Νόστιμες σπιτικές μπάρες σοκολάτας
Σπιτικές μπάρες σοκολάτας
ΑΥΓΑ: Χωρίς αμφιβολία, υπάρχουν πολλά οφέλη από την κατανάλωση αυγών κάθε μέρα. Όχι μόνο τα αυγά παρέχουν πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, αλλά περιέχουν, επίσης, 11 βιταμίνες και μέταλλα, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Και αυτό σημαίνει ότι μπορούν να συμβάλουν πολύτιμα στις καθημερινές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά. Το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεΐνης σε ένα αυγό βρίσκεται στο ασπράδι, ενώ ο κρόκος περιέχει υγιή λίπη, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.
ΚΑΡΥΔΙΑ: Τα καρύδια είναι πλούσια σε λιπαρά (μονοακόρεστα και πολυακόρεστα), λινολεϊκό και α- λινολενικό οξύ, πρωτεΐνες, φώσφορο, φυλλικό οξύ, χαλκό, μαγνήσιο και κάλιο, με καλή αναλογία σε φυτικές ίνες, πολυφαινόλες, τανίνη και βιταμίνη Ε, πλούσια σε ενέργεια και χαμηλά σε σάκχαρα και κορεσμένα λιπαρά οξέα. Συγκρίνοντάς τα με τους περισσότερους ξηρούς καρπούς, που περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα καρύδια είναι μοναδικά, επειδή είναι πλούσια σε ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα. Ο συνδυασμός καλών λιπαρών, πρωτεϊνών και ινών στα καρύδια βοηθά στην αύξηση του κορεσμού και της πληρότητας. Αυτό τα καθιστά πιο υγιεινά ως σνακ, σε σύγκριση με πατατάκια, κράκερ και άλλα τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες.
Σπιτικές μπάρες σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 36 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
½ φλιτζάνι ανάλατο βιολογικό βούτυρο, συν περισσότερο για το τηγάνι
1 ¼ φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη
¾ φλιτζάνι σκόνη βιολογικό κακάο χωρίς ζάχαρη
¾ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βιολογικής βανίλιας
¼ κουταλάκι του γλυκού ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
2 κρύα μεγάλα βιολογικά αυγά
½ φλιτζάνι βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή πεκάν, ή κομματάκια βιολογικά σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετήστε μια σχάρα στο κέντρο του φούρνου. Προθερμάνετε στους 190° C. Βουτυρώνετε πολύ γενναιόδωρα ένα φύλλο ψησίματος 20Χ33 εκατοστά.
- Λιώστε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε ένα μικρό αντιθερμικό μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύετε τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Περιχύνετε με το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα ή λαστιχένια σπάτουλα μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι το κουρκούτι να είναι πηχτό, γυαλιστερό και λείο. Ανακατεύετε το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί καλά και μετά χτυπάτε δυνατά, 30-40 χτυπήματα. Προσθέστε τους ξηρούς καρπούς ή τα κομματάκια σοκολάτας.
- Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, απλώστε τη ζύμη σε μια λεπτή, ομοιόμορφη στρώση στις άκρες και στις γωνίες του έτοιμου φύλλου (το κουρκούτι θα φαίνεται λίγο, αλλά τα μπράουνις θα αυξηθούν σε πάχος).
- Ψήστε τα μπράουνις μέχρι να σφίξουν στην αφή, για περίπου 15–18 λεπτά.
- Μεταφέρετε σε σχάρα και αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Κόβετε σε 36 κομμάτια και σερβίρετε.
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα
Διαβάστε, επίσης,
Νόστιμο και υγιεινό κέικ καρότου
Είναι υγιεινό γλυκό τα ξεροτήγανα;
Επιδόρπιο με φράουλα, μπανάνα, μέλι και κανέλα
Να τρώτε χουρμάδες, είναι υγιεινοί
Τα επικίνδυνα τεχνητά γλυκαντικά
Όλα όσα παθαίνετε από τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά
Ο κόσμος στον οποίο θέλουμε να ζούμε
Τα καλύτερα γλυκά για επιδόρπιο
Τα αποξηραμένα φρούτα είναι υγιεινά;
Να προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα
Είναι υγιεινά τα γλυκά του κουταλιού;
Σπιτικές μπάρες με μήλο, καρύδι, μέλι και λάδι καρύδας