερόλη. Η έρευνα συνδέει αυτά τα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδών με την προστασία από καταστάσεις όπως ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιακές παθήσεις και ίσως ακόμη και ορισμένους τύπους καρκίνου.
Onion rings με σάλτσα μουστάρδας
ΥΛΙΚΑ
- 2 Κρεμμύδια βιολογικά μεγάλα
- 100 γραμμάρια βιολογικό αλεύρι
- 40 γραμμάρια βιολογικό κορν φλάουρ
- ½ κουταλάκι του γλυκού βιολογικό Baking Powder
- 70 ml βιολογική μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπας βιολογικό μέλι
- 125 ml βιολογική μπύρα lager, παγωμένη
Για τη σάλτσα μουστάρδας με μέλι
- 75 ml βιολογική μαγιονέζα
- 75 ml βιολογική μουστάρδα
- 50 ml βιολογικό μέλι
- Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
- Βιολογικό ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες πάχους 1 εκ.
- Ζεστάνετε το λάδι – γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα κατά το ένα τρίτο με φυτικό λάδι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το απλό αλεύρι, το κορν φλάουρ, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα.
- Κάντε ένα πηγάδι στη μέση, στη συνέχεια προσθέστε τη μουστάρδα, το μέλι και τη λάγκερ στο μπολ και ανακατέψτε χαλαρά με ένα πιρούνι μέχρι να έχετε ένα πηχτό κουρκούτι. Προσέξτε να μην το χτυπήσετε υπερβολικά – γιατί μπορεί να αποκτήσει σβόλους στο μείγμα, το χτύπημα θα σας δώσει μια μαστιχωτή ζύμη.
- Βουτήξτε ένα δαχτυλίδι κρεμμυδιού στο κουρκούτι σας και αφήστε το περιττό να στάξει. Τοποθετήστε προσεκτικά στο λάδι και τηγανίστε για περίπου 4 λεπτά ή μέχρι το κουρκούτι σας να γίνει τραγανό και ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα. Στραγγίζετε σε πιατέλα στρωμένη με πετσέτα κουζίνας και ψήνετε τις υπόλοιπες ροδέλες κρεμμυδιού.
- Μόλις τα κρεμμύδια τηγανιστούν, φτιάξτε τη σάλτσα σας. Ρίξτε με κουτάλι την υπόλοιπη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το μέλι σε ένα μπολ και ανακατέψτε μαζί με ένα κουτάλι μέχρι να έχετε μια λεία σάλτσα.
- Βάζετε τις ροδέλες κρεμμυδιού σε ένα πιάτο. Περιχύστε με τη σάλτσα μουστάρδας μελιού και μετά σερβίρετε!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
by Savvi Diet
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα
Διαβάστε, επίσης,
Νόστιμο και υγιεινό χαλούμι με σπανάκι