Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΧριστουγεννιάτικο στεφάνι με κρέμα τυριού και μπέικον

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με κρέμα τυριού και μπέικον

Print Friendly, PDF & Email

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με κρέμα τυριού και μπέικον ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι

Στεφάνι για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με κρέμα τυριού και μπέικον

ΤΥΡΙΑ: Τα τυριά αποτελούν άριστη πηγή ασβεστίου, γιατί είναι εύκολα αφομοιώσιμο από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η περιεκτικότητα των τυριών σε ασβέστιο ποικίλει ανάλογα με την υγρασία που περιέχουν και τον τρόπο παρασκευής τους. Κατά την τυροκόμηση του γάλακτος τα συστατικά που πηγαίνουν στο τυρί είναι μέρος από το νερό και σχεδόν όλο το λίπος και η καζεΐνη του. Τα υπόλοιπα (υδατοδιαλυτά) απομακρύνονται με το τυρόγαλα. Όμως στο δίκτυο της καζεΐνης εγκλωβίζονται κι άλλα συστατικά. Έτσι στο τυρί παραμένουν οι λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και D, το περισσότερο μέρος του ασβεστίου και αρκετή ποσότητα από τη βιταμίνη Β2.

ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ : Τα φρέσκα κρεμμυδάκια χαρίζουν ιδιαίτερο άρωμα σε σαλάτες και φαγητά και για αυτό το λόγο χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στη μαγειρική. Εκτός από τη γεύση, ενισχύουν και τη διατροφική αξία του γεύματος προσφέροντας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Ειδικότερα, τα φρέσκα κρεμμύδια αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, η οποία είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική διαδικασία πήξης του αίματος και ταυτόχρονα, συμβάλλει στη διατήρηση της οστικής υγείας. Από την άλλη, περιέχουν σημαντικά ποσά φυτικών ινών, βιταμίνης C, φυλλικού οξέος και βιταμίνης Α, καθώς και απαραίτητων μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος και το κάλιο. Τέλος, στα φρέσκα κρεμμυδάκια θα βρούμε και πολύτιμα αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά συστατικά, τα οποία έχουν συσχετισθεί με οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και των επιπέδων αρτηριακής πίεσης, καθώς και η μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου του πεπτικού συστήματος και του προστάτη.

ΠΙΠΕΡΙΕΣ: Οι πιπεριές έχουν αξιοσημείωτες ευεργετικές ιδιότητες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τις καταναλώνουμε συχνά. Η κατανάλωση της πιπεριάς μπορεί να μας βοηθήσει να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, ενώ συμβάλλει στην πρόληψη λοιμώξεων, καρδιαγγειακών νοσημάτων, παθήσεων των αρθρώσεων, οφθαλμολογικών παθήσεων και γενικότερα, βελτιώνει την υγεία και διατηρεί ισχυρό το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι πιπεριές έχουν σημαντική θρεπτική αξία, γι’ αυτό αξίζει να τις καταναλώνουμε συχνά, καθώς εξασφαλίζουν στον οργανισμό μας υγεία και ευεξία. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι πιπεριές έχουν αντιοξειδωτική δράση. Υπάρχουν πράσινες, κίτρινες, κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές. Η πιπεριά μπορεί να είναι γλυκιά ή καυτερή. Η πράσινη πιπεριά ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή πηγή βιταμίνης C. Η εν λόγω βιταμίνη βοηθά στην πρόληψη του κρυολογήματος και γενικότερα, των λοιμώξεων. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β6, κάλιο, φυλλικό οξύ και φλαβονοειδή. Η κόκκινη και η πορτοκαλί πιπεριά είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, λυκοπένιο, βιταμίνη Κ, Α, C. Η κατανάλωσή τους συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των ματιών και της όρασης.

ΕΛΙΕΣ: Οι ελιές είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και συναγωνίζονται με το αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Α και καροτενοειδών και σε μικρές ποσότητες βιταμίνες Β1, Β6 και Β12. Οι μαύρες ελιές είναι πλουσιότερες σε συνολικές τοκοφερόλες σε σχέση με τις πράσινες και είναι οι μόνες που εμπεριέχουν β-τοκοφερόλες και α-τοκοτριενόλες. Τα ιχνοστοιχεία των ελιών είναι κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και μαγνήσιο, ενώ αυτά που συντηρούνται σε άλμη περιέχουν μεγάλες ποσότητες νατρίου.

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ: ∆υναµώνει το ανοσοποιητικό σύστηµα και ενισχύει τη νεφρική λειτουργία, µιας και έχει ήπια διουρητική δράση.

Στεφάνι για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με κρέμα τυριού και μπέικον

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3 ΚΟΥΠΕΣ
  • 2 συσκευασίες βιολογικό τυρί κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι βιολογική μαγιονέζα
  • 1/3 φλιτζάνι τριμμένη βιολογική παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκα βιολογικά κρεμμυδάκια σε φέτες
  • 10 λωρίδες βιολογικό μπέικον, ψημένες και θρυμματισμένες

Για το γαρνίρισμα:

  • Βιολογικός μαϊντανός και βιολογικές πιπεριές Φλωρίνης σε κύβους 
  • Ποικιλία βιολογικών ελιών
  • Κλωναράκια βιολογικού δεντρολίβανου
  • Ποικιλία κράκερ

ΕΝΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα, την παρμεζάνα και τα κρεμμύδια.
  2. Ανακατεύετε το μπέικον. Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Αναποδογυρίστε ένα μικρό μπολ στο κέντρο μιας πιατέλας σερβιρίσματος.
  3. Ρίξτε το μείγμα του τυριού κρέμα με στρογγυλεμένες κουταλιές της σούπας γύρω από την άκρη του μπολ. Αφαιρέστε το μπολ. Επεξεργαστείτε το μείγμα τυριού κρέμα, σχηματίζοντας ένα στεφάνι.
  4. Γαρνίρετε με το μαϊντανό, τις ελιές, τις πιπεριές και τα κλωναράκια δεντρολίβανου.
  5. Σερβίρετε με κράκερ.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Bacon Cheeseball Wreath 8535 720x720

Διαβάστε, επίσης,

Το ψωμί των Χριστουγέννων

Αληθινό ή πλαστικό χριστουγεννιάτικο έλατο;

Όλα όσα παθαίνετε από τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά

Πολύ καλή συνταγή για μελομακάρονα

Τα χοιροσφάγια των Χριστουγέννων

Το πρωί της ημέρας των Χριστουγέννων τσιγαρίδες

Κουμαριά

Το νόημα των Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικo δέντρο ή καράβι;

Ήρθαν τα Χριστούγεννα

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ