Νόστιμα σάντουιτς στο φούρνο με μοσχάρι
Σάντουιτς στο φούρνο με μοσχάρι
ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ: Το κόκκινο κρέας είναι μια σημαντική πρωτεΐνη, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των μυών και των οργάνων. Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κρέας είναι «πλήρης», που σημαίνει ότι περιέχει όλα τα αμινοξέα που το σώμα δεν μπορεί να δημιουργήσει μόνο του. Είναι σημαντική για την ανανέωση των κυττάρων του σώματος, τη δημιουργία μυών καθώς και για την υγεία μας στο σύνολό της. Όταν καταναλώνουμε αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή μας, έχουμε επίσης περισσότερη ενέργεια για να παραμείνουμε δραστήριοι, ενώ αισθανόμαστε λιγότερη πείνα μέσα στην ημέρα.
ΤΥΡΙΑ: Τα τυριά αποτελούν άριστη πηγή ασβεστίου, γιατί είναι εύκολα αφομοιώσιμο από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η περιεκτικότητα των τυριών σε ασβέστιο ποικίλει ανάλογα με την υγρασία που περιέχουν και τον τρόπο παρασκευής τους. Κατά την τυροκόμηση του γάλακτος τα συστατικά που πηγαίνουν στο τυρί είναι μέρος από το νερό και σχεδόν όλο το λίπος και η καζεΐνη του. Τα υπόλοιπα (υδατοδιαλυτά) απομακρύνονται με το τυρόγαλα. Όμως στο δίκτυο της καζεϊνης εγκλωβίζονται κι άλλα συστατικά. Έτσι στο τυρί παραμένουν οι λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και D, το περισσότερο μέρος του ασβεστίου και αρκετή ποσότητα από τη βιταμίνη Β2.
ΠΙΠΕΡΙΕΣ: Οι πιπεριές έχουν αξιοσημείωτες ευεργετικές ιδιότητες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τις καταναλώνουμε συχνά. Η κατανάλωση της πιπεριάς μπορεί να μας βοηθήσει να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, ενώ συμβάλλει στην πρόληψη λοιμώξεων, καρδιαγγειακών νοσημάτων, παθήσεων των αρθρώσεων, οφθαλμολογικών παθήσεων και γενικότερα, βελτιώνει την υγεία και διατηρεί ισχυρό το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι πιπεριές έχουν σημαντική θρεπτική αξία, γι’ αυτό αξίζει να τις καταναλώνουμε συχνά, καθώς εξασφαλίζουν στον οργανισμό μας υγεία και ευεξία. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι πιπεριές έχουν αντιοξειδωτική δράση. Υπάρχουν πράσινες, κίτρινες, κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές. Η πιπεριά μπορεί να είναι γλυκιά ή καυτερή. Η πράσινη πιπεριά ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή πηγή βιταμίνης C. Η εν λόγω βιταμίνη βοηθά στην πρόληψη του κρυολογήματος και γενικότερα, των λοιμώξεων. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β6, κάλιο, φυλλικό οξύ και φλαβονοειδή. Η κόκκινη και η πορτοκαλί πιπεριά είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, λυκοπένιο, βιταμίνη Κ, Α, C. Η κατανάλωσή τους συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των ματιών και της όρασης.
Σάντουιτς στο φούρνο με μοσχάρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 24 ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
24 βιολογικά γλυκά ρολάκια ψωμιού
1 κιλό ψητό βιολογικό μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 κουταλάκι του γλυκού ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
250 γραμμάρια βιολογικό προβολόνε, σε φέτες περίπου 10 φέτες
300 γραμμάρια τριμμένη βιολογική μοτσαρέλα
1 φλιτζάνι βιολογικές πιπεριές τουρσί, κομμένες σε φέτες, καλά στραγγισμένες (ή περισσότερο αν θέλετε)
1 βιολογικό βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας βιολογική σάλτσα Worcestershire
2 κουταλιές της σούπας βιολογική μουστάρδα Dijon
1 κουταλάκι του γλυκού βιολογική αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι
¼ φλιτζάνι τριμμένο βιολογικό τυρί ασιάγκο ή Asiago
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C. Στρώστε ένα ταψί 25 x 35 εκατοστά με λαδόκολλα, αφήνοντας αρκετή προεξοχή στις δύο πλευρές. Αυτό θα κάνει εύκολο να σηκώσετε τα ψωμάκια από το ταψί. Μεταφέρετε τα ψωμάκια σε ξύλο κοπής. Με ένα μακρύ οδοντωτό μαχαίρι ψωμιού, κόψτε το φύλλο σε φέτες κατά μήκος, θα έχετε όλα τα πάνω τους σε ένα «φύλλο», και όλα τα κάτω τους σε ένα «φύλλο». Τοποθετήστε τα κάτω φύλλα στο έτοιμο ταψί.
- Στρώνετε όλο το ψητό μοσχαρίσιο κρέας στα ρολά. Πασπαλίζετε με αλάτι. Στη συνέχεια, στρώνετε από πάνω το τυρί προβολόνε. Στρώνετε τις πιπεριές τουρσί πάνω από το προβολόνε. Πασπαλίζετε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα. Πασπαλίστε τη ρίγανη πάνω από τη μοτσαρέλα. Προσθέστε το πάνω «φύλλο» ψωμιού πάνω από τη μοτσαρέλα. Αφήνετε στην άκρη.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο, γυάλινο κύπελλο μέτρησης στο φούρνο μικροκυμάτων, περίπου 1 ½ λεπτό. Χτυπάτε στο βούτυρο τη σάλτσα Worcestershire, τη μουστάρδα Dijon, το αλάτι και το πιπέρι. Αλείψτε ομοιόμορφα το μίγμα βουτύρου πάνω από τα ρολά, αφήνοντάς το να τρέξει στα σάντουιτς. Πασπαλίστε τις βουτυρωμένες κορυφές με το τριμμένο τυρί ασιάγκο.
- Σκεπάζετε με λαδοαλουμινόχαρτο και αφήνετε να απορροφηθεί το μίγμα του βουτύρου για τουλάχιστον μία ώρα. Μπορείτε επίσης να τα τοποθετήσετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα σε αυτό το σημείο και να τα ψήσετε την επόμενη μέρα.
- Ψήνετέ τα σκεπασμένα για 20 λεπτά, αφαιρείτε το λαδοαλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 5 με 8 λεπτά. Μεταφέρετε σε ξύλο κοπής. Χρησιμοποιώντας ένα μακρύ οδοντωτό μαχαίρι, κόψτε σε μεμονωμένες ράβδους και σερβίρετε!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΨΩΜΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 15 ΡΟΛΑΚΙΑ
½ φλιτζάνι βιολογικός χυμός ανανάς (θερμοκρασία δωματίου)
½ φλιτζάνι βιολογικό γάλα, ζεστό
4 κουταλιές της σούπας βιολογικό βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο
2 βιολογικά αυγά ελαφρά χτυπημένα
4 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ιωδιούχο ανεπεξέργαστο αλάτι
2¼ κουταλάκια του γλυκού βιολογική ξηρά μαγιά
4½ φλιτζάνια βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για επάλειψη:
1 βιολογικό αυγό
2 κουταλιές της σούπας νερό πηγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Μεταφέρετε στον κάδο του μίξερ, προσθέστε τη μαγιά και 2 φλιτζάνια αλεύρι. Συνδέστε το γάντζο ζύμης στο μίξερ και ανακατέψτε σε μέτρια χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό. Προσθέστε αλάτι, τον χυμό ανανά, τα αυγά και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνετε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή και λεία ζύμη.
- Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ, σκεπάζετε με μια υγρή πετσέτα κουζίνας και αφήνετε να φουσκώσει για μία ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Ψεκάστε ένα ταψί 33 x 22 εκ. με μαγειρικό σπρέι. Τοποθετήστε τη ζύμη στον πάγκο. Δεν χρειάζεται να το αλευρώσετε γιατί η ζύμη δεν κολλάει. Χωρίζετε τη ζύμη σε 15 κομμάτια. Τυλίγουμε τα κομμάτια σε μπαλάκια και τα βάζουμε σε έτοιμο ταψί. Σκεπάζετε με υγρή πετσέτα και αφήνετε να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C. Χτυπάτε το αυγό με το νερό να ενωθούν. Αλείψτε τα ρολά και ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
by Savvi Diet
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα
Διαβάστε, επίσης,
Νόστιμα πιτάκια με σπανάκι και τρία τυριά
Νόστιμα και υγιεινά μαραθοπιτάκια
Νόστιμη και υγιεινή στριφτή πρασόπιτα με ελιές
Σπιτικό σάντουιτς με κοτοσαλάτα
Νόστιμο και υγιεινό γκουακαμόλε