Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΔιατροφήΚοτόσουπα με πιπεριές

Κοτόσουπα με πιπεριές

Νόστιμη κρεμώδης κοτόσουπα με πιπεριές

Kοτόσουπα με πιπεριές

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: Το κοτόπουλο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία του «άσπρου κρέατος» θεωρείται ως μια από τις καλύτερες πηγές ζωικής πρωτεΐνης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στον οργανισμό μας και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ταυτόχρονα, έχει λιγότερα «κακά» λιπαρά (γνωστά και ως κορεσμένα) και χοληστερόλη σε σχέση με το κόκκινο κρέας. Επιπρόσθετα, λόγω του χαμηλού κόστους αγοράς του αποτελεί μια οικονομική επιλογή που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι και τα διάφορα μέρη του κοτόπουλου διαφέρουν ως προς την περιεκτικότητά τους σε λίπος, με αποτέλεσμα το στήθος να αποτελεί περισσότερο υγιεινή επιλογή σε σχέση με το μπούτι, καθώς έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.

ΠΙΠΕΡΙΕΣ: Οι πιπεριές έχουν αξιοσημείωτες ευεργετικές ιδιότητες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τις καταναλώνουμε συχνά. Η κατανάλωση της πιπεριάς μπορεί να μας βοηθήσει να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, ενώ συμβάλλει στην πρόληψη λοιμώξεων, καρδιαγγειακών νοσημάτων, παθήσεων των αρθρώσεων, οφθαλμολογικών παθήσεων και γενικότερα, βελτιώνει την υγεία και διατηρεί ισχυρό το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι πιπεριές έχουν σημαντική θρεπτική αξία, γι’ αυτό αξίζει να τις καταναλώνουμε συχνά, καθώς εξασφαλίζουν στον οργανισμό μας υγεία και ευεξία. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι πιπεριές έχουν αντιοξειδωτική δράση. Υπάρχουν πράσινες, κίτρινες, κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές. Η πιπεριά μπορεί να είναι γλυκιά ή καυτερή. Η πράσινη πιπεριά ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή πηγή βιταμίνης C. Η εν λόγω βιταμίνη βοηθά στην πρόληψη του κρυολογήματος και γενικότερα, των λοιμώξεων. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β6, κάλιο, φυλλικό οξύ και φλαβονοειδή. Η κόκκινη και η πορτοκαλί πιπεριά είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, λυκοπένιο, βιταμίνη Κ, Α, C. Η κατανάλωσή τους συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των ματιών και της όρασης.

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ: Βοηθούν στην επούλωση των πληγών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστηµα, καθώς, είναι πλούσιο σε βιταµίνη C. Έχουν αντικαρκινική δράση. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κουερσετίνη και κατ’ επέκταση το κρεμμύδι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά που την περιέχουν συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του μαστού, του στομάχου, του παχέος εντέρου.

ΠΑΤΑΤΕΣ: Οι πατάτες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες αποτελούν σημαντική πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό και πρέπει να λαμβάνονται σε αρκετή ποσότητα σε καθημερινή βάση, γι’ αυτό και τις λαμβάνουμε από διάφορες τροφές. Μια επιπλέον σημαντική θρεπτική ιδιότητα της πατάτας είναι η περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου, αλλά και γενικότερα του γαστρεντερικού συστήματος. Οι βραστές πατάτες περιέχουν σημαντική ποσότητα βιταμίνης C, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ συμβάλλουν και στη διατήρηση της υγείας των οστών, των δοντιών και του δέρματος. Είναι εξίσου πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Οι βιταμίνες αυτές είναι σημαντικές για το μεταβολισμό των υδατανθράκων και άρα, για την παραγωγή ενέργειας στον οργανισμό, για την υγεία του δέρματος, αλλά και του νευρικού συστήματος. Επιπλέον, η πατάτα δεν περιέχει νάτριο και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι πλούσια σε κάλιο, καθίσταται σημαντική στην πρόληψη της αρτηριακής πίεσης. Το κάλιο βελτιώνει, επίσης, τη μυϊκή και νευρική λειτουργία.

ΤΥΡΙΑ: Τα τυριά αποτελούν άριστη πηγή ασβεστίου, γιατί είναι εύκολα αφομοιώσιμο από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η περιεκτικότητα των τυριών σε ασβέστιο ποικίλει ανάλογα με την υγρασία που περιέχουν και τον τρόπο παρασκευής τους. Κατά την τυροκόμηση του γάλακτος τα συστατικά που πηγαίνουν στο τυρί είναι μέρος από το νερό και σχεδόν όλο το λίπος και η καζεΐνη του. Τα υπόλοιπα (υδατοδιαλυτά) απομακρύνονται με το τυρόγαλα. Όμως στο δίκτυο της καζεϊνης εγκλωβίζονται κι άλλα συστατικά. Έτσι στο τυρί παραμένουν οι λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και D, το περισσότερο μέρος του ασβεστίου και αρκετή ποσότητα από τη βιταμίνη Β2.

Kοτόσουπα με πιπεριές

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 κουταλιά της σούπας βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

4 μεγάλες βιολογικές πιπεριές jalapeno, ψιλοκομμένες

1 κόκκινο βιολογικό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μεγάλη βιολογική πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη

6 φλιτζάνια φρέσκος βιολογικός ζωμός κοτόπουλου

2 βιολογικές πατάτες σε κύβους

450 γραμμάρια κατεψυγμένο βιολογικό καλαμπόκι

2 – 3 φλιτζάνια μαγειρεμένο, ψιλοκομμένο βιολογικό κοτόπουλο

4 – 5 λωρίδες βιολογικό μπέικον, ψημένο τραγανό και θρυμματισμένο

2 φλιτζάνια τυρί βιολογικό τσένταρ

1 συσκευασία τυρί κρέμα, μαλακωμένο

Φρέσκος βιολογικός μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 φλιτζάνι βιολογική πλήρης κρέμα γάλακτος

Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαγειρέψτε τις πιπεριές jalapeno, το κρεμμύδι και την πιπεριά στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τις πατάτες. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  2. Προσθέστε το καλαμπόκι, το μαγειρεμένο κοτόπουλο, το μαγειρεμένο μπέικον, το τυρί τσένταρ, το τυρί κρέμα και λίγο μαϊντανό. Μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί.
  3. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνετε σιγά σιγά.
  4. Καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

IMG 2781 2 1024x784

Διαβάστε, επίσης,

Νόστιμη και υγιεινή σούπα με πράσα

Σούπα γλυκοπατάτας με κανέλα και καρύδια

Υγιεινή σούπα με ντομάτα και βασιλικό

Νόστιμο κοτόπουλο με noodles

Σούπα μινεστρόνε

Σούπα τσίλι με κιμά και λαχανικά

Υγιεινή και νόστιμη σούπα με σαλιγκάρια

Νόστιμη και υγιεινή μανιταρόσουπα

Υγιεινή σούπα λαχανικών

Υγιεινά γιουβαρλάκια

Κοτόσουπα

Ψαρόσουπα

Κρεατόσουπα

Σούπα με λαχανικά και ρύζι

Σούπα με λαχανικά για όσους είναι άρρωστοι

Τροφές φάρμακα για τον καρκίνο

Σούπα με αρακά και πράσο

Κολοκυθόσουπα βελουτέ

Καροτόσουπα βελουτέ

Κρύο αγγούρι με σούπα Wasabi

Σούπα για αδυνάτισμα

Αφροδισιακή σούπα

Τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια

Σούπα για τον καρκίνο

Παραδοσιακή ελληνική διατροφή

Ρεβιθόσουπα

Ντοματόσουπα για τον προστάτη

Είναι υγιεινές οι έτοιμες σούπες;

Σούπα για να πάρετε σίδηρο

Σπαράγγια

Τραχανάς

Κρεμμυδόσουπα

Πολύ νόστιμη μανιταρόσουπα

Κοτόσουπα για το κρύωμα

Δίαιτα με σούπες

Σούπα με ξινόχοντρο

Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά

Δίαιτα της φρουτόσουπας

Η δίαιτα της λαχανόσουπας

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΕφηβική κατάθλιψη
Επόμενο άρθροΠουτίγκα καλαμποκιού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες της κόκκινης πρόπολης

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες της κόκκινης πρόπολης. Η κόκκινη πρόπολη περιέχει ουσίες με ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD Οι αντικαρκινικές ιδιότητες της...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ