Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιατροφήΣολομός με σάλτσα κρεόλ

Σολομός με σάλτσα κρεόλ

Τραγανός σολομός με σάλτσα κρεόλ

Σολομός με σάλτσα κρεόλ

ΣΟΛΟΜΟΣ: Ο σολομός έχει μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, το ανοσοποιητικό, την καρδιά και τον εγκέφαλο. Αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές των πολύτιμων για τον οργανισμό ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, τα οποία δημιουργούν μια φυσική ασπίδα προστασίας έναντι των εκφυλιστικών νοσημάτων. Ο σολομός αποτελεί φυσική πηγή θρεπτικών ουσιών, ιδιαίτερα πρωτεϊνών, ενώ περιέχει σε σημαντικές ποσότητες, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυσικά τα πολύτιμα και απαραίτητα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Είναι πλούσιος σε νιασίνη, παντοθενικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη D, βιταμίνες της ομάδας Β (κυρίως Β6 και Β12), σελήνιο και φώσφορο. Είναι φτωχός σε θερμίδες και σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και δεν περιέχει καθόλου υδατάνθρακες και αλάτι.

ΠΙΠΕΡΙΕΣ: Οι πιπεριές έχουν αξιοσημείωτες ευεργετικές ιδιότητες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τις καταναλώνουμε συχνά. Η κατανάλωση της πιπεριάς μπορεί να μας βοηθήσει να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, ενώ συμβάλλει στην πρόληψη λοιμώξεων, καρδιαγγειακών νοσημάτων, παθήσεων των αρθρώσεων, οφθαλμολογικών παθήσεων και γενικότερα, βελτιώνει την υγεία και διατηρεί ισχυρό το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι πιπεριές έχουν σημαντική θρεπτική αξία, γι’ αυτό αξίζει να τις καταναλώνουμε συχνά, καθώς εξασφαλίζουν στον οργανισμό μας υγεία και ευεξία. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι πιπεριές έχουν αντιοξειδωτική δράση. Υπάρχουν πράσινες, κίτρινες, κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές. Η πιπεριά μπορεί να είναι γλυκιά ή καυτερή. Η πράσινη πιπεριά ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή πηγή βιταμίνης C. Η εν λόγω βιταμίνη βοηθά στην πρόληψη του κρυολογήματος και γενικότερα, των λοιμώξεων. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β6, κάλιο, φυλλικό οξύ και φλαβονοειδή. Η κόκκινη και η πορτοκαλί πιπεριά είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, λυκοπένιο, βιταμίνη Κ, Α, C. Η κατανάλωσή τους συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των ματιών και της όρασης.

ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ : Τα φρέσκα κρεμμυδάκια χαρίζουν ιδιαίτερο άρωμα σε σαλάτες και φαγητά και για αυτό το λόγο χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στη μαγειρική. Εκτός από τη γεύση, ενισχύουν και τη διατροφική αξία του γεύματος προσφέροντας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Ειδικότερα, τα φρέσκα κρεμμύδια αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, η οποία είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική διαδικασία πήξης του αίματος και ταυτόχρονα, συμβάλλει στη διατήρηση της οστικής υγείας. Από την άλλη, περιέχουν σημαντικά ποσά φυτικών ινών, βιταμίνης C, φυλλικού οξέος και βιταμίνης Α, καθώς και απαραίτητων μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος και το κάλιο. Τέλος, στα φρέσκα κρεμμυδάκια θα βρούμε και πολύτιμα αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά συστατικά, τα οποία έχουν συσχετισθεί με οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και των επιπέδων αρτηριακής πίεσης, καθώς και η μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου του πεπτικού συστήματος και του προστάτη.

Σολομός με σάλτσα κρεόλ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 3/4 κουταλάκι του γλυκού ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βιολογική πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι

1 βιολογικό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες βιολογικό σκόρδο

1 κουταλάκι του γλυκού βιολογικό θυμάρι

1/4 κουταλάκι του γλυκού βιολογικό πιπέρι καγιέν

4 φιλέτα βιολογικού σολομού

2 κουταλιές της σούπας βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κόκκινη βιολογική πιπεριά, κομμένη ζουλιέν

1 πράσινη βιολογική πιπεριά, κομμένη ζουλιέν

1 κίτρινη ή πορτοκαλί βιολογική πιπεριά, κομμένη ζουλιέν

1 1/2 φλιτζάνι παχύρρευστη βιολογική πλήρης κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βιολογικό βούτυρο

1 βιολογικό φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε το αλάτι, την πάπρικα, το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και το πιπέρι καγιέν μαζί για να φτιάξετε το μείγμα καρυκευμάτων Creole. Στεγνώστε τα φιλέτα σολομού με μια χαρτοπετσέτα και αλατοπιπερώστε με 2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα καρυκευμάτων.
  2. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή και αλείφετε με το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το σολομό με τη σάρκα προς τα κάτω για 4 έως 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανός και να πάρει σκούρο χρυσαφί χρώμα. Γυρίστε τη φλούδα του σολομού προς τα κάτω και σοτάρετε για άλλα 4 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε το σολομό στην άκρη.
  3. Μειώστε τη φωτιά του τηγανιού σε μέτρια. Προσθέστε τις πιπεριές και σοτάρετε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα καρυκευμάτων και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Ρίχνετε την παχύρρευστη κρέμα και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μείγμα της κρέμας. Λιώστε το βούτυρο στο μείγμα της κρέμας και ανακατεύετε να ενωθεί. Προσθέστε το σολομό ξανά στο τηγάνι για να σιγοβράσει στη σάλτσα για 3 έως 5 λεπτά.
  4. Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Διαβάστε, επίσης,

Σολομός βουτύρου Ουέλινγκτον

Η διατροφική αξία των ψαριών

Δροσερή και νόστιμη σαλάτα με σολομό

Υγιεινός και νόστιμος σολομός με μέλι και σκόρδο

Διατροφή για όσους έχουν πολλαπλό μυέλωμα

Δροσερή σαλάτα με καπνιστό σολομό και πορτοκάλι

Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό και σπαράγγια

Τροφές για όσους έχουν καρκίνο

Διατροφή για την οστεοαρθρίτιδα

Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα έχουν ισχυρή αντικαρκινική δράση

Η καθημερινή διατροφή των καρκινοπαθών

Σας αρέσει το ωμό φαγητό;

Χαβιάρι

Σαρδέλες παντρεμένες

Η διατροφή που καταπολεμά την κατακράτηση υγρών

Τροφές φάρμακα

Πώς αναγνωρίζουμε το φρέσκο ψάρι

Τα παχιά ψάρια προστατεύουν από τον καρκίνο νεφρού

Η δίαιτα του σολομού και των λαχανικών

Φρέσκα σπαράγγια με βούτυρο

Σπαράγγια

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΔηλητηρίαση από θάλλιο
Επόμενο άρθροΕλληνικό Μέλι Ελάτης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Όλοι πρέπει να λαμβάνουν βιταμίνη D3 και K2

Όλοι πρέπει να λαμβάνουν βιταμίνη D3 και K2. Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D σχετίζονται με πολλές ασθένειες Είναι σημαντική η συνεργιστική σχέση μεταξύ της βιταμίνης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ