Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΓεμιστά ρολάκια με κρέας και σαλάτα

Γεμιστά ρολάκια με κρέας και σαλάτα

Print Friendly, PDF & Email

Νόστιμα γεμιστά ρολάκια με κρέας και σαλάτα

Γεμιστά ρολάκια με κρέας και σαλάτα

ΑΡΝΙ: Το αρνί είναι από τις καλύτερα απορροφήσιμες πηγές σιδήρου η οποία και αυξάνεται ακόμα περισσότερο αν το καταναλώσουμε με λεμόνι. Επίσης είναι ιδιαίτερα πλούσια πηγή ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό με προστατευτική δράση απέναντι σε τυχόν ιώσεις. Επιπλέον, τα αρνί είναι πλούσιο σε σελήνιο, σε χαλκό και σε μαγγάνιο. Μια φυσιολογική μερίδα αρνιού αρκεί για να καλύψει τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη σε Β12 η οποία είναι μια ζωτικής σημασίας βιταμίνη καθώς βοηθάει κυρίως στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Ακόμα, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας του συμπλέγματος Β και ανόργανα συστατικά και μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό συστατικό μιας υγιεινής διατροφής.

ΣΚΟΡΔΟ:  Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Περιέχει, επίσης, πτητικό έλαιο, γλίσχρασμα, γλυκοκινίνες και γερμάνιο, καθώς και άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως λευκωματούχες ουσίες, λιπαρές, αμυλώδες και κυτταρίνη.

ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ: Το μοσχοκάρυδο έχει αποδεδειγμένα ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και εξουδετερώνει παθογόνα βακτήρια του στομάχου, ενώ έχει και αντικαταθλιπτική δράση. Επιπλέον, το μοσχοκάρυδο συμβάλλει στη μείωση της γλυκόζης του αίματος και τη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ.

ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΣ: Τα φύλλα του κόλιανδρου περιέχουν πλούσιες ποσότητες βιταμινών Α, C και Κ, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, φυλλικό οξύ, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, καθώς και μικροποσότητες νιασίνης, βιταμίνης Β6, φωσφόρου και ψευδαργύρου. Περιέχουν φυσικά αντιισταμινικά και βιοφλαβονοειδή. Ο χυμός που εξάγεται από τα φύλλα του μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια τοπική εφαρμογή για τη θεραπεία των αλλεργιών και των ασθενειών του δέρματος, όπως το έκζεμα και οι μυκητιασικές λοιμώξεις. Επίσης, τα φύλλα είναι αποτελεσματικά στη μείωση των αλλεργικών αντιδράσεων, όπως η αλλεργική ρινίτιδα.

ΝΤΟΜΑΤΕΣ: Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, ενώ περιέχουν, λυκοπένιο, αισκουλίνη Α, τοματιδίνη και χαλκοναρινγενίνη. Αυτές οι ουσίες έχουν αντιφλεφμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, με αποτέλεσμα η ντομάτα να έχει τις αντικαρκινικές και ευεργετικές ιδιότητες υπέρ της καρδιάς! Επίσης, οι ντομάτες έχουν Βιταμίνες Α, Β6 και Κ, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο και ποτάσιο. Το λυκοπένιο στις ντομάτες παίζει σημαντικό ρόλο και στην υγεία των οστών. Η Α-τοματίνη και το λυκοπένιο επιτίθενται σε καρκινικά κύτταρα, λειτουργώντας αποτρεπτικά στον καρκίνο του μαστού και του προστάτη, μειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο εμφάνισης. Μαγειρεμένες περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά, ενώ με την προσθήκη ελαιόλαδου, υπάρχει καλύτερη απορρόφηση από τον οργανισμό.

Νόστιμα γεμιστά ρολάκια με κρέας 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

500 γραμμάρια βιολογικός αρνίσιος κιμάς 

2 σκελίδες βιολογικό σκόρδο, λιωμένες

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένοι βιολογικοί σπόροι κύμινου

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο βιολογικό μοσχοκάρυδο

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη βιολογική κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες βιολογικό τσίλι

1 κουταλάκι του γλυκού βιολογική γλυκιά πάπρικα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος βιολογικός κόλιανδρος

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βιολογικός δυόσμος

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη βιολογική ρίγανη

2 φύλλα σφολιάτας, ξεπαγωμένα

1 κρόκος βιολογικού αυγού

1/2 κουταλάκι του γλυκού βιολογικό σουμάκ

Βιολογική μελάσα ροδιού

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

2 βιολογικά λεμόνια στα τέσσερα κομμένα, αφαιρείτε τη σάρκα και ψιλοκόβετε τη φλούδα

Σπόροι από 1 βιολογικό ρόδι

4 βιολογικές ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες

2 φλιτζάνια φύλλα βιολογικού δυόσμου

2 φλιτζάνια φύλλα βιολογικού μαϊντανού

2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας βιολογικός χυμός λεμονιού

120 γραμμάρια μαλακό βιολογικό κατσικίσιο τυρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Συνδυάστε το αρνί, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε.
  3. Πιέστε τα φύλλα ζύμης μεταξύ τους για να σχηματιστεί ένα μακρύ φύλλο και μετά κόψτε τα στη μέση κατά μήκος.
  4. Μοιράζετε τη γέμιση ανάμεσα στη ζύμη, πλάθοντάς την σε ένα κούτσουρο κατά μήκος της μίας πλευράς. Τυλίγετε σε ρολό για να σχηματιστεί ένα ρολό, αλείφετε την άκρη της ζύμης με νερό και πιέζετε να σφραγιστεί.
  5. Αλείφετε με αυγό και πασπαλίζετε με σουμάκ. Τοποθετείτε, με τη ραφή προς τα κάτω, σε ταψί και ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  6. Εν τω μεταξύ, για τη σαλάτα, ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αφήνετε στην άκρη.
  7. Περιχύστε με μελάσα πάνω στα ρολά και κόψτε σε φέτες. Σερβίρετε με σαλάτα.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙΑ

5 βιολογικά λεμόνια

1/2 φλιτζάνι ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

2 φλιτζάνια βιολογικός φρέσκος ​​χυμός λεμονιού 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλύνετε και στεγνώστε ένα γυάλινο βάζο χωρητικότητας 1 λίτρου 4 φλιτζάνια με πλαστικό καπάκι (ένα μεταλλικό καπάκι μπορεί να διαβρωθεί).
  2. Πλύνετε και στεγνώστε τα λεμόνια για να αφαιρέσετε τυχόν επιφανειακή σκόνη ή βρωμιά. Τρίψτε το δέρμα 
  3. Κόψτε τη μία άκρη κάθε λεμονιού, περίπου 5 χιλιοστά από τη βάση, ώστε να κάθονται επίπεδα. Τοποθετήστε 1 λεμόνι τη φορά, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε κατά μήκος στα τέσσερα χωρίς να το κόψετε μέχρι τη βάση. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα λεμόνια.
  4. Τοποθετείτε τα λεμόνια, σε μονή στρώση, σε σακούλα κατάψυξης και διώχνετε τον αέρα. Σφραγίζετε και βάζετε στην κατάψυξη όλη τη νύχτα. Βγάζουμε από την κατάψυξη και μεταφέρετε στο ψυγείο να ξεπαγώσει για 6 ώρες ή όλο το βράδυ. Αυτό βοηθά στην απαλότητα του φλοιού και επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης.
  5. Γεμίστε κάθε λεμόνι με όσο το δυνατόν περισσότερο αλάτι. Το αλάτι βγάζει χυμό από το λεμόνι, μαλακώνοντας τη φλούδα. Σπρώξτε τα λεμόνια στο βάζο. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο αλάτι.
  6. Περιχύνετε με αρκετό χυμό λεμονιού για να καλύψει πλήρως τα λεμόνια. Σφραγίστε και τοποθετήστε σε δροσερό μέρος, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, για τουλάχιστον 4 εβδομάδες.
  7. Μόλις τα λεμόνια καθίσουν στο βάζο, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο χυμό λεμονιού για να βεβαιωθείτε ότι τα λεμόνια παραμένουν καλυμμένα. Τα λεμόνια θα αρχίσουν να μαλακώνουν και μπορεί να αρχίσουν να επιπλέουν. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να μην μένουν εντελώς καλυμμένα με χυμό και μπορεί να αναπτύξουν μια αβλαβή λευκή μούχλα.
  8. Για να το χρησιμοποιήσετε, αφαιρέστε ένα λεμόνι από την άλμη και ξεπλύνετε με κρύο τρεχούμενο νερό. Στεγνώστε τα με χαρτοπετσέτα. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τη σάρκα από τη φλούδα. Πετάξτε τη σάρκα. Κόψτε το λευκό μέρος από τη φλούδα. Απορρίψτε το στόμιο.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

11457 JERK SAUSAGE ROLLS WITH PINEAPPLE CHILLI CHUTNEY

Διαβάστε, επίσης,

Καρυδόπιτα

Γέμιση με κινόα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Προηγούμενο άρθροΨαροκροκέτες με σάλτσα κάπαρης
Επόμενο άρθροΛεύκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ