Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΔιατροφήΦλογέρες με κιμά

Φλογέρες με κιμά

Νόστιμες σπιτικές φλογέρες με κιμά

Σπιτικές φλογέρες με κιμά

ΧΟΙΡΙΝΟ: Το χοιρινό περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας με τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του ο οργανισμός και πρέπει να τα προσλάβει από τρόφιμα. Επίσης, είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, ψευδάργυρο και σελήνιο, ιχνοστοιχεία ωφέλιμα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

ΝΕΡΟΚΑΣΤΑΝΑ: Τα νεροκάστανα είναι γεμάτα με οφέλη για την υγεία και μπορούν να σας βοηθήσουν να αποτοξινώσετε και να καταπολεμήσετε τον ίκτερο. Τα νεροκάστανα είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό να νικήσει το οξειδωτικό στρες, το οποίο συνδέεται με πολλές χρόνιες ασθένειες. Αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών και είναι χαμηλές σε θερμίδες. Τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και προάγουν τις κινήσεις του εντέρου. Ξεδιψάει και επίσης προάγει τη σιελόρροια. Τα νεροκάστανα μπορούν να σας βοηθήσουν να αποτοξινώσετε, να απαλλαγείτε από τις τοξίνες στο σώμα σας, γι’ αυτό και συνιστάται σε ασθενείς που πάσχουν από ίκτερο. Τα νεροκάστανα περιέχουν ορισμένα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη Ε, και επίσης απομακρύνουν τις τοξίνες από το σώμα, κάτι που είναι σημαντικό για υγιή μαλλιά.

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ: Βοηθούν στην επούλωση των πληγών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστηµα, καθώς, είναι πλούσιο σε βιταµίνη C. Έχουν αντικαρκινική δράση. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κουερσετίνη και κατ’ επέκταση το κρεμμύδι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά που την περιέχουν συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του μαστού, του στομάχου, του παχέος εντέρου.

ΣΚΟΡΔΟ:  Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Περιέχει, επίσης, πτητικό έλαιο, γλίσχρασμα, γλυκοκινίνες και γερμάνιο, καθώς και άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως λευκωματούχες ουσίες, λιπαρές, αμυλώδες και κυτταρίνη.

ΚΑΡΟΤΑ: Τα καρότα αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, παρέχοντάς μας το υπερδιπλάσιο της ημερήσιας δόσης μας. Επιπλέον, μας προσφέρουν το 6% της ημερήσιας δόσης μας σε βιταμίνη C, το 2% της δόσης μας σε ασβέστιο, αλλά και σίδηρο. Το αντιοξειδωτικό β-καροτένιο είναι αυτό που δίνει στα καρότα το πορτοκαλί τους χρώμα. Το β-καροτένιο απορροφάται από το έντερο και μετατρέπεται σε βιταμίνη Α κατά τη διαδικασία της πέψης. Επιπλέον, τα καρότα περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνη Κ, κάλιο, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο. Μπορείτε σε ορισμένες αγορές να βρείτε καρότα με διαφορετικά χρώματα—τα οποία προέρχονται από διαφορετικά αντιοξειδωτικά. Για παράδειγμα, ανθοκυανίνες στα μωβ καρότα και λυκοπένιο στα κόκκινα.

Υπέροχες φλογέρες με κιμά και κάστανα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 40 ΦΛΟΓΕΡΕΣ

2 κιλά βιολογικό κιμά χοιρινό

1 μέτριο βιολογικό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μέτριο βιολογικό καρότο, ψιλοκομμένο

6 σκελίδες βιολογικό σκόρδο, ψιλοκομμένο

220 γραμμάρια νεροκάστανα, ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι

3-1/2 κουταλιές της σούπας βιολογική σάλτσα σόγιας

1 βιολογικό αυγό

2 συσκευασίες φύλλα βιολογικού ρυζιού, αποψυγμένα

Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για τηγάνισμα

Βιολογική γλυκιά σάλτσα τσίλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τα πρώτα οκτώ υλικά: κιμά χοιρινό, κρεμμύδι, καρότο, σκόρδο, νεροκάστανα, μαύρο πιπέρι, σάλτσα σόγιας και αυγό. Ανακατέψτε καλά χρησιμοποιώντας τα χέρια σας.
  2. Γεμίστε ένα μικρό μπολ με νερό. Βγάλτε ένα φύλλο και ρίξτε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας, μεταξύ 1-1/2 και 2 κουταλιές της σούπας γέμιση. Απλώστε ομοιόμορφα τη γέμιση στο κάτω τρίτο του φύλλου χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, κάνοντας μια ευθεία γραμμή αλλά αφήνοντας 1 και 1/2 εκατοστό φύλλου εκτεθειμένο σε κάθε πλευρά.
  3. Βουτήξτε τα δάχτυλά σας στο μπολ με νερό και μετά ταμπονάρετε τα δάχτυλά σας γύρω από το περιτύλιγμα, το νερό θα είναι η κόλλα για να κρατήσει το φύλλο ενωμένο. Θα χρειαστεί να βουτήξετε τα δάχτυλά σας στο μπολ με νερό τουλάχιστον δύο φορές για να βραχούν όλες οι άκρες.
  4. Τυλίξτε το κάτω κομμάτι του φύλλου προς τα πάνω, καλύπτοντας τη γέμιση. Στη συνέχεια, διπλώστε την αριστερή και τη δεξιά πλευρά του φύλλου προς τη μέση. Τέλος, τυλίγετε σφιχτά προς το επάνω μέρος του φύλλου. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό στις άκρες για να διευκολύνετε το ρολό και να κρατήσετε το περιτύλιγμα ενωμένο. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.
  5. Για να μαγειρέψετε, προσθέστε περίπου 1 και 1/2 εκατοστό λάδι σε ένα τηγάνι ή τηγάνι από χυτοσίδηρο. Ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για τουλάχιστον 5 λεπτά, πρέπει να είναι πολύ, πολύ ζεστό. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτετε προσεκτικά τις φλογέρες στο λάδι. Τηγανίζετε για περίπου 4 λεπτά και μετά αναποδογυρίζετε. Τηγανίζετε για άλλα 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  6. Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε με γλυκιά σάλτσα τσίλι για ντιπ.
  7. Τα κομμάτια μπορούν να κοπούν στη μέση για το σερβίρισμα, ανάλογα με το μέγεθος του φύλλου σας και πόση γέμιση χρησιμοποιείτε για κάθε φλογέρα.
  8. Εάν θέλετε μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη και να τα τηγανίσετε αργότερα. Απλώς, χρησιμοποιήστε λαδόκολλα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Εάν έχετε φριτέζα, αυτή είναι η πιο εύκολη επιλογή.

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Διαβάστε, επίσης,

Κυπριακές φλαούνες

Σεφταλιές

Ψητή σαλάτα με χαλούμι

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΔιάρροια ταξιδιωτών
Επόμενο άρθροΦρούτο-αστέρι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Η ενημέρωση των καρκινοπαθών

Η ενημέρωση των καρκινοπαθών. Ένας από τους πιο δύσκολους ρόλους ενός Ογκολόγου είναι η ενημέρωσή τους για την ασθένειά τους Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ