Σάββατο, 26 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΔιατροφήΣάλτσα Sriracha

Σάλτσα Sriracha

Η σάλτσα Sriracha είναι απολαυστική και ταιριάζει σε πολλά πιάτα

Η σάλτσα Sriracha είναι κατάλληλη για κρέας, κοτόπουλο, θαλασσινά, spring rolls, νουντλς, σούπες και φασολάδα, αλλά και στο Bloody Mary.

Σάλτσα Sriracha

Υλικά

3 κ.σ. ανεπεξέργαστη ζάχαρη

150 γραμμάρια βιολογικές κόκκινες καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες

13 σκελίδες βιολογικός σκόρδο, ψιλοκομμένο

200 ml βιολογικό μηλόξιδο

200 ml νερό πηγής

Εκτέλεση

Βάζετεε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτετε τη ζάχαρη, τις πιπεριές, το σκόρδο και το μηλόξιδο.

Προσθέτετε 200 ml νερό, φέρνετε σε βρασμό, και σιγοβράζετε για 10 λεπτά μέχρι τα υγρά να μειωθούν περίπου στο μισό.

Αφαιρείτε από τη φωτιά και μεταφέρετεε το μείγμα σε ένα μπολ.

Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάτε τη σάλτσα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει λεία.

Μεταφέρουμε τη σάλτσα ξανά στο τηγάνι και τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά.

Μαγειρεύετε για 10 λεπτά μέχρι η σάλτσα να πάρει ένα σκούρο κόκκινο χρώμα και να μειωθεί λίγο ο όγκος της.

Διατηρείται σε αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο για περίπου 2 εβδομάδες.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Διαβάστε, επίσης,

Σημαντικές πληροφορίες για τα μαγειρικά έλαια

Οι ντομάτες καταπολεμούν τον καρκίνο και μειώνουν τη φλεγμονή

Αντικαταστήστε τα ανθυγιεινά τρόφιμα με υγιεινά

Καυτερές πιπεριές και καψαϊκίνη

Φτιάξτε μόνοι σας ταμπάσκο

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι αντκαρκινικές ιδιότητες της ελληνικής ρίγανης

Οι αντκαρκινικές ιδιότητες της ελληνικής ρίγανης. Η ρίγανη έχει αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική, αντικαρκινική και αντιμικροβιακή δράση Καρκίνος και ριγανέλαιο Η ρίγανη ή Ορίγανον το κοινόν ή Origanum...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ