Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνικά θέματαΚοινωνίαΌλα όσα κάνουν οι άλλοι και απογοητευόμαστε

Όλα όσα κάνουν οι άλλοι και απογοητευόμαστε

Είναι οι πράξεις ή οι περίεργοι άνθρωποι γύρω μας που μας κάνουν να τρελαινόμαστε; Όλα όσα κάνουν οι άλλοι και απογοητευόμαστε.

Ο θυμός μπορεί να είναι μια φυσική απάντηση, ειδικά όταν αισθάνεστε ότι δε σας σέβονται ή σας αγνοούν. Φέρνει δυνατά, επιθετικά συναισθήματα που σας κάνουν να θέλετε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας. Αλλά, αν είσαστε πολύ συχνά θυμωμένοι ή αυτό επηρεάζει σημαντικές πλευρές της ζωής σας, ίσως θέλετε να μιλήσετε με έναν σύμβουλο για να μάθετε να το χειρίζεστε καλύτερα.

Συχνά, είναι οι πράξεις ή οι περίεργοι άνθρωποι γύρω μας που μας κάνουν να τρελαινόμαστε.

Όπως όταν…

Σερφάρουν στο Διαδίκτυο στα φανάρια

Αυτό το βίντεο είναι πολύ χαριτωμένο, αλλά μην το παρακολουθήσετε αυτή τη στιγμή, όταν είστε στο φανάρι! Μπορεί να χτυπήσετε κάποιον, να τρακάρετε κάποιον ή να κάνετε όλα τα αυτοκίνητα πίσω σας να χάσουν το φανάρι, όταν γίνει πράσινο.

Αφήνουν το καρότσι των αγορών oπουδήποτε

Δεν είναι τόσο δύσκολο, οι επιστροφές των καροτσιών να γίνονται, εκεί από όπου το πήρε κάποιος για να ψωνίσει. Πόσο χρόνο χρειάζεται για να γυρίσει το καρότσι πίσω στη θέση του, 15 δευτερόλεπτα;

Κολλάνε το αυτοκίνητό τους στον προφυλακτήρα σας

Βιαζόμαστε όλοι. Αλλά, κάποιος πρέπει να πει σε αυτόν που οδηγεί το από πίσω αυτοκίνητο ότι δεν πρόκειται να σας κάνει να πάτε πιο γρήγορα. Επίσης, κάνουν πιο πιθανό να συμβεί ένα ατύχημα, το οποίο θα εμπόδιζε όλους στο δρόμο να επιστρέψουν, εγκαίρως, στο σπίτι τους ή να πάνε στη δουλειά τους.

Περνάνε το δρόμο και δεν προσέχουν το φανάρι

Πόσα ατυχήματα δεν έχουν γίνει με απρόσεκτους πεζούς που κατεβαίνουν από το πεζοδρόμιο, χωρίς να κοιτάξουν το φανάρι πριν διασχίσουν το δρόμο;

Πετάνε σκουπίδια στη φύση

Παίρνουν αναψυκτικά, πατατάκια, σνακ, μπισκότα και καραμέλες για να απολαύσουν ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο στη φύση. Στη συνέχεια, όμως, αφήνουν τα κουτάκια και τα περιτυλίγματα εκεί, ακριβώς, στη φύση.

Βάζουν στο αυτοκίνητο πολύ δυνατή μουσική

Μπορείτε να ακούσετε τη μουσική να βουίζει από δύο αυτοκίνητα πίσω σας και πλάι σας. Κάντε μας τη χάρη και χαμηλώστε το. Θέλετε να συνεχίσετε να ακούτε μέχρι τα βαθιά σας γεράματα, σωστά; Η πολύ δυνατή μουσική μπορεί να βλάψει τα αυτιά σας.

Ιστότοποι

Ξέρετε, είναι αυτές οι περίεργες εικόνες λέξεων και αριθμών σε αστεία σχήματα και μεγέθη που υποτίθεται ότι πρέπει να πληκτρολογήσετε για να πείσετε κάποιον ιστότοπο ότι δεν είστε ρομπότ. Το πρόβλημα είναι ότι τις μισές φορές δε μπορείτε να ξεχωρίσετε τα γράμματα και τους αριθμούς και πρέπει να το επαναλάβετε πολλές φορές για να καταφέρετε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο. Πρέπει να υπάρχει καλύτερος τρόπος.

Δεν ξέρουν τι θέλουν να παραγγείλουν όταν βρίσκονται στην ουρά

Κάποιος είναι μπροστά σας και έχει προτεραιότητα, αλλά δεν είναι σίγουρος αν έχει τη διάθεση για έναν καφέ ή ένα χυμό ή ίσως θέλει πραγματικά λίγο πράσινο τσάι. Θα πρέπει να σκεφτεί τι θέλει πριν μπει στη σειρά, για να μην καθυστερεί τους υπόλοιπους.

Τρώνε με το στόμα ανοιχτό και κάνουν θόρυβο

Κανείς δε θέλει να βλέπει το σάντουιτς με μπέικον, αυγά και τυρί στα διάφορα στάδια της μάσησης. Και σίγουρα δε θέλετε να ακούτε τον ήχο που κάνουν όταν μασιούνται. Είναι αγενές να τρώει κάποιος με το στόμα ανοιχτό.

Σας διακόπτουν όλη την ώρα

Αν δεν μπορεί κάποιος να σας περιμένει να τελειώσετε μια πρόταση πριν αρχίσει να μιλάει για τις δικές του σκέψεις, δε συζητά πραγματικά, απλά ξεκινά μια διάλεξη. Αν προσπαθούσαν να ακούσουν κάτι διαφορετικό, μπορεί να μάθαιναν και κάτι.

Τα αυτοκίνητα κλείνουν τη διασταύρωση

Το φως έχει γίνει κίτρινο και κάποια αυτοκίνητα μένουν στη μέση της διασταύρωσης με την ελπίδα ότι θα προχωρήσουν και δε θα χρειαστεί να περιμένουν το επόμενο φανάρι. Αλλά, δε συμβαίνει αυτό, και τώρα κρατούν εσάς και τα 700 αυτοκίνητα πίσω σας σε ακινησία.

Χρησιμοποιούν ετικέτες τιμών που δεν ξεκολλάνε

Μόλις αγοράσατε ένα πανέμορφο νέο βάζο στην αγορά για το οποίο είστε σίγουροι ότι είναι αυθεντικό. Φαίνεται τέλειο στον μπουφέ του σαλονιού σας, εκτός από το ότι δεν ξεκολλάει η τιμή από το πλάι. Νερό, σαπούνι πιάτων, ξυραφάκια, τίποτα δε φαίνεται να λειτουργεί. Τι στο καλό χρησιμοποίησαν για να το κολλήσουν εκεί;

Πώς ν΄αντιμετωπίσετε τους περίεργους ανθρώπους και τις περίεργες πράξεις

Οι άνθρωποι χειρίζονται το θυμό με τρεις τρόπους: εκφράζοντάς τον, πνίγοντάς τον και ηρεμώντας. Ο πιο υγιής τρόπος για να τον εκφράσετε είναι να κάνετε τον εαυτό σας να ακούγεται με έναν διεκδικητικό τρόπο, χωρίς να πληγώνετε κανέναν. Μπορείτε, επίσης, να προσπαθήσετε να ηρεμήσετε ή να ελέγξετε το θυμό σας, να μετρήστε μέχρι το 10, να πάρετε βαθιές ανάσες και να αφήσετε το συναίσθημα να φύγει. Αλλά μην το καταπιέζετε ή μην το κρύβετε. Αυτό μπορεί να κρατήσει αυτά τα αρνητικά συναισθήματα μέσα σας και να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση ή κατάθλιψη.

Κρατήστε τον θυμό σας υπό έλεγχο

Μερικές συμβουλές για να ελέγξετε τα συναισθήματά σας:

  • Χρησιμοποιήστε το χιούμορ για να εκτονώσετε την κατάσταση.
  • Εστιάστε στη λύση και όχι στο πρόβλημα.
  • Μην πείτε το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό, να ακούτε και να σκέφτεστε πρώτα.

Ο γιατρός σας μπορεί να σας εξετάσει για να δει εάν τα συναισθήματά σας είναι διαταραγμένα. Αλλά, αν έχετε πρόβλημα με το θυμό, πιθανότατα το γνωρίζετε ήδη.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τη διατήρηση της υγείας μας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τη διατήρηση της υγείας μας

Διαβάστε, επίσης,

Η απόφαση

Πώς θεραπεύει το κόκκινο χρώμα

Ο κόσμος στον οποίο θέλουμε να ζούμε

Θυμός, πολύς θυμός!

Εσείς καβγαδίζετε;

Μέθοδος για να καλμάρετε τα νεύρα σας

Κρίσεις πανικού

Ζήστε απλά

Η ψυχολογία της μάζας

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία

Οι Έλληνες της καχυποψίας

Γιατί βρίζουν οι Έλληνες

Οι Έλληνες είναι τσαντισμένοι

Δεν αξίζουμε σαν λαός τόσο μεγάλη κοροϊδία

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ