Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, 2024

Λέμφωμα μη Hodgkin

Χρήσιμες πληροφορίες για το λέμφωμα μη Hodgkin

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Λέμφωμα μη Hodgkin

Πρόκειται για μια ετερογενή ομάδα κακοήθων λεμφωμάτων με απουσία γιγαντιαίων κυττάρων Reed-Sternberg. Χαρακτηριστικά: διάχυτη νόσος, ανώδυνη διόγκωση ενός ή περισσότερων περιφερικών λεμφαδένων. Συνήθης πορεία, προϊούσα. Το λέμφωμα μη Hodgkin είναι ένας τύπος καρκίνου που ξεκινά στο λεμφικό σας σύστημα, το οποίο αποτελεί μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος που καταπολεμά τα μικρόβια. Στο λέμφωμα μη Hodgkin, τα λευκά αιμοσφαίρια που ονομάζονται λεμφοκύτταρα αναπτύσσονται ανώμαλα και μπορούν να σχηματίσουν όγκους σε όλο το σώμα. Το λέμφωμα μη Hodgkin είναι μια γενική κατηγορία λεμφώματος. Υπάρχουν πολλοί υποτύποι που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία. Το διάχυτο λέμφωμα μεγάλων Β-κυττάρων και το θυλακιώδες λέμφωμα είναι από τους πιο συνηθισμένους υποτύπους. Η άλλη γενική κατηγορία λεμφώματος είναι το λέμφωμα Hodgkin. Οι πρόοδοι στη διάγνωση και τη θεραπεία του λεμφώματος non-Hodgkin βοήθησαν στη βελτίωση της πρόγνωσης για τα άτομα με αυτήν την ασθένεια.

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Τα σημεία και συμπτώματα του λεμφώματος μη Hodgkin μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Πρησμένοι λεμφαδένες στο λαιμό, τις μασχάλες ή τη βουβωνική χώρα
  • Κοιλιακός πόνος ή πρήξιμο
  • Πόνος στο στήθος, βήχας ή δυσκολία στην αναπνοή
  • Επίμονη κόπωση
  • Πυρετός
  • Νυχτερινές εφιδρώσεις
  • Ανεξήγητη απώλεια βάρους 

ΑΙΤΙΑ

  • Κακοήθεις όγκοι λεμφικού ιστού, με την εξαίρεση της νόσου του Hodgkin

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γιατροί δεν γνωρίζουν τι προκαλεί το λέμφωμα non-Hodgkin. Ξεκινά όταν το σώμα σας παράγει πάρα πολλά μη φυσιολογικά λεμφοκύτταρα, τα οποία είναι ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων. Κανονικά, τα λεμφοκύτταρα περνούν από έναν προβλέψιμο κύκλο ζωής. Τα παλιά λεμφοκύτταρα πεθαίνουν και το σώμα σας δημιουργεί νέα για να τα αντικαταστήσει. Στο λέμφωμα μη Hodgkin, τα λεμφοκύτταρά σας δεν πεθαίνουν και το σώμα σας συνεχίζει να δημιουργεί νέα. Αυτή η υπερπροσφορά λεμφοκυττάρων συνωστίζεται στους λεμφαδένες σας, με αποτέλεσμα να διογκώνονται.

Το λέμφωμα μη Hodgkin ξεκινά συχνότερα σε:

  • Β κύτταρα. Τα Β κύτταρα είναι ένας τύπος λεμφοκυττάρων που καταπολεμά τη μόλυνση παράγοντας αντισώματα για την εξουδετέρωση ξένων εισβολέων. Τα περισσότερα μη-Hodgkin λέμφωμα προέρχονται από Β κύτταρα. Οι υποτύποι μη-Hodgkin λεμφώματος που περιλαμβάνουν Β κύτταρα περιλαμβάνουν διάχυτο λέμφωμα μεγάλων Β-κυττάρων, θυλακιώδες λέμφωμα, λέμφωμα κυττάρων μανδύα και λέμφωμα Burkitt.
  • Τ κύτταρα. Τα Τ κύτταρα είναι ένας τύπος λεμφοκυττάρου που εμπλέκεται στη θανάτωση ξένων εισβολέων απευθείας. Το λέμφωμα μη Hodgkin εμφανίζεται πολύ λιγότερο συχνά στα Τ κύτταρα. Οι υποτύποι μη-Hodgkin λεμφώματος που περιλαμβάνουν Τ κύτταρα περιλαμβάνουν περιφερικό λέμφωμα Τ-κυττάρων και δερματικό λέμφωμα Τ-κυττάρων. Το αν το μη-Hodgkin λέμφωμα σας προκύπτει από τα Β κύτταρα ή τα Τ κύτταρα σας βοηθά στον καθορισμό των θεραπευτικών επιλογών σας.

Το λέμφωμα μη Hodgkin γενικά περιλαμβάνει την παρουσία καρκινικών λεμφοκυττάρων στους λεμφαδένες σας. Αλλά η ασθένεια μπορεί επίσης να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του λεμφικού σας συστήματος. Αυτά περιλαμβάνουν τα λεμφικά αγγεία, τις αμυγδαλές, τα αδενοειδή, τον σπλήνα, τον θύμο αδένα και τον μυελό των οστών. Περιστασιακά, το λέμφωμα μη Hodgkin περιλαμβάνει όργανα εκτός του λεμφικού σας συστήματος.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με μη-Hodgkin λέμφωμα δεν έχουν προφανείς παράγοντες κινδύνου. Και πολλοί άνθρωποι που έχουν παράγοντες κινδύνου για τη νόσο δεν την αναπτύσσουν ποτέ. Μερικοί παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο μη-Hodgkin λεμφώματος περιλαμβάνουν:

  • Φάρμακα που καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Εάν έχετε υποβληθεί σε μεταμόσχευση οργάνων και παίρνετε φάρμακα που ελέγχουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, μπορεί να έχετε αυξημένο κίνδυνο λεμφώματος μη Hodgkin.
  • Λοίμωξη από ορισμένους ιούς και βακτήρια. Ορισμένες ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις φαίνεται να αυξάνουν τον κίνδυνο μη-Hodgkin λεμφώματος. Οι ιοί που συνδέονται με αυτόν τον τύπο καρκίνου περιλαμβάνουν τη λοίμωξη HIV και Epstein-Barr. Τα βακτήρια που συνδέονται με το λέμφωμα non-Hodgkin περιλαμβάνουν το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού που προκαλεί το έλκος.
  • Χημικά. Ορισμένες χημικές ουσίες, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται για τη θανάτωση εντόμων και ζιζανίων, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης λεμφώματος non-Hodgkin. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για την κατανόηση της πιθανής σχέσης μεταξύ των φυτοφαρμάκων και της ανάπτυξης λεμφώματος non-Hodgkin.
  • Μεγαλύτερη ηλικία. Το λέμφωμα μη Hodgkin μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά ο κίνδυνος αυξάνεται με την ηλικία. Είναι πιο συχνό σε άτομα 60 ετών και άνω.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Ο γιατρός σας πιθανότατα θα σας ρωτήσει για το προσωπικό και το οικογενειακό σας ιατρικό ιστορικό. Στη συνέχεια, μπορεί να σας ζητήσει να υποβληθείτε σε εξετάσεις και διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση του λεμφώματος μη Hodgkin, συμπεριλαμβανομένων:

  • Φυσική εξέταση. Ο γιατρός σας ελέγχει για διογκωμένους λεμφαδένες, συμπεριλαμβανομένου του λαιμού, της μασχάλης και της βουβωνικής χώρας σας, καθώς και για διογκωμένο σπλήνα ή ήπαρ.
  • Εξετάσεις αίματος και ούρων. Οι εξετάσεις αίματος και ούρων μπορεί να βοηθήσουν στον αποκλεισμό λοίμωξης ή άλλης ασθένειας.
  • Απεικόνιση τεστ. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει εξετάσεις απεικόνισης για να αναζητήσει σημάδια κυττάρων λεμφώματος σε άλλα σημεία του σώματός σας. Οι εξετάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν CT, MRI και τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων (PET).
  • Δοκιμή λεμφαδένων. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μια διαδικασία βιοψίας λεμφαδένα για την αφαίρεση ολόκληρου ή μέρους ενός λεμφαδένα για εργαστηριακό έλεγχο. Η ανάλυση του ιστού των λεμφαδένων σε ένα εργαστήριο μπορεί να αποκαλύψει εάν έχετε λέμφωμα μη Hodgkin και, εάν ναι, ποιον τύπο.
  • Εξέταση μυελού των οστών. Μια διαδικασία βιοψίας μυελού των οστών και αναρρόφησης περιλαμβάνει την εισαγωγή μιας βελόνας στο ισχίο σας για να αφαιρέσετε ένα δείγμα μυελού των οστών. Το δείγμα αναλύεται για να αναζητηθούν κύτταρα λεμφώματος μη Hodgkin.
  • Οσφυϊκή παρακέντηση. Εάν υπάρχει ανησυχία ότι το λέμφωμα μπορεί να επηρεάσει το υγρό γύρω από το νωτιαίο μυελό σας, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μια διαδικασία για την αφαίρεση μέρους του υγρού για εξέταση. Κατά τη διάρκεια μιας νωτιαίας βρύσης, ο γιατρός εισάγει μια μικρή βελόνα στον σπονδυλικό σωλήνα στο κάτω μέρος της πλάτης σας.

Άλλες δοκιμές και διαδικασίες ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με την κατάστασή σας. Ο γιατρός σας χρησιμοποιεί πληροφορίες από αυτές τις εξετάσεις και διαδικασίες για να προσδιορίσει τον υποτύπο του λεμφώματος μη Hodgkin και ποιες θεραπείες μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές. Υπάρχουν πολλοί τύποι λεμφώματος non-Hodgkin, συμπεριλαμβανομένων σπάνιων μορφών που ορισμένοι γιατροί μπορεί να μην έχουν δει ποτέ. Η έρευνα δείχνει ότι η εξέταση των δειγμάτων ιστού σας από έναν έμπειρο γιατρό μπορεί να οδηγήσει σε πιο ακριβή διάγνωση. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με τη διάγνωσή σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να αναζητήσετε μια δεύτερη γνώμη.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Διατίθενται αρκετές θεραπείες λεμφώματος μη Hodgkin. Ποια θεραπεία ή συνδυασμός θεραπειών είναι η καλύτερη για εσάς θα εξαρτηθεί από τις ιδιαιτερότητες του λεμφώματος σας, όπως οι τύποι των κυττάρων που εμπλέκονται και εάν το λέμφωμα σας είναι επιθετικό. Ο γιατρός σας λαμβάνει επίσης υπόψη τη γενική σας υγεία και τις προτιμήσεις σας. Εάν το λέμφωμα σας φαίνεται να αναπτύσσεται αργά και δεν προκαλεί σημεία και συμπτώματα, μπορεί να μην χρειάζεστε θεραπεία αμέσως. Αντίθετα, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τακτικές εξετάσεις κάθε λίγους μήνες για να παρακολουθεί την κατάστασή σας και εάν ο καρκίνος σας εξελίσσεται. Εάν το μη-Hodgkin λέμφωμα σας είναι επιθετικό ή προκαλεί σημεία και συμπτώματα, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει θεραπεία. Οι επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Χημειοθεραπεία: Η χημειοθεραπεία είναι μια φαρμακευτική θεραπεία που σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα. Μπορεί να χορηγηθεί από το στόμα ή με ένεση. Τα φάρμακα χημειοθεραπείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα χημειοθεραπείας ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες. Η χημειοθεραπεία είναι μια κοινή αρχική θεραπεία για το λέμφωμα μη Hodgkin. Μπορεί επίσης να είναι μια επιλογή εάν το λέμφωμα σας επανέλθει μετά τις αρχικές σας θεραπείες. Για άτομα με μη-Hodgkin λέμφωμα, η χημειοθεραπεία χρησιμοποιείται επίσης ως μέρος μιας μεταμόσχευσης μυελού των οστών, γνωστή και ως μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων. Πολύ υψηλές δόσεις φαρμάκων χημειοθεραπείας μπορούν να βοηθήσουν στην προετοιμασία του σώματός σας για τη μεταμόσχευση.
  • Ακτινοθεραπεία: Η ακτινοθεραπεία χρησιμοποιεί δέσμες ενέργειας υψηλής ισχύος, όπως ακτίνες Χ και πρωτόνια, για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα. Κατά τη διάρκεια της ακτινοθεραπείας, ξαπλώνετε σε ένα τραπέζι και ένα μεγάλο μηχάνημα κινείται γύρω σας, κατευθύνοντας τις ακτίνες ενέργειας σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός σας. Για ορισμένους τύπους λεμφώματος non-Hodgkin, η ακτινοθεραπεία μπορεί να είναι η μόνη θεραπεία που χρειάζεστε, ιδιαίτερα εάν το λέμφωμα σας αναπτύσσεται αργά και εντοπίζεται σε ένα ή δύο μόνο σημεία. Πιο συχνά, η ακτινοβολία χρησιμοποιείται μετά τη χημειοθεραπεία για να σκοτώσει τυχόν κύτταρα λεμφώματος που μπορεί να απομείνουν. Η ακτινοβολία μπορεί να απευθύνεται σε προσβεβλημένους λεμφαδένες και στην κοντινή περιοχή των κόμβων όπου μπορεί να εξελιχθεί η ασθένεια.
  • Στοχευμένη φαρμακευτική θεραπεία: Οι στοχευμένες φαρμακευτικές θεραπείες επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες ανωμαλίες που υπάρχουν στα καρκινικά κύτταρα. Μπλοκάροντας αυτές τις ανωμαλίες, οι στοχευμένες φαρμακευτικές θεραπείες μπορούν να προκαλέσουν θάνατο των καρκινικών κυττάρων. Για το λέμφωμα μη Hodgkin, τα στοχευμένα φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους, αλλά συχνά συνδυάζονται με χημειοθεραπεία. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αρχική θεραπεία και ως δεύτερη θεραπεία εάν το λέμφωμα σας επανέλθει.
  • Τεχνολογία ανοσοκυττάρων για την καταπολέμηση του λεμφώματος: Μια εξειδικευμένη θεραπεία που ονομάζεται θεραπεία με χιμαιρικούς υποδοχείς αντιγόνου (CAR)-Τ-λεμφοκύτταρα παίρνει τα Τ-κύτταρα του σώματός σας που καταπολεμούν τα μικρόβια, τα καταπολεμά τον καρκίνο και τα εγχέει πίσω στο σώμα σας. Η θεραπεία με κύτταρα CAR-T μπορεί να είναι μια επιλογή για ορισμένους τύπους λεμφώματος μη-Hodgkin των Β-κυττάρων που δεν έχουν ανταποκριθεί σε άλλες θεραπείες.
  • Μεταμόσχευση μυελού των οστών: Η μεταμόσχευση μυελού των οστών, γνωστή και ως μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, περιλαμβάνει τη χρήση υψηλών δόσεων χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας για την καταστολή του μυελού των οστών και του ανοσοποιητικού συστήματος. Στη συνέχεια, υγιή βλαστοκύτταρα μυελού των οστών από το σώμα σας ή από έναν δότη εγχέονται στο αίμα σας όπου ταξιδεύουν στα οστά σας και αναδομούν τον μυελό των οστών σας. Για τα άτομα με λέμφωμα μη Hodgkin, μια μεταμόσχευση μυελού των οστών μπορεί να είναι μια επιλογή εάν άλλες θεραπείες δεν έχουν βοηθήσει.
  • Ανοσοθεραπεία: Η ανοσοθεραπεία χρησιμοποιεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα για την καταπολέμηση του καρκίνου. Το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματός σας που καταπολεμά τις ασθένειες μπορεί να μην επιτεθεί στον καρκίνο επειδή τα καρκινικά κύτταρα παράγουν πρωτεΐνες που τα βοηθούν να κρύβονται από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Η ανοσοθεραπεία λειτουργεί παρεμβαίνοντας σε αυτή τη διαδικασία. Τα φάρμακα ανοσοθεραπείας μπορεί να είναι μια επιλογή για ορισμένους τύπους λεμφώματος non-Hodgkin, εάν άλλες θεραπείες δεν έχουν βοηθήσει.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Δεν έχουν βρεθεί εναλλακτικά φάρμακα για τη θεραπεία του λεμφώματος non-Hodgkin. Αλλά η εναλλακτική ιατρική μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το άγχος μιας διάγνωσης καρκίνου και τις παρενέργειες της θεραπείας του καρκίνου. Μιλήστε με το γιατρό σας για τις επιλογές σας, όπως:

  • Θεραπεία τέχνης
  • Άσκηση
  • Διαλογισμός
  • Μουσικοθεραπεία
  • Ασκήσεις χαλάρωσης
  • Πνευματικότητα 

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

Οι ακόλουθες στρατηγικές και πόροι μπορεί να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τον καρκίνο:

  • Μάθετε για το λέμφωμα non-Hodgkin. Μάθετε αρκετά για τον καρκίνο σας για να αισθάνεστε άνετα να λαμβάνετε αποφάσεις σχετικά με τη θεραπεία και τη φροντίδα σας. 
  • Διατηρήστε ένα ισχυρό σύστημα υποστήριξης. Το να διατηρείτε τις στενές σχέσεις σας ισχυρές θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το μη-Hodgkin λέμφωμα σας. Οι φίλοι και η οικογένεια μπορούν να παρέχουν την πρακτική υποστήριξη που θα χρειαστείτε, όπως να βοηθήσουν στη φροντίδα του σπιτιού σας εάν είστε στο νοσοκομείο. Και μπορούν να χρησιμεύσουν ως συναισθηματική υποστήριξη όταν νιώθετε ότι σας κυριεύει ο καρκίνος. Αν και οι φίλοι και η οικογένεια μπορεί να είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί σας, μερικές φορές μπορεί να έχουν πρόβλημα να αντιμετωπίσουν την ασθένειά σας. 
  • Θέστε λογικούς στόχους. Το να έχεις στόχους σε βοηθά να νιώθεις ότι έχεις τον έλεγχο και μπορεί να σου δώσει την αίσθηση του σκοπού. Αποφύγετε όμως να βάζετε στόχους που δεν μπορείτε να επιτύχετε. Μπορεί να μην μπορείτε να εργαστείτε μια εβδομάδα 40 ωρών, για παράδειγμα, αλλά μπορεί να είστε σε θέση να εργαστείτε τουλάχιστον με μερική απασχόληση. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι η συνέχιση της εργασίας μπορεί να είναι χρήσιμη.
  • Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας. Η καλή διατροφή, η χαλάρωση και η αρκετή ξεκούραση μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του άγχους και της κούρασης του καρκίνου. Επίσης, προγραμματίστε τους χρόνους διακοπής λειτουργίας όταν μπορεί να χρειαστεί να ξεκουραστείτε περισσότερο ή να περιορίσετε αυτό που κάνετε.
  • Μείνε ενεργός. Το να λάβετε μια διάγνωση καρκίνου δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να κάνετε τα πράγματα που σας αρέσουν ή κάνετε συνήθως. Ως επί το πλείστον, εάν αισθάνεστε αρκετά καλά για να κάνετε κάτι, προχωρήστε και κάντε το. Είναι σημαντικό να παραμείνετε ενεργοί και να συμμετέχετε όσο περισσότερο μπορείτε.

Σε κάθε περίπτωση το Μοριακό Προφίλ Όγκου θα καθορίσει την εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Το μοριακό προφίλ του όγκου είναι απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο για τη θεραπευτική σας απόφαση.

Ζητείστε την εξέταση πριν κάνετε οποιαδήποτε θεραπεία. Η ζωή σας είναι πολύτιμη.

Ζητήστε από την EMEDI πληροφορίες για το μοριακό προφίλ του όγκου.

Μάθετε όλες τις πληροφορίες από τους συνεργάτες μας για την εξατομικευμένη θεραπεία του λεμφώματος Hodgkin, πατώντας εδώ.

Διαβάστε περισσότερα για την Σάββη Μάλλιου Κριαρά

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για το λέμφωμα Hodgkin

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για το λέμφωμα Hodgkin

non hodgkin lymphom

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Πολύμορφο ερύθημα

HIV λοίμωξη και AIDS

Ιατρική κάνναβη και λεμφώματα

Η κουρκουμίνη στη θεραπεία του καρκίνου

Οι πιο συχνοί τύποι καρκίνου και πώς να προστατευτείτε

Γονιδιακή θεραπεία και εμβόλια για τις αιματολογικές κακοήθειες

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΣαλάτες νόστιμες και υγιεινές
Επόμενο άρθροΠαθήσεις μαστών
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αν έχετε ημικρανίες

Αν έχετε ημικρανίες. Οι τελευταίες θεραπευτικές εξελίξεις για τις ημικρανίες με μονοκλωνικά αντισώματα και αν είναι αποτελεσματικά Αν έχετε ημικρανίες Ημικρανίες είναι οι κρίσεις ισχυρού πονοκεφάλου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ