Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Φυτά εσωτερικού χώρου

Φυτά εσωτερικού χώρου. Τα οφέλη για την υγεία μας.

Φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι καλά για την υγεία σας, και όχι μόνο για την οπτική τους ομορφιά. Στην ουσία κάνουν το αντίθετο από αυτό που κάνουμε όταν αναπνέουμε. Απελευθερώνουν οξυγόνο και απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό όχι μόνο φρεσκάρει τον αέρα, αλλά και εξαλείφει τις επιβλαβείς τοξίνες.

Σπαθίφυλλο ή το κρίνο της ειρήνης

Ανακούφιση από αλλεργίες

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα δωμάτια με φυτά έχουν λιγότερη σκόνη και μούχλα από τα δωμάτια χωρίς φυτά. Τα φύλλα και άλλα μέρη των φυτών λειτουργούν ως φυσικά φίλτρα για να συλλαμβάνουν τα αλλεργιογόνα και άλλα αιωρούμενα σωματίδια. Τα συχνά φυτά εσωτερικού χώρου που απαιτούν χαμηλό φωτισμό όπως, τα κινεζικά αειθαλή φυτά ή το σπαθίφυλλο ή το κρίνο της ειρήνης μπορούν να βοηθήσουν. Οι βιολέτες και άλλα φυτά μπορεί να είναι ακόμα καλύτεροι παγιδευτές για τα αλλεργιογόνα. Αποφύγετε φυτά με γύρη ή σπόρια.

Aeschynanthus radicans ή φυτό κραγιόν

Φυτά με άνθη

Τα φυτά όχι μόνο μπορούν να φωτίσουν το περιβάλλον σας, αλλά μπορούν να σας φτιάξουν τη διάθεσή σας. Οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε γραφεία με φυτά τείνουν να αισθάνονται καλύτερα, να ανησυχούν λιγότερο και να λαμβάνουν λιγότερες ημέρες ασθένειας. Ιδιαίτερα, τα φυτά με λουλούδια είναι μια καλή επιλογή. Ζωντανέψτε λοιπόν το δωμάτιό σας με λουλούδια, όπως ένα φυτό κραγιόν (Aeschynanthus radicans) ή βάλτε ένα φρέσκο ​​μπουκέτο από λουλούδια σε ένα βάζο και δείτε τη διάθεσή σας να βελτιώνεται.

Φυτά αράχνης ή Asparagus plumosus

Φυτά αράχνης για την υγρασία

Οι φούρνοι και τα κλιματιστικά μπορούν να μειώσουν την υγρασία σε εσωτερικούς χώρους, ειδικά το χειμώνα. Αυτό μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να κολλήσετε ένα κρυολόγημα ή τη γρίπη ή να προκαλέσει φαγούρα στο δέρμα σας. Τα φυτά εσωτερικού χώρου προσθέτουν υγρασία στον αέρα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι μια συλλογή από φυτά αράχνης ή Asparagus plumosus αύξησε τη σχετική υγρασία σε ένα υπνοδωμάτιο από 20% σε 30%.

Φτέρη του σπαραγγιού ή Asparagus sprengeri

Φυτά καθαριστές του αέρα

Τα χαλιά, τα χρώματα, τα καθαριστικά, τα τόνερ και τα μελάνια εκτυπωτών και πολλά άλλα αντικείμενα εσωτερικού χώρου εκπέμπουν ρύπους που ονομάζονται πτητικές οργανικές ενώσεις. Μπορούν να συσσωρευτούν στον αέρα και να ερεθίσουν τα μάτια και το δέρμα σας, να επιδεινώσουν το άσθμα σας ή να δυσκολέψουν την αναπνοή σας. Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να απορροφήσουν πτητικές οργανικές ενώσεις. Μερικοί καλοί καθαριστές αέρα είναι ο αγγλικός κισσός, η φτέρη του σπαραγγιού ή Asparagus sprengeri και το δέντρο δράκου.

Βασιλικός

Βότανα για καλύτερη πέψη

Η μέντα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το φούσκωμα, τα αέρια και άλλα προβλήματα μετά το φαγητό. Οι πιο συχνές ποικιλίες που μπορείτε να καλλιεργήσετε σε δοχεία περιλαμβάνουν τη μέντα και το δυόσμο. Ο βασιλικός, ένα άλλο βότανο για μαγείρεμα, και μπορεί, επίσης, να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε το στομάχι σας. Δοκιμάστε να βυθίσετε τα φύλλα σε ζεστό νερό.

Λεβάντα

Χαλαρωτική λεβάντα

Αυτό το αρωματικό μωβ φυτό ήταν ένα σημαντικό φυτικό φάρμακο για αιώνες. Μπορείτε να εισπνεύσετε λάδι λεβάντας ή να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας για αρωματοθεραπεία. Μπορείτε, επίσης, να βράσετε τα φύλλα για τσάι. Μερικές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να σας ηρεμήσει και να μειώσει το άγχος.

Αλόη για Πρώτες Βοήθειες

Το τζελ από αυτό το φυτό είναι ένα δημοφιλές σπιτικό φάρμακο. Μπορεί να θεραπεύσει εγκαύματα από τον ήλιο και άλλα μικρά εγκαύματα. Μπορεί να καταπραΰνει την ψωρίασή σας και άλλες δερματικές παθήσεις. Ο χυμός από το φυτό της αλόης μπορεί, ακόμη, και να σας βοηθήσει εάν έχετε δυσκοιλιότητα.

Gerbera daisies plant ή μαργαρίτες ζέρμπερες

Φυτά για ξεκούραστο ύπνο

Τα φυτά προσλαμβάνουν διοξείδιο του άνθρακα και εκπέμπουν οξυγόνο. Είναι το πώς μετατρέπουν το φως του ήλιου σε τροφή, μια διαδικασία που ονομάζεται φωτοσύνθεση. Ορισμένα φυτά, όπως οι μαργαρίτες ζέρμπερες, συνεχίζουν να εκπέμπουν οξυγόνο ακόμα και μετά τη δύση του ηλίου. Βάλτε μερικές χαρούμενες γλάστρες στην κρεβατοκάμαρά σας και το επιπλέον οξυγόνο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο ήσυχα.

Φιλόδεντρο με φύλλα καρδιάς

Φυτά για σνακούφιση από το άγχος

Νιώθετε το βάρος της καθημερινής πίεσης; Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα φιλόδεντρο με φύλλα καρδιάς ή ένα φυτό φιδιού στη διακόσμησή σας. Μπορεί να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε. Αρκετές μελέτες έχουν μετρήσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, του καρδιακού ρυθμού και της ορμόνης του στρες, κορτιζόλης, ενώ χειρίζονταν ένα δύσκολο έργο ή βρίσκονταν υπό ψυχικό στρες. Η συνύπαρξη με αυτά τα φυτά έχει μια ηρεμιστική επίδραση στους ανθρώπους.

Χρυσός πόθος ή Epipremnum aureum

Φυτά για πιο έντονη εστίαση

Τα φυτά μπορεί να σας βοηθήσουν να διευκολύνετε τη συγκέντρωση στις εργασίες σας και να ενισχύσουν τη μνήμη σας. Οι μαθητές σε τάξεις με τρία φυτά σε γλάστρες είχαν καλύτερες επιδόσεις στα μαθηματικά, την ορθογραφία, την ανάγνωση και τις φυσικές επιστήμες από τα παιδιά σε τάξεις χωρίς φυτά. Φέρτε στο σπίτι ένα χρυσό πόθο ή Epipremnum aureum ή μια παλάμη από μπαμπού.

Ορχιδέα

Φυτά για ταχύτερη επούλωση

Το να πάρετε ένα μπουκέτο λουλούδια ή ένα φύλλωμα σε γλάστρες σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο στο νοσοκομείο μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μια στοχαστική χειρονομία. Μπορεί πραγματικά να τους βοηθήσει να αναρρώσουν πιο γρήγορα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση έγιναν καλύτερα πιο γρήγορα αν είχαν φυτά στο δωμάτιό τους ή ακόμα και θέα στη φύση από το παράθυρό τους. Ανέχονταν, επίσης, καλύτερα τον πόνο και χρειάζονταν λιγότερα φάρμακα όταν περιβάλλονταν από πράσινο. Δοκιμάστε μια ορχιδέα ή ένα κρίνο της ειρήνης.

Φυτά για καλύτερη Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία

Μερικοί θεραπευτές χρησιμοποιούν την κηπουρική για να βοηθήσουν στη θεραπεία της κατάθλιψης, της σχιζοφρένειας και άλλων ψυχιατρικών καταστάσεων. Η εκμάθηση της ανατροφής ενός ζωντανού φυτού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους, στη βελτίωση της προσοχής και στη μείωση της σοβαρότητας της κατάθλιψης. Τα φυτά μπορεί, επίσης, να βοηθήσουν άτομα που αναρρώνουν από τραύματα, καθώς και άτομα με άνοια ή που ζουν σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας.

Τα καλύτερα βότανα για την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βότανα για την υγεία σας

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Ο βασιλικός είναι χρήσιμο φυτό

Που κάνει καλό ο βασιλικός

Ο βασιλικός

Τα βότανα που πρέπει να καλλιεργείτε στο σπίτι σας

Τα καλύτερα βότανα για φυσικές θεραπείες

Βότανα για διάφορα προβλήματα υγείας

Οι καλύτερες αντιοξειδωτικές τροφές

Τα οφέλη στην υγεία από το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου

Ελαιώδεις φυτικές τροφές

Θεραπεία Καρκίνου του Μαστού με φυσικούς τρόπους

Τι περιέχουν τα φυσικά καλλυντικά και είναι υγιεινά

Aυξήσετε την τεστοστερόνη σας φυσικά

Εμπιστευτείτε την υγεία σας στις βιταμίνες

Τα οφέλη στην υγεία από το αρωματικό κερί χαμομηλιού

Τα οφέλη στην υγεία από το αιθέριο έλαιο αρκεύθου

Η αντιφλεγμονώδης δράση της κάνναβης

Υψηλής ποιότητας καλλυντικά για το δέρμα σας

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με σύμφυτο

Ο άνθρωπος πάνω απ΄όλα στην ιατρική

Η Ελλάδα διαθέτει μία από τις πιο πλούσιες χλωρίδες του κόσμου

Τα κρητικά βότανα είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως

Ποιες βιταμίνες πρέπει να παίρνετε καθημερινά

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΠρησμένα πόδια
Επόμενο άρθροΗ ανησυχία επηρεάζει το σώμα σας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Scadoxus multiflorus

Selenicereus grandiflorus

Ροδιά

Μπανανιά

Συκιά

Αμπέλι

Καψικόν

Ανανάς

Πλουμέρια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πένες αλά κρεμ

Πένες αλά κρεμ. Οι πένες αλά κρεμ είναι ένα νόστιμο πιάτο κι έχει πολλά οφέλη για την υγεία Πένες αλά κρεμ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: Το κοτόπουλο, το οποίο ανήκει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ