Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Λάθη ομορφιάς

Λάθη ομορφιάς. Οι κακές συνήθειες ομορφιάς μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω προβλήματα, όπως η ακμή και η πρόωρη γήρανση.

Το να διαπράττετε κάποια λάθη ομορφιάς μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο σώμα σας. Οι κακές συνήθειες ομορφιάς όμως μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω προβλήματα ομορφιάς, όπως η ακμή και η πρόωρη γήρανση.

Βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά τον καφέ

Είναι αλήθεια ότι το οξύ ή η ζάχαρη στον καφέ, στα αναψυκτικά και στους χυμούς φρούτων τρώνε το εξωτερικό περίβλημα των δοντιών σας, που ονομάζεται σμάλτο. Αλλά μην προσπαθήσετε να τα τρίψετε αμέσως. Όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά από ένα όξινο φαγητό ή ποτό, θα αφαιρέσετε αυτό το αδύναμο σμάλτο. Αντίθετα, ξεπλύνετε το στόμα σας καλά με νερό και περιμένετε τουλάχιστον 1 ώρα πριν βουρτσίσετε. Ακόμα καλύτερα, βουρτσίστε τα δόντια σας πριν τα πιείτε.

Να ξεπλύνετε με νερό το στόμα σας μετά την κατανάλωση αλκοόλ

Το κόκκινο κρασί είναι προφανές ότι λερώνει τα δόντια, αλλά το λευκό κρασί έχει, επίσης, οξύ και τανίνες. Μπορούν να βλάψουν το σμάλτο σας και να κάνουν τα δόντια πιο εύκολα να λερωθούν. Το αλκοόλ στεγνώνει, επίσης, το στόμα σας, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε λιγότερο σάλιο για να ξεπλύνετε τα οξέα και τα βακτήρια. Για να προστατεύσετε τα δόντια σας και να αποφύγετε τους λεκέδες, ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό μετά από κάθε ποτό.

Μην κολυμπάτε με στεγνά μαλλιά

Το νερό της πισίνας έχει χημικές ουσίες που καταστρέφουν τα μαλλιά. Αν τα βρέξετε με νερό βρύσης πριν κολυμπήσετε, δε μπορούν να καταστραφούν τόσο πολύ στην πισίνα. Όταν βγείτε έξω, λούστε τα μαλλιά σας, αμέσως, κατά προτίμηση με ένα βιολογικό σαμπουάν μετά το κολύμπι.

Να λούζεστε όσο συχνά πρέπει ούτε πάρα πολύ συχνά … ούτε πολύ λίγο

Το σαμπουάν αφαιρεί τα μαλλιά από τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής σας. Κάντε το συχνά και οι άκρες σας θα γίνουν θαμπές και στεγνές. Αλλά, το πόσο συχνά πρέπει να λούζεστε εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σας. Για λεπτά, ίσια μαλλιά, μπορείτε να λούζεστε με σαμπουάν κάθε μέρα εάν συσσωρευτεί λάδι και βρωμιές, αλλά πολλοί ειδικοί λένε ότι πρέπει να το κάνετε κάθε 2 έως 3 ημέρες. Τα πιο πυκνά ή σγουρά μαλλιά μπορεί να μείνουν από μερικές ημέρες έως μία εβδομάδα, χωρίς λούσιμο. Τα άτομα με πολύ ανάγλυφη τρίχα μπορούν να τα λούζουν τα μαλλιά τους μία ή δύο φορές το μήνα. Ρωτήστε τον κομμωτή σας σας ποια ρουτίνα και ποια προϊόντα είναι κατάλληλα για τα μαλλιά σας.

Δε χρησιμοποιείτε Conditioner στα μαλλιά σας

Ίσως, ανησυχείτε ότι θα βαρύνει τα μαλλιά σας. Ή απλά δεν έχετε χρόνο για αυτό. Αλλά, χωρίς αυτό, τα μαλλιά θα γίνουν ξηρά και θαμπά. Για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λεία και υγιή, εφαρμόστε ένα ελαφρύ conditioner κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας. Βάλτε το στις άκρες των μαλλιών σας και όχι στις ρίζες. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να το δουλέψετε.

Προσέξτε πώς καθαρίζετε τα αυτιά σας

Μπορεί να αισθάνεστε καλά, αλλά οι μπατονέτες σπρώχνουν το κερί του αυτιού πιο βαθιά. Επιπλέον, μπορεί να καταστρέψετε ακόμη και το τύμπανο του αυτιού σας ή τα μικροσκοπικά οστά που σας βοηθούν να ακούτε. Λοιπόν, πώς υποτίθεται ότι θα καθαρίσετε το κερί του αυτιού; Στην ιδανική περίπτωση, δεν πρέπει να το κάνετε, το σώμα σας μπορεί να το καθαρίσει μόνο του. Αλλά εάν αισθάνεστε γεμάτα τα αυτιά σας, ακούτε κουδουνίσματα ή έχετε προβλήματα ακοής, επισκεφθείτε το γιατρό σας. Μπορούν να αποφασίσουν πώς να αφαιρέσουν με ασφάλεια το κερί.

Να χρησιμοποιείτε φυσικά αποσμητικό για να σταματήσετε τον ιδρώτα

Το αποσμητικό καλύπτει την οσμή, αλλά αν έχετε κολλώδεις ή ιδρωμένες μασχάλες, το αντιιδρωτικό είναι αυτό που χρειάζεστε. Σταματά την υγρασία βουλώνοντας τους ιδρωτοποιούς αδένες. Το βάζετε μετά ​​από το πρωινό σας ντους; Διαβάστε πρώτα τις οδηγίες. Ορισμένα προϊόντα θα πρέπει να εφαρμόζονται το βράδυ και ξανά το πρωί σε ξηρό δέρμα. Έχετε ιδρωμένες παλάμες; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντιιδρωτικό και εκεί.

Δεν πρέπει να ξυρίζεστε ακριβώς πριν από το πεντικιούρ

Μπορεί να μην θέλετε ο τεχνικός νυχιών σας να βλέπει τα τριχωτά πόδια σας. Αλλά, τα μικροσκοπικά σπασίματα στο δέρμα σας αμέσως μετά το ξύρισμα είναι το τέλειο σημείο εισόδου για τυχόν βακτήρια στο ποδόλουτρο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση. Μην ξυρίζεστε τουλάχιστον 24 ώρες πριν από το πεντικιούρ. Επίσης, μην αφήσετε τον αισθητικό σας να κόβει τα πετσάκια σας, καθώς, αυτό δημιουργεί, επίσης, ένα άνοιγμα για να εισέλθουν τα μικρόβια.

Ξεχνάτε να αλλάξετε το ξυράφι σας

Εάν χρησιμοποιείτε ένα παλιό ξυραφάκι για το ξύρισμα, πιθανότατα, θα χρειαστεί να περάσετε από την ίδια περιοχή πολλές φορές για να γίνετε ομαλή. Αυτό δημιουργεί μικροσκοπικά κοψίματα στο δέρμα σας που μπορεί να οδηγήσουν σε εξογκώματα, εξανθήματα, ερεθισμούς και μόλυνση. Μετά από περίπου πέντε έως επτά ξυρίσματα ή όποτε χρειαστεί να περάσετε πολλές φορές σε μια περιοχή πρέπει να αλλάζετε τις λεπίδες ή τα ξυραφάκια.

Δεν πρέπει να παραμένετε για πολύ ώρα σε ντους με ατμό

Το ζεστό νερό στεγνώνει το δέρμα. Εάν έχετε έκζεμα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εξάρσεις. Έτσι, παραλείψτε τα μεγάλης διάρκειας, ζεστά ντους και τα μπάνια. Αντίθετα, κρατήστε τη βρύση ζεστή. Θα καταλάβετε ότι η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή εάν το δέρμα σας είναι κόκκινο ή αισθάνεστε ζέστη όταν τελειώσετε το ντους ή το μπάνιο.

Σταματήστε να τρίβετε το πρόσωπό σας

Δε χρειάζεται να τρίβετε με μια πετσέτα για να καθαρίσετε τη βρωμιά της ημέρας από το πρόσωπό σας. Το μόνο που χρειάζεται το δέρμα σας είναι ένα απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας και ένα ήπιο καθαριστικό. Πλένετε το πρόσωπό σας μία ή δύο φορές την ημέρα με χλιαρό ή δροσερό νερό. Ελέγξτε την ετικέτα του καθαριστικού σας και παραλείψτε αυτά με οινόπνευμα ή λειαντικά συστατικά. Ξεπλύνετε καλά.

Μη φορτώνετε το δέρμα σας με πολλά προϊόντα

Εκτός από ένα απαλό καθαριστικό για το πρόσωπό σας, οι δερματολόγοι λένε ότι τα μόνα απαραίτητα είναι μια ενυδατική κρέμα και ένα φυσικό αντηλιακό ευρέος φάσματος, SPF 30 ή υψηλότερο. Για την ακμή, μη χρησιμοποιείτε να χρησιμοποιείτε βιολογικά προϊόντα με σαλικυλικό οξύ με μέτρο και μη χρησιμοποιείτε καλλυντικά με υπεροξείδιο του βενζολίου. Μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα.

Να σαπουνίζετε τις ευαίσθητες περιοχές σας με βιολογικά καλλυντικά

Το αιδοίο και ο κόλπος είναι εξαιρετικά ευαίσθητα. Επομένως, παραλείψτε τα σκληρά σαπούνια που είναι αρωματικά ή αντισηπτικά, μπορούν να αποβάλουν την ισορροπία των βακτηρίων που διατηρούν την περιοχή υγιή. Το ίδιο ισχύει για τις ντους, τα αρωματικά μαντηλάκια και τα κολπικά αποσμητικά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι απλό, χωρίς άρωμα σαπούνι για να πλένετε απαλά την περιοχή κάθε μέρα.

Τα καλύτερα βιολογικά καλλυντικά

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα βιολογικά καλλυντικά

Διαβάστε, επίσης,

Πόσιμο κολλαγόνο που θα φτιάξετε μόνοι σας

Οι τροφές που δεν κάνουν καλό στο δέρμα μας

Προστατέψτε τον οργανισμό σας ορθομοριακά

Νέες θεραπείες για την αναζωογόνηση του δέρματος

Οι βιταμίνες της ομορφιάς

Κολλαγόνο

Οι τροφές που δεν κάνουν καλό στο δέρμα μας

Η καλύτερη θεραπεία για τις ρυτίδες

Κοκτέιλ φαρμάκων επιβραδύνει τη γήρανση

Η καλύτερη φροντίδα αντιγήρανσης

Το υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ για τις ρυτίδες

Για υγιή μαλλιά, όμορφο δέρμα και δυνατά νύχια

Διαβάστε τις αρρώστιες του σώματος στο δέρμα

Όλα τα μυστικά για να διώξετε τις ρυτίδες

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πένες αλά κρεμ

Πένες αλά κρεμ. Οι πένες αλά κρεμ είναι ένα νόστιμο πιάτο κι έχει πολλά οφέλη για την υγεία Πένες αλά κρεμ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: Το κοτόπουλο, το οποίο ανήκει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ